arekdkw Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) Będę musiał wymienić elastyczne przewody hamulcowe w swoim audi. Mimo sporych kosztów zastanawiam sie nad przewodami hamulcowymi w stalowym oplocie (np firmy Hel kosztuja około 540zł). No ale mam dylemat czy te przewody nie są jednak bardziej awaryjne od markowych gumowych, ponieważ znalazłem w necie kilka wątków o uszkodzeniu się przewodów w stalowym oplocie (niekoniecznie firmy Hel) podczas eksploatacji. Jesli chodzi o zalety typu brak zwiększania objętości przewodów pod wpływem ciśnienia itp to raczej nie musicie mnie przekonywać... Ktoś może z Was ma i eksploatuje takie przewody, polecacie czy odradzacie? Widzę, że temat nie chwycił, pewnie mało osób zakłada stalówki więc chyba też zamawiam jakieś dobre gumowe przewody. Edytowane 20 Stycznia 2017 przez arekdkw
arekdkw Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Opublikowano 14 Lutego 2017 Niestety kupiłem już gumowe ATE i nie oddam ich do sklepu, w czwartek wymiana.
Rekomendowane odpowiedzi