Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Bardzo mocno paruje szyba przednia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę Panów o pomoc co może być przyzyną bardzo mocnego parowania szyby przedniej wewnątrz auta, w aucie mam wsadzony już piasek od kotów który co jakiś czas zbiera trochę wody, nie są to jednak jakieś duże ilośc. Z kolei podczas jazdy strasznie mocno paruje przednia szyba - wręcz leci z niej ciurkiem woda.

Opublikowano

Filtr kabinowy do wymiany.

Opublikowano

Dziekuję za wskazówki, a jak się do niego dobrać?

Opublikowano

W podszybiu, po lewej stronie akumulatora

Opublikowano

Dziekuję za wskazówki, a jak się do niego dobrać?

Zobacz tu -->> www.audi.pacula.eu/audi-a4-b5-wymiana-filtra-kabinowego-foto-story/

Opublikowano

Czy przednia szyba jest tłusta od wewnątrz? (może rozszczelniła się nagrzewnica). Czy nie jeździsz na obiegu zamkniętym? (może klapa się zablokowała lub silniczek klapy zdechł).

Nie ubywa płynu chłodniczego? Uszczelki są sprawne dookoła drzwi i szyb? Łącznie z czołową.

Opublikowano

Dzięki za super manuala jak to wymienić.

Nie zauważyłem by szyba była jakoś tłusta od wewnątrz.

Nie płynu na szczęście nie ubywa, próbowałem na zamkniętym jak i otwartym obiegu, efektu zmian nie widze żadnych. Postaram się wymienić ten filtr, nie wymieniałem go nigdy a auto mam 3 lata.

Opublikowano

W środku wilgoci nie masz?

Opublikowano

nie nie mam, dziwne jest to że wilgoć pojawia się gdy auto jeździ. Jak pisałem na wstępie za poradą kolegi z pracy wsadzilem piasek od kota, który co jakiś czas zmieniam, ale żeby wyciągał nie wiadomo ile wilgoci to raczej nie. Co ile powinno się zmieniać filtr kabinowy? Ja nie robiłem tego przez od kupna auta czyli przez 3 lata, a nie wiem kiedy zrobil to poprzedni wlasciciel.

Opublikowano (edytowane)

Co rok

Edytowane przez Exmi
Opublikowano

A masz włączony AC auto? To zawsze pomaga usuwać zaparowane szyby.

Opublikowano

Dzis bede jechal do rodziny na obiad zobacze czy z wlaczonym AC jest roznica. Jutro postaram sie kupić filtr kabinowy i wymienic go tym bardziej ze z tego co piszecie juz dawno na to przyszedl czas.

Opublikowano

Pragnę zwrócić uwagę, że jeśli w deszczu parują wam szyby. A jest +5 stopni. To ustawcie sobie np. 22 stopnie na klimatroniku, i kliknijcie auto. Nie wyłączajcie śnieżynki. Zauważycie różnice :)

Opublikowano (edytowane)

Wymiana filtra kabinowego na pewno poprawi sytuację.

Ale zadam Ci niedyskretne pytanie , ile razy, jakim środkiem i kiedy ostatni raz myłeś przednią szybę od wewnątrz :decayed: ???

Edytowane przez piotrsob1