Arek8888 Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 Witam. Mam pewną zagwozdkę i nie wiem jak sobie z nią poradzić. Mianowicie, w moim A4 B5 AFN powyżej jakiejś tam pewnej prędkości (np. wtedy gdy powoli się toczę do świateł) nie da się wrzucić pierwszego biegu. Muszę zatrzymać auto do zera lub trochę go przyhamować i dopiero wtedy wrzucić jedynkę. Wówczas wchodzi gładko. Nie mam tego problemu gdy auto stoi, tylko wtedy gdy się toczy i to powyżej pewnej prędkości, bo jak toczy się baaaardzo powoli to jedynka wchodzi. Z czego to może wynikać?
Trzesio Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 pytania jak w grupach na FB taki objaw spowodowany jest dobrym stanem skrzyni biegów, jeśli chcesz to zmienić wbij bieg na siłę przy dużej prędkości
Arek8888 Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Opublikowano 24 Marca 2017 3 minuty temu, Trzesio napisał: pytania jak w grupach na FB taki objaw spowodowany jest dobrym stanem skrzyni biegów, jeśli chcesz to zmienić wbij bieg na siłę przy dużej prędkości Mówisz, że jedynka nie wchodzi powyżej pewnej prędkości i jest to normalne? bo mi czasem wejdzie bez problemu przy 10 km/h a czasem nie wejdzie nawet przy 2km/h
karaluch8 Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 Jedynka jest tylko do ruszania. Ja też czasem dojeźdzając do skrzyżowania i chcąc szybko ruszyć, prawie jak staje wrzucam jedynkę. I czuć że wszedł z takim oporem ten bieg.
Arek8888 Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Opublikowano 26 Marca 2017 Gadałem z kumplem, który ma Astrę 1.9 CDTI i mówi, że u niego jest tak samo. Sądziłem, że jedynka jest na tyle zsynchronizowana, że przy niewielkiej prędkości zbliżonej do zera powinna wejść bez problemu. Dzięki Wam za rady, teraz wiem że nie mam się czym martwić.
mate123457 Opublikowano 28 Marca 2017 Opublikowano 28 Marca 2017 Cześć. pisze tutaj żeby nie zakładać nowego tematu, mam problem z biegami a mianowicie dwa razy już mi się zdarzyło że nie mogłem wybrać żadnego biegu tak jakby się skrzynia zablokowała. Co to może być? Dodam że sprzęgło bierze tak mniej więcej w połowie i chwilkę przed tym zablokowaniem dochodziły takie dźwięki jak nwm np zgrzytanie coś w tym stylu jak miałem wciśnięte sprzęgło i wybrany bieg, a jak na luzie to cisza. Z góry dzięki za pomoc
Brzeziak Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Odpowietrzyć wysprzęglik w skrzyni, powinno pomóc
Centi Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 No chyba, że wysprzęglik pada lub pompka przy pedale.
Rekomendowane odpowiedzi