jacek70 Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 Dobrze odtłuścić drzwi i listwy i na taśmie 3M będzie trzymać mocno i pewnie. Warunek czyste i odtłuszczone powierzchnie łączenia.
3r4 Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 (edytowane) Godzinę temu, jacek70 napisał: Dobrze odtłuścić drzwi i listwy i na taśmie 3M będzie trzymać mocno i pewnie. Warunek czyste i odtłuszczone powierzchnie łączenia. Pozostaje tylko pytanie jaka taśma na długość to 180-200cm / szerokość do 18mm / a grubość? Stara taśma miała pewnie koło 2mm? Przejrzałem allegro i są dwa rodzaje taśm 3M (VHB RP i VHB GPH) obie mają max grubość 1.6mm. A ich dokładne modele to RP62 i GPH-160GF Edytowane 3 Maja 2017 przez 3r4
pezet202 Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Opublikowano 3 Maja 2017 4 godziny temu, kaman napisał: Założenie listw drzwiowych to 5 minut roboty więc śmigaj do garażu, nie wiem jak możesz siedzieć i z tym czekać, ja bym nie wytrzymał Na co dokładnie przyklejałeś lotkę? Jakiś link do aukcji lub coś w stylu podrzucisz? Może być nawet na PW bo na dniach będę mieć lotkę u siebie (na razie leży u lakiernika bo była zbyt porysowana więc polerka nic nie dała) i będę chciał ją założyć, a jeszcze nie zdecydowałem się na co dokładnie ją przykleić Niestety garazu niemam, a pogoda jest jaka jest, wiec pewnie jutro lub pojutrze listwy zamontuje bo ma byc ladnie :-) Lotka przyklejona na kleju do szyb Wurth. Trzyma na amen
pezet202 Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Opublikowano 3 Maja 2017 2 godziny temu, jacek70 napisał: Dobrze odtłuścić drzwi i listwy i na taśmie 3M będzie trzymać mocno i pewnie. Warunek czyste i odtłuszczone powierzchnie łączenia. Listwy drzwiowe dolne sline mam ori wiec tasma zbedna, wystarczy wsunac i srubeczki dokrecic :-)
kaman Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 To prawda, dużo osób zakłada lotkę na taśmę 3M. Osobiście chyba bym się bal przykleić ją wyłącznie na taśmę [emoji13] Niestety garazu niemam, a pogoda jest jaka jest, wiec pewnie jutro lub pojutrze listwy zamontuje bo ma byc ladnie :-) Lotka przyklejona na kleju do szyb Wurth. Trzyma na amen Oby jutro Ci pogoda dopisała [emoji108] [emoji6]Dzięki za odpowiedz w sprawie lotki, bede musiał zaopatrzyć się w ten klej i przykleić lotkę po odbiorze od lakiernika Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
pezet202 Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Opublikowano 3 Maja 2017 1 godzinę temu, kaman napisał: To prawda, dużo osób zakłada lotkę na taśmę 3M. Osobiście chyba bym się bal przykleić ją wyłącznie na taśmę Oby jutro Ci pogoda dopisała Dzięki za odpowiedz w sprawie lotki, bede musiał zaopatrzyć się w ten klej i przykleić lotkę po odbiorze od lakiernika Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jak tylko zamontuję listwy umieszczę fotki czytałem sporo jak lotkę przykleić i sporo osób polecało klej do szyb Wurth, bo na taśmie też bym się bał co klej to klej
3r4 Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 (edytowane) nie wątpię, że jak powierzchnia dobrze przygotowana i gładka to trzyma jak szalona... w końcu zrywałem starą taśmę to wiem jak trzymała a co do kleju to trochę odstrasza mnie wymiana stopu, bo nie wiem jeszcze czy w przycinanej lotce z b7 coś czasem nie będzie haczyło i będzie d*pa Edytowane 4 Maja 2017 przez 3r4
ziomek435 Opublikowano 9 Maja 2017 Opublikowano 9 Maja 2017 fajnie lecisz z modami też myślę o listwach drzwiowych właśnie xd zapraszam do mnie
pezet202 Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Opublikowano 10 Maja 2017 Dnia 9.05.2017 o 09:04, ziomek435 napisał: fajnie lecisz z modami też myślę o listwach drzwiowych właśnie xd zapraszam do mnie Zaraz zlukam do Ciebie co tam modzisz :-) ja mialem listwy zakladac ale pogody nie bylo, a od wczoraj jestem na l4 bo zapalenie oskrzeli mam, wiec jak wyzdrowieje to zamontuje i fotki umieszcze :-)
