Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błękitne A4 B7 2.7 tdi V6 2x s-line manual :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, golden87 napisał:

Jak napiszesz do Dystomu, zrobia takie 8mm z kołnierzem, sam mam takie osobiscie.
Ale przy tym ET spokojnie i 10 siądzie bez problemu, byle by byl kolnierz.

Dokładnie. Tomek napewno zrobi jakie będziesz chciał. 

12 godzin temu, Ziewal napisał:

ET 43, chciałem kupić z dystom.pl ale mają 5mm a potem 13 mm nic pomiędzy 

Ale 13 mm będzie ok przy tym ET i przy tym rozmiarze.

Sam mam 13mm na letnich ale na 19' i jednak chyba przetoczę na 10-11mm. Czasami obetrze.

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, golden87 napisał:

Jak napiszesz do Dystomu, zrobia takie 8mm z kołnierzem, sam mam takie osobiscie.
Ale przy tym ET spokojnie i 10 siądzie bez problemu, byle by byl kolnierz.

A Ty jakie masz z przodu i jakie parametry felg i opon ?

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Adam87 napisał:

Dokładnie. Tomek napewno zrobi jakie będziesz chciał. 

Ale 13 mm będzie ok przy tym ET i przy tym rozmiarze.

Sam mam 13mm na letnich ale na 19' i jednak chyba przetoczę na 10-11mm. Czasami obetrze.

Jeżeli robi na zamówienie to super, dzięki ?

Opublikowano
2 minuty temu, Ziewal napisał:

A Ty jakie masz z przodu i jakie parametry felg i opon ?

Na zime mam.... te felgi z A5, tam jest 7.5J ET28..., ale niestety ramiona dosłownie o 2mm przycierały by o zacisk... musiałem dać dystans bo inaczej bym nie zalozyl przodu, najpierw probowalem 5 mm, bylo ok, nie tarło ale biło, wiec szukałem najcieńszeego możliwego z kolnierzem i padło na 8mm... wiec finalnie wyszło z ET20 [ET28-8mm dystans] ale to jest 7.5J to inna bajka.

Na lato miałem ET28 8.5J te pająki z A5 bez dystansu i było na styk... ale to był lekki naciag 225/40/18 na 8.5J , juz 235 moglo by trzeecc o nadkole przy hopce.

Twoje mają chyba z 8J, więc optymalne ET na poziomie ~30 z przodu powinnno byc ok. Czyli tam z 10-13 m można dac.

Zreszta, zobacz na prostych kołach ile mm brakuje Ci do wewnętrznej krawędzi błotnika od felg, daj 1 mm zapasu cos jak tu:

Opublikowano
  • Autor

Pomierzę,, zrobie zdjęcia i może wspólnie coś pomożecie dobrać ?

Opublikowano
  • Autor

No dobra dwa pierwsze zdjęcia to prawe i lewe koło z przodu a trzecie to z tyłu na dystansie 15mm i dla przypomnienia felga 8 cali et 43 a opona 225/40/18 zawias s-line 1BV obniżony przód na talerzykach z b5 i na talerzykach gumy które jutro wywalam bo skrzypią to teraz jaki dystans ? ?

8B1A4321-D87A-4190-BBD7-8DC66456AF0D.jpeg

3BC1E4A2-B2C8-4E59-B6C6-BA6BE947837B.jpeg

B382364A-F521-4CD6-8FF5-B7991FEC6766.jpeg

Edytowane przez Ziewal

Opublikowano

Tak jak pisalem na przód jak dasz te 13mm to bedzie dobrze. Na 18' nie powinno Ci nic obcierać. 

Opublikowano
32 minuty temu, Adam87 napisał:

Tak jak pisalem na przód jak dasz te 13mm to bedzie dobrze. Na 18' nie powinno Ci nic obcierać. 

Ja bym dał 10, jak nie chcesz miec wiecznie ochlapnych drzwi :D Ja bardziej wyglad Ci to jak kolega mowi 12-13. :)

Opublikowano

Czyli już wybór się zawężył:wink:

Opublikowano
  • Autor

no to będzie 10 mm a jak będzie za dużo to zawsze mogę przetoczyć, dzięki panowie ?

