Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AMB] Wysokie zużycie paliwa oraz brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po różnych perturbacjach, wycięciu kata (można znaleźć na forum), wymianie sondy (też jest), byłem zadowolony z jazdy mojej a4 ale pojeździłem znów swoim dieslem (i poczytaniu forum) jakoś stwierdziłem, że jednak coś jest nie tak.

Po pierwsze pojechałem na sprawdzenie błędów i ocenę osoby, która wie coś o Audi do serwisu w Wawie. koleś stwierdził zero błędów, czujniki i inne badziewia, sondy itp pracują OK, ale żeczywiście jest jakiś przymulony (potwierdził moja diagnozę) no i spalanie żędu 13-17 litrów jest przesadą, Ale on nie wie co jest może przepływomież, amoże coś innego sami nie wiedzą na Przasnyskiej. poradźcie coś co robić.

Opublikowano

Witam

Po różnych perturbacjach, wycięciu kata (można znaleźć na forum), wymianie sondy (też jest), byłem zadowolony z jazdy mojej a4 ale pojeździłem znów swoim dieslem (i poczytaniu forum) jakoś stwierdziłem, że jednak coś jest nie tak.

Po pierwsze pojechałem na sprawdzenie błędów i ocenę osoby, która wie coś o Audi do serwisu w Wawie. koleś stwierdził zero błędów, czujniki i inne badziewia, sondy itp pracują OK, ale żeczywiście jest jakiś przymulony (potwierdził moja diagnozę) no i spalanie żędu 13-17 litrów jest przesadą, Ale on nie wie co jest może przepływomież, amoże coś innego sami nie wiedzą na Przasnyskiej. poradźcie coś co robić.

turbinę sprawdzałeś?

Opublikowano

Witam

turbinę sprawdzałeś?

jak by było coś z Turbo to by na VAGu wyskoczyło

Opublikowano

wcale nie, juz to raz cwiczyłem

Opublikowano

ale i tak nie powinien tyle palić jeśli to wina turbo

Opublikowano

trzeba zobaczyć co sie sie dzieje na wydechu,

może kat zapchany??????

Opublikowano

to już bym bardziej obstawiał niż turbo

Opublikowano

Po różnych perturbacjach, wycięciu kata

Raczej jednak nie...
Opublikowano

dzikasz napisał, że ma wyciętego kata, więc zapchany kat raczej nie powoduje wysokiego spalania.

Opublikowano

dzikasz napisał, że ma wyciętego kata, więc zapchany kat raczej nie powoduje wysokiego spalania.

hmm... no popatrz, to może nie kata wyciął :polew:

Opublikowano

Łukasz, musisz w końcu wpaść do mnie na te logi :gwizdanie: Na pewno nie zaszkodzimy, a nuż uda się coś znaleźć. Wiem już co się loguje w 1.8T :naughty:

Opublikowano

Łukasz, musisz w końcu wpaść do mnie na te logi :gwizdanie: Na pewno nie zaszkodzimy, a nuż uda się coś znaleźć. Wiem już co się loguje w 1.8T :naughty:

no najlepiej porządnie go zVAGować i zobaczymy co będzie :mysli:

Opublikowano

Pewnie będę musiał jednak do Ciebie wpaść letallec, bo kolesie z przasnyskiej nie mają pojęcia. A co do fury to kata mam wycietego, wg kolesi z przasnyskiej ciśnienie turbo jest OK a nawet ciut momentami za duże, sonda lambda nowa, podobno wszystkie odczyty z przepływomierza są w pożo, zaworek n75 i inne west gaty pono w nienagannym stanie. Więc chyba muszę się umówić z kolegą Tomkiem, może on sprawdzi jeszcze raz, zrobi logi ze wszystkiego. :wallbash:,pozdro dla wszystkich w nowym roku bo zapomniałem za pierwszym razem :rolleyes: