thomek00 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Witam, Natrafiłem na takie coś w sieci: http://allegro.pl/dogrzewacz-ogrzewacz-plynu-chlodniczego-12v-i6517578733.html Czy ktoś tego używał albo miał z tym jakieś doświadczenie? Ciekawe jak to działa i ile szybciej auto przełączały by się na LPG? Pozdrawiam
Roboform550 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Szkoda Ci kilka setek beny na odpalenie i zagrzanie silnika?
rav14 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 trzeba by auto wyłącznik przy zadanej temperaturze, żeby nie przegrzać silnika przypadkiem.
thomek00 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2016 Szkoda Ci kilka setek beny na odpalenie i zagrzanie silnika? Wiedziałem, że ktoś wyjedzie z takim tekstem. Nie oto chodzi że szkoda, bo nawet o takim czymś do tej pory nie myślałem, a to przypadkiem znalazłem. Ale jeśli miało by to działać poprawnie to czemu by nie skorzystać? Dla kogoś kto trzyma auto pod chmurką i kilka razy dziennie odpala mogło by dać więcej niż kilka setek... trzeba by auto wyłącznik przy zadanej temperaturze, żeby nie przegrzać silnika przypadkiem. http://allegro.pl/grzalka-12v-podgrzewacz-plynu-diesel-tdi-td-d4d-i6644740993.html tu jest już z czujnikiem...
pioteros Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Szkoda Ci kilka setek beny na odpalenie i zagrzanie silnika? dla Twojej informacji, każdy diesel ma taki podgrzewacz, i każda benzyna w skandynawii niemal ostatnio dumam nad czyms takim, kupilem od renowki http://allegro.pl/podgrzewacz-wody-renault-megane-i-02-0359211-i6603619577.html#thumb/1 tylko jakos nie mam czasu sie za to zabrac a fajna sprawa
thomek00 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2016 (edytowane) no właśnie, koszt niewielki, roboty też dużo nie będzie. pytanie ile to da? ile skróci czas nagrzania płyny do około 30 stopni? w którym miejscu masz zamiar to zamontować? Edytowane 23 Grudnia 2016 przez thomek00
pioteros Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 przed reduktorem na wężu aby nei stosować kolejnych trojnikow, planowalem podlaczyc tylko dwie swiece, ale jak przyszedl mi caly podgrzewacz okazalo sie ze wszystkei 3 sa spalone i musze szukac nowych na wymiane
thomek00 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2016 W jaki sposób to jest sterowane? Zasilanie po stacyjce, a wylaczane w w jaki sposób? Wysłane z mojego PE-TL10 przy użyciu Tapatalka
pioteros Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 zasilanei po stacyjce ale z opoznieniem kilka sekund aby nie obciazyc ukladu w czasei rozruchu przez rozrusznikw przekazniku wysjcie na kontrolke oraz wyjscie na termik na przyklad ktory wylaczy calosc przy okreslonej temperaturze, do tego wylacznik na sztywno, kwestia znalezienia przekaznika/modulu
Roboform550 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Ja mam reduktor wpięty w chłodnicę oleju. Przy obecnych temperaturach na przełączenie mam ustawione 25 stopni czekam około 1km do 1,5 maks zależy czy jest zero czy -6. Dodam, że mam nowy termostat i osiągniecie 90 stopni na zegarach zajmuje około 3 kilometrów i 300 metrów. Wiem to dokładnie bo zawsze mam 90 praktycznie w tym samym miejscu a i odległość też mam policzoną. dla Twojej informacji, każdy diesel ma taki podgrzewacz, i każda benzyna w skandynawii niemal Są też auta z wyprowadzeniem złącza do grzania w przedniej atrapie w zderzaku na przykład Ford focus Flexifuel
pioteros Opublikowano 24 Grudnia 2016 Opublikowano 24 Grudnia 2016 temp troche za niska, skracasz zywotnosc reduktora
Roboform550 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Opublikowano 25 Grudnia 2016 temp troche za niska, skracasz zywotnosc reduktora Kto bogatemu zabroni? U klientów ustawiam nie niżej niż 30 stopni.
pioteros Opublikowano 25 Grudnia 2016 Opublikowano 25 Grudnia 2016 jesli ktos chce reduktor co 2 lata wymieniac to nie ma problemu ;]
Rekomendowane odpowiedzi