Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AVF - Brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj odebralem samochod z warsztatu, wszystko w normie, żadnych uszkodzen, ewentualnie 2 wtryski sa slabe ale nie az tak zeby cos z nimi robic. Odeslali mnie do elektryka ktory zsjmuje sie vagiem i robi mapki ponieważ prawdopodobnie program który byl wgrany poprostu sie zj***l. Autko bedac w warsztacie podobno przy testowaniu, trzymanie 2tys obrotów strasznie dymilo i w koncu zgaslo czyli jest przelane lub brak powietrza z tym ze komp pokazuje idealne parametry. Jutro mam dzwonic do tego goscia i moze cos ds rade zrobić

Opublikowano
  • Autor

tu nikt nie wie co jest ,sprawa zostaje odłożona do czerwca ,jak szwagier znowu przyjedzie wywalamy pompki i idą do sprawdzenia,jest podejrzenie ,że przy zmianie uszczelnień coś spaprali ,niby korekty w normie ,ale ze strony powietrza wszystko wydaje się być ok,jak nie pomoże to turbo na stół ,niestety wszystko trzeba posprawdzać bo gdzieś te kucyki wywiało

Opublikowano

Mi w zakładzie tunerskim powiedzieli ze to wina 100% pompek bo nic innego w tych silnikach nie może spowodować takiego spadku mocy...... a u mnie brakuje brawie 30km

Opublikowano
  • Autor

tu jest tak samo i dlatego jak przyjedzie od razu wywalamy pompki

Opublikowano

O jakich pompkach mowicie? Bo jestem.gotow robic to zaraz :)

Opublikowano

Pompowtryski ;P to jest to ustrojstwo którym audi skrzywdziło ten silnik

Opublikowano

Z tego względu ze nie ogarniam logów :D powiedz mi jakie wartosci Ci wyszly na wtryskach. Mieszcza sie w normie?

Opublikowano
  • Autor

W normie się mieszczą ,ale pierwszy ma ponad 1 na -, a 4 ponad 1na+,tylko to co pokazuje komp to jedno , a w jakim stanie są rzeczywiście pompki to drugie, np mój na 4 miał 2.99 i nie drgnąl ,a moc była ok,po zmianie uszczelnień i zamianie 4 z 3 korekta przeszła na 3cylinder , ale teraz jest ok 1 i auto lepiej się wkręca na obroty

Opublikowano

Teoretycznie powinien jechac :) a to seria czy cos robione?

Opublikowano

Kolego z tego loga ewidentnie problem jest z ciśnieniem doładowania do 3 tys to auto nie ma prawa dobrze jechać zrób porządek z doładowaniem

Opublikowano
  • Autor

Możesz jaśniej ,bo nie jeden sprawdzał i twierdził że jest ok

Opublikowano

zapieczone kierownice w turbo

najpierw lekkie przeładowanie a pózniej niedoładowanie

Opublikowano

A widzieliście kiedyś wykres seryjnego AVF i jak zachowuje się ciśnienie doładowania ?

15950fa49b53adb9.jpgawx-11-01.png

Wykres actual boost'a nigdy nie zgrywa się ze spec... zawsze są takie odchyłki... N75 u kolegi nie reaguje jakoś specjalnie agresywnie...

greg2505, możesz wrzucić swoje dane do exela i porównać wykres ;)

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano

no bez jaj , przecież tu jasno widać że układ regulacji ciśnienia doładowania próbuje wysterować zapieczone kierownice w turbinie opóźnienie zawsze będzie ale niewielkie tu jest walka z geometrią turbiny i cięcie dawek przez ecu