NomadAd Opublikowano 25 Grudnia 2016 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Witam. Przed świętami postanowiłem wymienić w swoim audi tylne tarcze hamulcowe wraz z klockami. Po wymontowaniu starych części i założeniu nowych zapomniałem o pierścieniach ABS... Założyłem nową tarczę z piastą i w pośpiechu pominąłem wyżej wspomniane pierścienie. Na jeździe próbnej strzelił mi elastyczny przewód w lewym, przednim kole, na szczęście jechałem powoli. Teraz zastanawia mnie czy jest to spowodowane brakiem odczytu ABS z tylnych kół (czujnik ABS swiecił cały czas podczas przejażdżki) czy może coś zrobiłem źle? Dodam że odpowietrzyłem tylne koła przy okazji wymiany. Doradźcie co teraz powinienem zrobić po świętach kupię nowe pierścienie zdemontuję tarcze i nałożę pierścienie. Jak teraz uzupełnić płyn w układzie tak aby nie zapowoetrzyc ABS'u (jeśli może się to stać) wymianę przewodów może zlecić doświadczonemu mechanikowi żeby znów nie popełnić głupiego błędu? Pozdrawiam.
Makale Opublikowano 26 Grudnia 2016 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Jak nie założyłeś czujników od ABS to tylko ABS nie działa i tyle. Do przednich kół to nic nie ma. Pompę ABS można odpowietrzyć vagiem.
NomadAd Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2016 Widzę dev się zna na rzeczy może jakieś konkrety Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi