Gość Trzeniu Opublikowano 31 Grudnia 2008 Opublikowano 31 Grudnia 2008 więc po raz kolejny i ostatni piszę: Jeśli nie mają Twojej fotki to mogą Cię pocałować w d... Nie wiesz kto jechał i tyle.. raz że nie masz obowiązku notowania kto używa fury ( jeśli jest to prosze o podstawę prawną..) a dwa to że możesz nie pamiętać zdarzenia sprzed X miesięcy... Istnieje coś takiego jak domniemanie niewinności i jeśli nie złapali Cię odrazu , baaa... nie mają nawet fotki to oczywiście możesz zostać ukarany jako włąsciciel ale bez punktów i "może" mniejszą karą pieniężną.[br]Dopisany: 31 Grudzień 2008, 14:40_________________________________________________ja dostałem foto na którym widać że gadam przez kom i nie mam pasów , dodatkowo przekroczenie o 76km/h. Dostałem wezwanie na Mogilską , później do sądu grockiego ale zaocznie przyjąłem karę w wysokości 500 pln + 10pkt +100 kosztów sądowych. Dobrze że dostałem tylko za prędkość bo mogli mi jeszcze zsumować kom i pasy... zdjęcie było za***iście wyraźne i nie przeszło że to brat
nex Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2008 u mnie będzie to najprawdopodobniej zdjęcie tyłu auta i do tego na lewym pasie podczas wyprzedzania
Tomeks Opublikowano 31 Grudnia 2008 Opublikowano 31 Grudnia 2008 właśnie dzwoniłem do znajomego policjanta i to nieprawda. Jesli nie wskaze kto jechał autem to ja dostane mandat taki jakie było przekroczenie gdyż mam obowiązek wiedzieć kto kieruje moim autem jako właściciel. to słuchaj kolegi i zapłać ja ci mówię że tak jest! sprawdzone wielokrotnie. jak gliniarz będzie sk***ielem,to może co najwyżej sporządzić wniosek do kolegium,tam zaproponują grzywnę góra 200zl i po sprawie, ale jak gliniarz będzie normalny,to sam zaproponuje mandat 200zł zasady o których mówi twój znajomy maja wejść od nowego roku,choć nie jestem pewien na 100% najlepiej powiedz że autem jeżdzi 10 osób,podaj dane znajomych,kolegów itd.,wtedy nie będą mogli zastosować art. 78 ust. 4 ustawy prawo o ruchu drogowym oraz art. 65 par 2 kodeksu wykroczeń,który daje możliwość skierowania o ukaranie grzywną do 5000zl.,przecież nie odmawiasz ujawnienia sprawcy,po prostu nie wiesz,jak będziesz uległy i pokorny(tak jak oni to lubią),to załatwisz sprawę bez problemu.
nex Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2008 oka będe próbował działac tak jak mowicie
Tomeks Opublikowano 31 Grudnia 2008 Opublikowano 31 Grudnia 2008 oka będe próbował działac tak jak mowicie nie "próbował",tylko tak to załatw!,manewr stosowany niejednokrotnie,działa za każdym razem,na policji,straży gminnej i miejskiej. tylko nie daj sobie wmówić że tak nie jest,połowa urzędasów w tym kraju nie zna przepisów!!!
YATES Opublikowano 1 Stycznia 2009 Opublikowano 1 Stycznia 2009 za niewskazanie jest mandat 200zl i bez punktów,ale to do się zrobić tylko jeżeli: fotka jest tyłu auta, kierującego nie da się rozpoznać, kierującym jest inna osoba niż właściciel(możesz odmówić składania zeznań gdyż mogą obciążyć członka najbliższej rodziny) słuchaj więc jak będzie fotka z tyłu auta to co mam mówić? jak np na 50km/h będzie 100km/h. To co jak powiem że to nie ja i nie pamietam komu pozyczałem auto to nie dostane 500zł tylko 200? Autkiem dałeś się przejechać nieznajomemu który chce go od Ciebie kupić i musiał się przejechać żeby sprawdzić stan silnika,zawieszenia itp Nie kupił tego auta, bo nie chciałeś mu spuścić z ceny, a poza tym w prawym kole coś stukało
grzanek85 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Co do stawek to chyba weszła już ustawa że za foto radary nie ma pkt karnych za to mandaty x3
nex Opublikowano 1 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2009 Co do stawek to chyba weszła już ustawa że za foto radary nie ma pkt karnych za to mandaty x3 no nie mów, ale mnie złapało w listopadzie gdzieś środkiem, a jakies nowe ustanowienia i taryfikator są od 29 listopada
moro99 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Czytam o nowym taryfikatorze i nigdzie nie ma napisanego nic o punktach i fotoradarach ze bedzie drozej ale bez punktow... zmianbedzie sporo ale dla kierowcow zawodowych i jakies pierdolkitypu czerwone swiatla itd http://www.roadlook.pl/bezpieczenstwo/nowy-taryfikator-mandatow-za-dwa-tygodnie.html macie jakies inne info ?
YATES Opublikowano 1 Stycznia 2009 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Co do stawek to chyba weszła już ustawa że za foto radary nie ma pkt karnych za to mandaty x3 Nic nie weszło - taryfikator ostatnio uległ tylko niewielkim zmianom. Nadal są za szybkość punkty karne i mandat do 500zł, a przy zbiegu kilku wykroczeń do 1000zł.
Rekomendowane odpowiedzi