Opublikowano 7 Grudnia 20169 l Odstawiłem auto do mechanika i kazałem przy okazji zajrzeć pod pokrywę zaworów aby sprawdzić wałek i szklanki, Okazało się, że wszystko jest Ok ale nie ma 1 broka na wałku popychaczy i tu pytanie czy jest to osobny element, który można dostać, czy tylko w jakimś komplecie z wałkiem itd.?
Opublikowano 7 Grudnia 20169 l Albo zaspawać, albo nagwintować, albo dopasować wałeczek podobnego rozmiaru i wkleić... różne sposoby, byleby już nie wyleciało...
Opublikowano 7 Grudnia 20169 l Autor Oddałem do serwisu, który raczej nie będzie się bawił w spawanie itd. dlatego pytam co wchodzi w ewentualną wymianę, gdy samego broka nie da się kupić
Opublikowano 7 Grudnia 20169 l Jak nie będzie się bawić Oddałem do serwisu, który raczej nie będzie się bawił w spawanie itd. dlatego pytam co wchodzi w ewentualną wymianę, gdy samego broka nie da się kupić No to pewnie wymiana całych wałków na nowe, jak broka się nie da kupić (a nawet gdyby to co z nim), a serwis nie będzie się bawić w spawanie i takie tam
Opublikowano 7 Grudnia 20169 l To komuś w AVF/AWX brok wypadł o_O? Jak rok na forum jestem, to pierwszy przypadek widzę...
Opublikowano 8 Grudnia 20169 l Autor To komuś w AVF/AWX brok wypadł o_O? Jak rok na forum jestem, to pierwszy przypadek widzę... Mnie martwi co się z tym brokiem stało
Opublikowano 8 Grudnia 20169 l broki inter-cars 4,00złhttp://e-katalog.intercars.com.pl/#/ekatalog/osobowe/towary/15511/201100000/
Opublikowano 8 Grudnia 20169 l Naprawdę macie problem... tak ciężko zaślepić otwór ? Wystarczy dopasować np. wiertło pasowanie w ten otwór, uciąć krótki walec i wkleić na klej do gwintów czy metalu (taki do temperatury 120-150C z zapasem) i będzie git
Opublikowano 8 Grudnia 20169 l Autor Jutro odbieram auto z VAG Serwis i zobaczymy jak chłopaki sobie poradzili
Opublikowano 8 Grudnia 20169 l Jak poszli po najmniejszej linii oporu to będziesz miał do zapłacenia rachunek za nowy wałek dźwigienek + śruby, uszczelka pokrywy i wymiana tego wszystkiego Edytowane 8 Grudnia 20169 l przez piotrsob1
Opublikowano 8 Grudnia 20169 l Autor Jak poszli po najmniejszej linii opory to będziesz miał do zapłacenia rachunek za nowy wałek dźwigienek + śruby, uszczelka pokrywy i wymiana tego wszystkiego Średni grudniowy żarcik:)
Opublikowano 8 Grudnia 20169 l To wcale nie musi być żarcik, jeżeli robiłeś to w ASO, to jak uszczelka pokrywy była dobra to jej może nie wymienią , a reszta będzie tak jak napisałem
Opublikowano 9 Grudnia 20169 l Autor Więc tak, brok został wymieniony, niestety zrobiony tak jak w oryginale czyli chyba zanitowany, nie zapamiętałem bo cena mi jeszcze w uszach szumiła:) Szczegóły: - Demontaż/montaż pokrywy zaworów - 150 zł - demontaż/montaż wałka sterującego - 150 zł - Uszczelka pokrywy - 40 zł
Opublikowano 10 Grudnia 20169 l Eee, to chyba jednak nie było ASO, bo sposób naprawy "bardziej przyjazny kieszeni klienta" i ogólnie jakoś tanio wyszło Edytowane 10 Grudnia 20169 l przez piotrsob1
Opublikowano 10 Grudnia 20169 l Autor To nie ASO ale dobry polecany warsztat, dużo nie wyszło tylko ze brok był przy okazji, a główną przyczyna pobytu w warsztacie były zalane 3 przekaźniki przez uszkodzoną górną uszczelkę pokrywy ecu no i za komplet zapłaciłem 1200 więc się zdziwiłem, 1 przekaźnik w VW ASO to 150 zł
Opublikowano 10 Grudnia 20169 l Swoją B7 jeżdżę już dziewiąty sezon, konstrukcja elementów obudowy kompa i karoserii w jej pobliżu identyczna jak w B6. Jakieś trzy może cztery lata temu po mocnych opadach lub myciu na myjni pojawiał się problem z przeciekami obudowy kompa, a objawiał się brakiem mocy i błędem potencjometru pedału gazu , po przeschnięciu sytuacja wracała do normy i nie było żadnych śladów poza błędem potencjometru gazu. Pierwsza refleksja to właśnie uszkodzenie obudowy kompa lub nieszczelność na połączeniu plastiku z nadwoziem Coś mnie jednak tknęło by sprawdzić odpływy wody z podszybia ( znajdują się pod akumulatorem) i bingo , były pozatykane liśćmi i igliwiem z drzew Po wyczyszczeniu podszybia i udrożnieniu odpływów problem zalewaniem złączy pod obudową kompa się ani razu nie powtórzył
Opublikowano 10 Grudnia 20169 l Jeżeli chodzi o brok to ja bym się nie martwił tym "co się z nim stało". Zakładam że znajdziesz go w misce olejowej Mi kiedyś ktoś wtryski źle wyregulował czego efektem było popękanie i rozpadnięcie się śruby regulacyjnej. Oczywiście o tym nie wiedziałem. Przy okazji czyszczenia miski olejowej, znalazłem w niej dość spore metalowe elementy z widocznym gwintem. Jak mniemam, była to właśnie ów śruba . Motorówce nic się nie stało.Brok w porównaniu do tych elementów jest malutki. Nie przejmował bym się nim Gdyby coś z tego tytułu miało wyjść, motor już dałby Ci o tym znać Edytowane 10 Grudnia 20169 l przez Ralen