Rado06.02 Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 Witam mam problem z skrzynia automatyczna jezeli ustawie skrzynie na D to moge jechac maksymalnie do 60km/h jak przekroczę te 60km/h to skrzynia wariuje.Jak ustawie skrzynie na 1,2,3 to jest wszystko ok, nie szarpie i nic sie nie
Rado06.02 Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Opublikowano 28 Lutego 2017 dziwne ale nie ma żadnych błędów
Hezen Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 A w sterownkiu silnika sprawdzałeś błędy?Jeśli nie ma błędów w obu sterownikach to możesz zrobić adaptacje pedału gazu.
Rado06.02 Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Opublikowano 13 Marca 2017 A jak zrobić tą adaptacje pedału gazu ?
Hezen Opublikowano 13 Marca 2017 Opublikowano 13 Marca 2017 Przekręcasz kluczyk zeby zapłon był włączony, silnika nie odpalasz.Wchodzisz w sterownik skrzyni, następnie w Basic Setings -> grupa 000 i kliszasz "Go" -> pedał gazu do podłogi -> czekasz 5sek. -> wychodzisz z Basic Setings -> puszczasz pedał gazu
Hezen Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 Po co oczekujesz pomocy a potem negujesz skuteczność podanych Ci rad Jak masz, kabel to nic Cie to nie kosztuje.Jak chcesz to jedz do serwisu ASB i tam Ci zrobią diagnoze, naprawią i skasują któryś tysiąc.
Rado06.02 Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 Nie no przepraszam ze cię uraziłem chciałbym więcej twoich rad zeby skrzynia działała poprawnie
Hezen Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 Teraz jestem na kompie więc, odpisze bardziej szczegółowo: Przeprowadź te czynności po kolei: 1) Kodowanie - wymuszenie trybu: -sportowego -ekonomicznego -DSP on/off ("uczenie" się sterownika do stylu jazdy) Wchodzimy w diagnostykę skrzyni - recode - i wpisujemy kodowanie: Coding 000?x: DSP Mode (Dynamic Shift Points) 0 = DSP active (uczenie się stylu jazdy włączone) 1 = DSP inactive (uczenie się stylu jazdy wyłączone) 000x?: Transmission Mode (tryby skrzyni): 0 = Factory Mode (Adaptive Transmission Mode) - fabryczne kodowanie 1 = Force Economy Mode (lower Shift Points) - ekonomiczne 2 = Force Sport Mode (higher Shift Points) - sportowe Common Settings (ustawienia wspólne, przykłady): 00000 = Factory Mode 00011 = Econonmy/Touring Mode (tryb ekonomiczny bez DSP) 00012 = Sport Mode (tryb sportowy bez DSP) Zakoduj sterownik 00011 2) Po zakodowaniu skrzyni wejdź w Adaptację. Na kanale 00 klikasz "Test", a następnie Save (przywracanie ustawień fabrycznych sterownika skrzyni) Przed wyjściem z adaptacji czekasz ok 10.sek. 3) Adaptacja pedału gazu: Kluczyk w położenie włączenia, silnik WYŁĄCZONY. Nie dotykaj pedału gazu. [select] [02 - Auto Trans] [basic Settings - 04] Grupa kompletu do "000" [Go!] Pedał gazu do podłogi, przez 5 sekund. [Done, Go Back] Puść pedał gazu. (zauważ że dopiero po wyjściu z adaptacji puszczasz pedał gazu) Jak to nie pomoże to usterka leży po stronie mechaniki, czyli serwis ASB albo wrzucenie innej sprawnej skrzyni o tym samym oznaczeniu oraz zregenerowanego konwertera.
Rado06.02 Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Opublikowano 21 Marca 2017 nie mogę zrobi adatacji nie mogę kliknąć w test
Rekomendowane odpowiedzi