Opublikowano

Tylko problem jest ze znalezieniem 10mm z kołnierzem centrującym ?

A jak dasz 10mm bez kołnierza, to koła będą się trzymać na samych śrubach, fajerą będzie trzepać jak nie powiem czym ?

Kiedyś znalazłem 10mm z kołnierzem od jakiejś firmy, ale po kilku km ten kołnierz w dystansie się po prostu złamał... 

Później udało się dorwac z ta technixa i było super, nic się nie działo, ale nie widzę żeby mieli jeszcze w ofercie 10mm z kołnierzem ??

EDIT znalazłem ?

https://allegro.pl/oferta/dystanse-vag-5x100-5x112-10mm-z-prowadzeniem-sruby-8865716157?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_opony_pla_opony_i_felgi&ev_adgr=Opony_i_Felgi&gclid=EAIaIQobChMIqcH1lIye5wIVGaaaCh3LSwsrEAQYBSABEgJ9vfD_BwE

Edytowane przez WojtasB7

Opublikowano
  • Autor

Dystom robi na zamówienie więc nie będzie problemu 

Opublikowano
11 minut temu, Ziewal napisał:

Dystom robi na zamówienie więc nie będzie problemu 

A jesteś pewien że zrobią Ci 10mm? Jak byłem u nich to powiedzieli od razu że najmniejsze z kołnierzem robią 13mm albo 15mm... 

10mm nie chcieli mi zrobić z kołnierzem 

Opublikowano

Wojtek zrób zdjęcie z jakimś punktem odniesienia przed wycięciem gum i po ?? 

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, WojtasB7 napisał:

A jesteś pewien że zrobią Ci 10mm? Jak byłem u nich to powiedzieli od razu że najmniejsze z kołnierzem robią 13mm albo 15mm... 

10mm nie chcieli mi zrobić z kołnierzem 

Informacja od osób z forum ale faktycznie najlepiej zapytam ich czy robią 

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, lewiatan1989 napisał:

Wojtek zrób zdjęcie z jakimś punktem odniesienia przed wycięciem gum i po ?? 

Kurczę no niestety nie zrobiłem zdjęć przed ? ale jest jakieś 0,5-1 cm niżej no i przede wszystkim już nie skrzypi zawiecha co oznacza, że skrzypiały właśnie te gumy 

Opublikowano
1 minutę temu, Ziewal napisał:

Informacja od osób z forum ale faktycznie najlepiej zapytam ich czy robią 

Jak mi zrobił 8 mm z kołnierzem to czemu ma Tobie nie zrobić? :D

Może to zakończy temat...

Ja sobie nawet robiłem 66.5->57.1 zeby nie używać pierścieni tych plastików bo felgi z nowszej Audi...

image.png

Opublikowano
36 minut temu, golden87 napisał:

Jak mi zrobił 8 mm z kołnierzem to czemu ma Tobie nie zrobić? :D

Może to zakończy temat...

Ja sobie nawet robiłem 66.5->57.1 zeby nie używać pierścieni tych plastików bo felgi z nowszej Audi...

image.png

Spoko, może zmienili technologie, materiał, jakieś 3 - 4 lata temu nie byli chętni podjęcia tematu 10mm z kołnierzem...

Opublikowano

Jak jeszcze nie jesteś pewny Ziewal, które Ci pasują zrób przymiarkę na podkładkach. Ja tak pasowałem, bo masz jak na dłoni jak będzie spasowane koło  :guma: Kupiłem kilka podkladek 14, pomierzyłem ich grubość i dałem między aktualny dystans, a felge na trzy śruby. 15 min roboty i masz finalny efekt. Chcialem zmieniać z 17 mm na 20 mm, bo stwierdziłem, ze pewnie wystarczy, ale jednak 25 mm siadło grubo i takie teraz będę zamawiał na tył. Mam na handel 17 mm, jak by ktoś chciał 66,6 piasta, łącznie ze śrubami. Na giełdzie wystawiał mi z nudów akurat Eltom ;)

Edytowane przez -ERNI-

Opublikowano
  • Autor

Dzięki ale 10 będzie ok a jak nie to zawsze będę mógł przetoczyć ?