Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jaka jest żywotność pompowtryskiwaczy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, użyłem "szukajki" ale nie znalazłem nic na temat jak długo tzn. ile tkm wytrzymują pompowtryskiwacze. Mam zamiar kupić A4 2002 r. i będzie miała na pewno ponad 200 tkm przebiegu a koszt wymiany pompowtryskiwaczy jest ogromny( 1600 zł x 4). Czy one często się psują, czy da się jakoś wyłapać przy kupowaniu, że są na wykończeniu? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Ciężko powiedzieć ile wytrzymują :) poza tym na pewno można kupić dużo taniej niż napisałeś :gwizdanie:

Opublikowano
Opublikowano

Na to nie ma recepty kolego, mozna powiedzić ze kupuje sie kota w worku bo może siąść po 100km a mozesz tez nakulać drugie tyle ile masz na blacie i nie bedzie trzeba ich wymieniać.

Hmm... na wagowaniu się nie znam ale mozna chyba sprawdzić jakoś VAGT-iem jak sie maja pompowtryski, ale to chyba tylko jakie jest ciśnienie na danym wtryskiwaczu a to juz chyba coś znaczy, ale nie chce tu mącić i głowy nie dam sobie uciąć ze idzie to zrobić :mysli:

Może koledzy którzy często się bawią VAG-iem powiedzą coś na ten temat.

Opublikowano

można sprawdzić mniej więcej jak się sprawują pompki (nie ciśnienie, a korekcje dawek + i - )

Opublikowano

No czyli coś tam racji miałem :decayed:

A te korekcje dawek to jak jakaś przykładowo jest inna to czy to oznacza ze pompowtrysk siada?? :mysli: Jak to jest pre_pl??

Opublikowano

Obowiązkowo należy stosować olej z normą do pompowtrysków i dobre paliwko. Używki dobre dostaniesz po 600zł sztuka, ale nie ma co panikować :)

Chociaż u siebie w historii serwisowej mam wpisaną wymianę przy ok 40tkm :mysli:

Opublikowano

No czyli coś tam racji miałem :decayed:

A te korekcje dawek to jak jakaś przykładowo jest inna to czy to oznacza ze pompowtrysk siada?? :mysli: Jak to jest pre_pl??

korekcje nie moga odbiegac powyzej +-2,8, natomiast czesto problemem nie sa same pompowtryski, lecz ichuszczelnienia, badz poluzowane konektory sterujace.

Opublikowano

Mi padły przy 160tys i była to wina złego paliwa, zgroza jak spuściłem ropkę do bańki, nie przypominało to oleju napędowego...

A co do ceny którą napisałes to tyle dałem (4*1,600zł) w autoryzowanym serwisie do 2,0 TDI a Ty chcesz kupic audi z 2002 roku to bedzie 1,9 tdi do nich są tańsze pompki np. http://moto.allegro.pl/item503390174_pompowtryskiwacze_vw_audi_seat_skoda_1_9_tdi.html