TomiTT2 Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Witam mam pytanie czy mozna wymienic gałke automat po liftowa. Dodaje ze ja mam przed liftem i jestem ciekaw cY bedzie pasowala. Wymienial juz ktos moze?
komoornik Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Tak, o ile jest ten sam typ wymiana p&p (trzeba modzić przy montażu gałki z przyciskiem od przodu).
TomiTT2 Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Opublikowano 7 Marca 2017 Mozesz jeszcze raz napisac co z tym przyciskiem. Mam 2011rok automat galka automat ale nie s-line. Zrobilem przod poliftowy i chcialem wymienic na gałke po liftowa. Na taka chce wymienic http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6612658288. Podejdzie?
ewela Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Tak, o ile jest ten sam typ wymiana p&p (trzeba modzić przy montażu gałki z przyciskiem od przodu).Kolego możesz mi napisać ile trzeba modzić z przyciskiem z przodu.Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
edraven Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Do przycisku z przodu musisz wykombinowac metode jak obrócić trzpienik z otworem o 90 stopni. Metody są różne, jedni grzeją i obracają licząć że się nie urwie, inni ucinają i wkręcają nagwintowany łącznik obracając trzpień o 90stopni. W samym wybieraku nie ma sensu grzebać bo dużo roboty.
ewela Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Grzanie ryzykowne a z tym cięciem i łącznikiem musiał bym zobaczyć jak dokładnie to wygląda Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
ewela Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 A jak wygląda wymiana całego mechanizmu na polift? Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
tomi790 Opublikowano 8 Lipca 2017 Opublikowano 8 Lipca 2017 Ktoś wymieniał gałkę w polifcie ze zwyklej na s-line i na coś trzeba uważać lub z czym może być problem?
ewela Opublikowano 9 Lipca 2017 Opublikowano 9 Lipca 2017 Ja wymieniłem z bocznego przycisku na przycisk z przodu Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
tomi790 Opublikowano 9 Lipca 2017 Opublikowano 9 Lipca 2017 Polift ma przycisk z boku. I chcę wymienić polift automat na polift s-line. Obydwie z przyciskiem z boku.
tomi790 Opublikowano 9 Lipca 2017 Opublikowano 9 Lipca 2017 6 godzin temu, komoornik napisał: Podejdzie p&p. Spoko. A ten przycisk generuje jakiś problem przy przekładce tzn. że coś może nie wskoczyć tam gdzie trzeba itp. historie?
komoornik Opublikowano 9 Lipca 2017 Opublikowano 9 Lipca 2017 Przy ściąganiu starej przycisk trzeba wyciągnąć do oporu na zewnątrz. Przy zakładaniu najlepiej mieć nówkę gałkę z zabezpieczeniem - które zdejmuje się dopiero po nałożeniu.
tomi790 Opublikowano 9 Lipca 2017 Opublikowano 9 Lipca 2017 1 godzinę temu, komoornik napisał: Przy ściąganiu starej przycisk trzeba wyciągnąć do oporu na zewnątrz. Przy zakładaniu najlepiej mieć nówkę gałkę z zabezpieczeniem - które zdejmuje się dopiero po nałożeniu. A masz może nr nowej oryginalnej gałki s-line? Czyli z używką tak łatwo nie pójdzie z przełożeniem?
komoornik Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 Nie mam. Nie ma tragedii, po prostu trzeba będzie wyciągnąć przycisk i go złapać np. trytytką.
Kodzak33 Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 Pany czy da się w manualu gałkę odczepić od mieszka? Jak tak to w jaki sposób?
tomi790 Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 kupiłem gałkę s-line automat i chcę przełożyć. Tylko ten przycisk z boku jest wciśnięty do środka. Ktoś może robił u siebie i może podpowiedzieć czym go najlepiej wyciągnąć na zewnątrz i zablokować żeby się znowu nie schował?
l2k2 Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 3 godziny temu, tomi790 napisał: kupiłem gałkę s-line automat i chcę przełożyć. Tylko ten przycisk z boku jest wciśnięty do środka. Ktoś może robił u siebie i może podpowiedzieć czym go najlepiej wyciągnąć na zewnątrz i zablokować żeby się znowu nie schował? Oklej taśmą klejącą i wyciągniesz przycisk, tak samo pomagając sobie taśmą z odciągniętym przyciskiem nałożysz gałkę, ją się tylko wciska góra-dół, przycisk blokuje nic więcej nie trzeba robić.
Rekomendowane odpowiedzi