dziadekM Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 Witam. Od jakiegoś czasu mam dziwny objaw w aucie. Jak jest zimny silnik to po przejechaniu około kilometra wyczuwam z nawiewów dziwny zapach jak by się instalacja paliła. Po kilku minutach wszystko wraca do normy i jest ok. Na ciepłym silniku tego nie ma. Jak wyłączę nawiew to też nic nie czuć. Próbowałem zlokalizować od strony silnika ale też nic nie czuć. Może jak przyłożyć dobrze nos do miejsca gdzie powietrze wciąga do kabiny to też można lekko wyczuć. Silnik dmuchawy by padał? Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka
Lukasz_mk2 Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 Spróbuj może wyciągąnć filtr kabinowy znajdujący się w podszybiu i tam "zaciągnij nosa" oraz od strony kabiny zdemontuj schowek pasażera - za nim znajdziesz dmuchawę.
dziadekM Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Opublikowano 21 Lutego 2017 A da się w miarę sprawnie wyjąć dmuchawę bez rozbierania całej deski? Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka
golfagn Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 A nie kapie Ci olej na kolektor itp? auto się rozgrzewa i spala akurat.
dziadekM Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Opublikowano 21 Lutego 2017 Lekko się poci z egr, ale to wyraźnie czuć paloną elektrykę a nie olej Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka
Lukasz_mk2 Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 (edytowane) 3 godziny temu, dziadekM napisał: A da się w miarę sprawnie wyjąć dmuchawę bez rozbierania całej deski? Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka Musisz ściągnąć schowek i na to zerknąć, wydaje mi się, że po ściągnięciu samego schowka dasz radę dostać się do dmuchawy Edytowane 21 Lutego 2017 przez Lukasz_mk2
fajerski1 Opublikowano 27 Października 2020 Opublikowano 27 Października 2020 kolego znalazłeś skąd śmierdzi ? mam to samo
Dev Opublikowano 27 Października 2020 Opublikowano 27 Października 2020 (edytowane) 6 minut temu, fajerski1 napisał: kolego znalazłeś skąd śmierdzi ? mam to samo zwykle cieknie spod pokrywy głowicy i z tyłu spod napinacza na kolektor wydechowy albo katalizator Edytowane 27 Października 2020 przez Dev
fajerski1 Opublikowano 27 Października 2020 Opublikowano 27 Października 2020 mam sucho. silnik umyty profilaktycznie. zero wycieków
Rekomendowane odpowiedzi