Piotr Zieliński Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Posiada ktoś informacje lub miał podobny problem? Nie działa mi tempomat, po włączeniu go przełącznikiem nawet nie świeci mi się kontrolka na zegarach.
salamon Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Sprawdz czujnik sprzegła i czujnik hamulca
mirasekvip Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Napisano dziś, 03:59Sprawdz czujnik sprzegła i czujnik hamulca u mnie był walnięty czujnik światła stop-u
Fido Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Nie działa mi tempomat Pytanie podstawowe. Działał wcześniej ?
Piotr Zieliński Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2016 Jak kupiłem to już nie działał, zastanawiam się czy nie jest odłączone coś od silnika bo poprzedni właściciel remontował silnik, zmieniał rozrząd itp.
Bruuuum Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Najpewniej czujnik położenia sprzęgła, częsta przypadłość w B7 (ewentualnie hamulca). Wystarczy sprawdzić kompem w engine - mean blocks - grupa 06. Przy naciskaniu sprzęgła pierwsze 0 powinno się zmieniać 0/1, jak jest cały czas 0 albo 1 to czujnik zepsuty. Używka na allegro 10-30zł. Przy wymianie, z tego co pamiętam, wystarczy odkręcić osłonę pod kierownicą, aby się dostać wygodnie.
salamon Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Posiada ktoś informacje lub miał podobny problem? Nie działa mi tempomat, po włączeniu go przełącznikiem nawet nie świeci mi się kontrolka na zegarach. Auto musi jechać co najmniej 30 km/h ,druga noga nie dotyka ani padała hamulca ani sprzęgła wtedy uruchamiamy tempomat.Jeśli nie zadziała to patrz rozwiązań które masz podane
zyla Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 Cześć,nie działa mi tempomat. Podłączyłem kompa i po wciśnięciu hamulca liczby się zmieniają :A po wciśnięciu sprzęgła nie ma reakcjiCo będzie przyczyną? Padnięty czujnik sprzęgła?
Tomeczek1403 Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 Skoro brak reakcji na sprzęgło, więc zacznij od tego czujnika.
Gab73 Opublikowano 22 Lutego 2017 Opublikowano 22 Lutego 2017 Witam moje auto ma manetke tempomatu ,moduł tempomatu ,a komp tego nie widzi nawet sprawdzenie kontrolek kompem nie wyświetla się kontrolka tepomatu i esp ,co może być walnięte
Rekomendowane odpowiedzi