Patrykk123 Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 Czołem czy waszym zdaniem warto remontować czy też szukać czegoś innego ? jaki mniej wiecej koszt za naprawę ? nie wiem co zrobić , pierwsze auto , chuchane dmuchane, wszystko robione na czas, szkoda by było oddać na złom lecz jesli nie bedzie innego wyjscia mówi sie trudno.
przem8 Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 A co dokładnie uszkodzone prócz widocznej blacharki? Tylne drzwi się nie domykają? Jakby samemu dłubać to może i by się opłacało, a z tym oddaniem na złom nie przesadzaj.
Patrykk123 Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Opublikowano 21 Lutego 2017 silnik i jego osprzet sprawny , wielowachacz nieruszony jedynie felga i opona zniszczona , tylne drzwi sie nie domykają , zostały wypchniete przez przednie, srodkowy słupek wydaje sie być wporządku, przedni z lekka ucierpiał , w srodku wypchneło schowek. raczej sam nie dam rady nic przy tym zrobic , kompletnie sie na tym nie znam
hak64 Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 To masz szkodę ze swojej winy? Jak dla mnie to nie warto się bawić w naprawę. Skoro tylne dzrwi się nie domykają, to masz przekoszoną budę. Koszt naprawy samej blacharki plus lakierowowanie, to parę tysięcy (około 5-6), jesli masz wystrzelone poduchy, to drugie tyle. Najrozsądniejszym rozwiązaniem wydaje się być sprzedaż w stanie uszkodzonym, lub rozebranie na części (ale potem bęzie problem z wyrejestrowaniem).
Toskańczyk Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 Bez przesady, to jest B5 z 98 r. przed liftem, po zdjęciach nie wiele widać, a prawy błotnik, maska i drzwi to nie są jakieś duże pieniądze, zwłaszcza jak się kupi w kolorze
wisiel Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 wywalone drzwi wskazują na uszkodzenie geometrii nadwozia. Naprawa tego w tak wiekowym aucie kompletnie nieopłacalne. Wizualnie może i nie wiele uszkodzone, ale rozwaliłem już z 6 aut z doświadczenia wiem że czasem brak 0,5 cm przesądza sprawę. Jak byś miał zdolności to mógłbyś to wyklepać na sprzedaż, jak nie masz to sprzedawaj jak leci lub na części. Problemu z wyrejestrowaniem nie ma. Zwykła sprzedaż na słupa i po kłopocie. Co zostanie to na złom.
dj domin1 Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 Nie robił bym. Lepiej poszukaj jakiejś z uszkodzonym silnikiem, ze swojej przerzuć co się da resztę na szrot i po kłopocie. Jak by to było jakieś S4 to można by się zastanawiać, a tak to myślę nie warto.
Rekomendowane odpowiedzi