AudiFan&Seller Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 Panowie, co mogą oznaczać takie błędy? Gdzie jeszcze mogę szukać usterki? Co sprawdzić, przejrzeć? Znajomy mechanik sprawdzał już cewki, świece, czujniki wałka rozrządu i położenia wału korbowego i nic. Patrząc na wiązkę silnika nie widać żadnych uszkodzeń. Rozrząd nowy i prawidłowo ustawiony. Lewa głowica po planowaniu i z nowymi częściami. To co zaobserwowałem; żółta kontrolka "EPC", na zimnym silniku falują obroty ale po kilka minutach falowanie ustaje i jest ok, trzęsie/ telepie trochę silnikiem, czyli praca jest nie równa, brak pełnej mocy.
dembu19 Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Dnia 3.02.2017 o 20:53, AudiFan&Seller napisał: Panowie, co mogą oznaczać takie błędy? Gdzie jeszcze mogę szukać usterki? Co sprawdzić, przejrzeć? Znajomy mechanik sprawdzał już cewki, świece, czujniki wałka rozrządu i położenia wału korbowego i nic. Patrząc na wiązkę silnika nie widać żadnych uszkodzeń. Rozrząd nowy i prawidłowo ustawiony. Lewa głowica po planowaniu i z nowymi częściami. To co zaobserwowałem; żółta kontrolka "EPC", na zimnym silniku falują obroty ale po kilka minutach falowanie ustaje i jest ok, trzęsie/ telepie trochę silnikiem, czyli praca jest nie równa, brak pełnej mocy. A taki masz teraz przebieg ? Bo data usterki to 2010 rok...
AudiFan&Seller Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Opublikowano 20 Marca 2017 TEMAT NIEAKTUALNY. Usterki usunięte.
dembu19 Opublikowano 20 Marca 2017 Opublikowano 20 Marca 2017 2 minuty temu, AudiFan&Seller napisał: TEMAT NIEAKTUALNY. Usterki usunięte. To może pochwal się, co było uszkodzone ...
AudiFan&Seller Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Opublikowano 20 Marca 2017 Miałem uwalone czujniki ESP pod fotelem kierowcy. Wymieniłem. Zrobiłem ok 50 km po mieście i na drugi dzień wszystkie błędy i usterki zniknęły. Nie wiem do dzisiaj co tak naprawdę było bezpośrednią przyczyną tego wszystkiego. Wiele usterek w autach VAG nie ma często bezpośredniej przyczyny, a moje auto jest tego świetnym przykładem.
Rekomendowane odpowiedzi