pezet202 Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Opublikowano 10 Maja 2017 Kilka dni temu po polerce nałożyłem wosk i oto efekt kropelkowania To moje skromne kosmetyki A dzisiaj odebrałem paczkę od kuriera i oto kolejny zestaw
3r4 Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 5 godzin temu, pezet202 napisał: Zaraz zlukam do Ciebie co tam modzisz :-) ja mialem listwy zakladac ale pogody nie bylo, a od wczoraj jestem na l4 bo zapalenie oskrzeli mam, wiec jak wyzdrowieje to zamontuje i fotki umieszcze :-) tylko zgapiasz i zgapiasz i kradnisze lotki. Woskowałeś wd40 bo na półce widzę? A na poważnie to powoli zbierasz widzę arsenał kosmetyków. Na mnie jeszcze za drogi interes jakby tak porządnie się zaopatrzyć od polerki aż po wosk. Zbieram na inne rzeczy chociaż póki co bida piszczy... Póki co pewnie 2 miesiące będę zakładał to, co leży w chacie
pezet202 Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Opublikowano 10 Maja 2017 35 minut temu, 3r4 napisał: tylko zgapiasz i zgapiasz i kradnisze lotki. Woskowałeś wd40 bo na półce widzę? A na poważnie to powoli zbierasz widzę arsenał kosmetyków. Na mnie jeszcze za drogi interes jakby tak porządnie się zaopatrzyć od polerki aż po wosk. Zbieram na inne rzeczy chociaż póki co bida piszczy... Póki co pewnie 2 miesiące będę zakładał to, co leży w chacie Ja pomalu co miesiac jakies kosmetyki kupuje. W tamtym roku wosk, cleaner, glinka, szampon, rekawice, reczniki, mikrofibry, pady, aplikatory, zestaw do skory. Teraz lece dalej do szyb, opon mycia i zabezpieczenia, aktywna piana i pianownica, mycie felg, kolejne reczniki i mikrofibry. Pomalu zestaw sie zbiera :-) A co masz na chacie do zalozenia? :-D
3r4 Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, pezet202 napisał: Ja pomalu co miesiac jakies kosmetyki kupuje. W tamtym roku wosk, cleaner, glinka, szampon, rekawice, reczniki, mikrofibry, pady, aplikatory, zestaw do skory. Teraz lece dalej do szyb, opon mycia i zabezpieczenia, aktywna piana i pianownica, mycie felg, kolejne reczniki i mikrofibry. Pomalu zestaw sie zbiera :-) A co masz na chacie do zalozenia? :-D Dużo pierdółek, moja już od zawsze stęka, że ścierek do auta to mam więcej jak ona w mieszkaniu Ja bardziej myślę o polerce, jakaś pasta na początek 3in1 i wosk. Na glinkę czekam aż przyjdzie a reszta to już marketowo na razie. Mieszkam na osiedlu to mycie "pod domem odpada" ;D Ale z ręczników fluffydryera to polecam Później napiszę na pw, muszę lecieć Edytowane 10 Maja 2017 przez 3r4
pezet202 Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Opublikowano 10 Maja 2017 Ja w sumie mieszkam tez w bloku, ale to jest tylko jeden i ma 8 mieszkan. Mamy duzy parking, dookola trawnik, laweczki, plac zabaw, wszystko na gorce ogrodzone. Wiec pomalu sobie wszystko ogarniam :-) Fluffydryer mam 2 sztuki:-) do tego z adbl recznik typu wafel do szyb, i osobno recznik do wcierania wosku z adbl i osobno do polerowania wosku z gyeon :-)
pezet202 Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Opublikowano 12 Maja 2017 51 minut temu, Czaki89 napisał: Pomontowane graty ? Niestety nie siedzę w domu bo zapalenie oskrzeli mam i biorę antybiotyk Myślę że poniedziałek - wtorek będzie montaż już nie mogę się doczekać Co Ty na to -- http://allegro.pl/kierunkowskazy-dymione-2szt-audi-a4-b6-b7-00-08-i6792755134.html
Czaki89 Opublikowano 13 Maja 2017 Opublikowano 13 Maja 2017 To ładnie się opierdzielasz Kierunki spoko.. sam miałem przyciemnione
pezet202 Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Opublikowano 13 Maja 2017 Ta nawet mi nie mów trafia mnie w domu a robota czeka przy aucie
Czaki89 Opublikowano 13 Maja 2017 Opublikowano 13 Maja 2017 Odstaw audika pod moją chatę to Ci zamontuję wszystko
Rekomendowane odpowiedzi