Vagman Opublikowano 12 Marca 2017 Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) Cześć Wam, Na tym forum jestem świeżak chciałem sie pochwalić przed wami moją a4 B6 z 2004 roku silnik poczciwy AVF. Przyszedłem tutaj z forum a3club, do września 2016 roku jeździłem A3 8L początkowo z silnikiem 110KM pomodzonym na 211, jednak gdy odmówił posłuszeństwa "wylatując w powietrze" zdecydowałem sie zrobić swapa na ASZ, jak się okazało był to dobry strzał wynik 233KM I 515NM. Ale do rzeczy, nie zanudzając: Było Jest Z wyposażenia posiada: - wewnętrzny "pakiet sport" - kolor 7YLW - trójramienna kierownica - ORI radio RNS z dużą navi - Sportowe grzane fotele z elektrycznymi lędzwiami - felgi MONOBLOK z A8 17" - podłokietnik x2 - dwustrefowa klimatyzacja - oryginalnie przyciemnione szyby - klimatyzowany schowek - zestaw głośnomówiący - przednie hamulce 312mm - zawieszenie sportowe vogtland - czujniki parkowania przód + tył - spryskiwacze podgrzewane mgiełkowe MODYFIKACJE SILNIKA: FMIC + kompletny dolot inox malowany proszkowo na czarno Turbo BRD hybryda nowe sprzęgło z dwumasom nowy oryginalny wałek rozrządu nowe ori hydropopychacze program na 193 KM 430NM PLANY: - kompletny wydech nierdzewka 2.5" DONE - dokładka zderzaka tył s-line DONE - felgi 19" DONE - lotka klapy s-line DONE - listwy s-line zewnętrzne - bixenon - AIR RIDE?? DONE - większe heble tył DONE + 320 z przodu - Multifunkcja Z tego co już zrobiłem to zrobiona korekta lakieru i nałożona powłoka kwarcowa. Na dzień dzisiejszy auto wygląda tak: Edytowane 30 Lipca 2017 przez Vagman
kamil-vag Opublikowano 14 Marca 2017 Opublikowano 14 Marca 2017 Dobra baza do modzenia Powodzenia i szerokości życzę ! Popraw tą jedną listwę drzwi bo coś odstaje i szpeci
Vagman Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) Dnia Tuesday, March 14, 2017 o 21:15, kamil-vag napisał: Popraw tą jedną listwę drzwi bo coś odstaje i szpeci Wiem, wiem muszę sie za to w końcu zabrać i poprawić te listwę.. Teraz z trochę z innej beczki, dziś była przymiarka felg, które już zostaną ze mną na ten sezon. Oryginalne RS6 4x9J 19" malowane proszkiem. Teraz dylemat co do wyboru rozmiaru opon, ale raczej padnie na 215/35/19. Uchylę również "rąbka tajemnicy" czekam na ciekawą przesyłkę, która może jeszcze w tym tygodniu się pojawi A TAK FELGI WYGLĄDAJĄ NA AUCIE Edytowane 16 Marca 2017 przez Vagman
Vagman Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Opublikowano 16 Marca 2017 4 godziny temu, black_edition napisał: Awx masz? AVF
KoJ@K Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 Inny kolorek felg, by tu chyba lepiej siadl opony bierz 215 na 9J
Vagman Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Opublikowano 16 Marca 2017 46 minut temu, KoJ@K napisał: Inny kolorek felg, by tu chyba lepiej siadl opony bierz 215 na 9J Do srebrnego ogólnie ciężko z kolorem felg zobaczymy jak to się zgra z założymy oponami, najprawdopodobniej wpadnie jeszcze dystans na każde kolo
turzol Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 (edytowane) Ładne sreberko, dobre mody... Edytowane 17 Marca 2017 przez kamil-vag
m-nokian Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 1 godzinę temu, Vagman napisał: Do srebrnego ogólnie ciężko z kolorem felg zobaczymy jak to się zgra z założymy oponami, najprawdopodobniej wpadnie jeszcze dystans na każde kolo Zgadza się ale nie ma co wymyślać. W graficie felgi idealnie by tu pasowały. Opona 215 trochę za wąska mam u siebie 225/35 przy feldze 9 j i naciąg jest optymalny. Auto ładne powodzenia w modach.
Vagman Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Opublikowano 17 Marca 2017 9 minut temu, kamil-vag napisał: Manetkę FIS już dołożyłeś ? Szczerze mówiąc dziś dopiero idę na pocztę odebrać była awizowana a godziny urzędowania poczty z moimi w pracy zazębiają się tylko w piątki
kamil-vag Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 To dobrze, że nie poszła za pobraniem haha Też dobrze wspominam A3, ale powiem Ci, że komfort, wyciszenie itd nieporównalnie gorszy niż w A4 - ja się czuje bardzo dobrze po przesiadce... A3 było jednak trochę męczące np. dla rodzinki na wakacje Może kojarzysz, też kiedyś tam byłem aktywnym użytkownikiem: OTWÓRZ ZDJĘCIE
Vagman Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) 38 minut temu, kamil-vag napisał: To dobrze, że nie poszła za pobraniem haha Też dobrze wspominam A3, ale powiem Ci, że komfort, wyciszenie itd nieporównalnie gorszy niż w A4 - ja się czuje bardzo dobrze po przesiadce... A3 było jednak trochę męczące np. dla rodzinki na wakacje Może kojarzysz, też kiedyś tam byłem aktywnym użytkownikiem: OTWÓRZ ZDJĘCIE W sumie to fakt, komfort to nie ma co porównywać teraz do tego co było w a3( mi to tylko moc rekompensowała, umiech na twarzy pojawiał się z każdym wcisnieciem gazu ) A auto kojarzę chyba z forum.. Edytowane 17 Marca 2017 przez Vagman
Vagman Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 W tym tygodniu zawitała bardzo ciekawa paczka aż muszę się z wami nią pochwalić
black_edition Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 zestawy takie sa dedykowane dla audi naszych czy mozna dobrac z czegos innego? a i jaki koszt okolo?
Vagman Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) 12 minut temu, black_edition napisał: zestawy takie sa dedykowane dla audi naszych czy mozna dobrac z czegos innego? a i jaki koszt okolo? Jak chodzi o dostępność wszystko u MAPETA można dostać, ja mam od niego wszystko oprócz okuc( czas realizacji) i amortyzatorow. Amortyzatory przód KW, tył KONI. Co do ceny pośle Ci zaraz PW.. Edytowane 18 Marca 2017 przez Vagman
Plusa1338 Opublikowano 20 Marca 2017 Opublikowano 20 Marca 2017 Koło czarne według mnie fajnie pasowałoby do srebrnego avancika ?
Vagman Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Opublikowano 20 Marca 2017 8 godzin temu, Plusa1338 napisał: Koło czarne według mnie fajnie pasowałoby do srebrnego avancika ? Początkowo chciałem ale czarny jednak pomniejsza trochę optycznie...
Vagman Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) Po dłuższej przerwie odświeżam, air ride już na pokładzie, wpadły również dystanse 13mm na tył i 17mm na przód, zostało zrobić zbieżność... No i działamy dalej, bo planów jest masa Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez Vagman
Rekomendowane odpowiedzi