loco87 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2009 w kraku u goduli powiedzieli mi 2400 :D:D i to jeszcze ze netto W każdym razie oddaje tam turbawke. Teraz bardzo wazne pytanko: - Którą inna turbine mogę zamontowac aby to działało ? Jakaś z tt ? tzw aby przypasowała jezdzila na starym programie ale zeby na nowym mozna bylo osiągnąć lepszy wynik.[br]Dopisany: 15 Styczeń 2009, 07:06_________________________________________________Witam ponownie Niestety turbina zmarła.... tzw po podłączeniu manometru występuje tylko podciśnienie. Nie ma żadnego ciśnienia..... Czy to już jednoznacznie wskazuje na zużytą turbine ?
adams78 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 aby przypasowała jezdzila na starym programie ale zeby na nowym mozna bylo osiągnąć lepszy wynik. K 04 - import z USA - około 3000zł. Czy to już jednoznacznie wskazuje na zużytą turbine ? Nie. Proponuję ją wyciągnąć, lub chociaż odkręcić kata i zobaczyć.
loco87 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2009 Kat byl odkręcany i wirniki były całe. Kat wyglądał dobrze (tzw był cały i wątpie aby to on był przyczyną - pozatym czy tylko k 04 mi zostaje? a turbo z ajela to to samo turbo ? nie ma wiekszych wirników?) Nie wiem czy czytacie po całości czy tylko wybiórczo ale: - wirnik ma ogromny luz wzdłużny - około 3mm. Jeżeli nie turbo to co ?
poziek Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Loco87...wyślij turbo do regeneracji i tyle...masz padnięta turbinę
loco87 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2009 Właśnie chciałem to potwierdzić gdyż dużo osób nie było do tego przekonanych Pon/wt będzie wyciągana turbina i wysyłana do tego zakladu który wcześniej podałem. Mam nadzieje ze nie odstawią mi maniany. Auto jezdzi jakby mialo 70koni.... Dod. wymieniam: -komplet uszczelek i śrób mocujących -węże podcisnienia -czujnik cisnienia oleju (stad mialem ten wyciek) -prawą osłone przegubu -zawór bezpeiczeństwa (ten który odprowadza nadmiar cisnienia) -czyszcze i adaptuje przepustnice -wymieniam pasek alternatora (chyba tez oddam alternator na przeglad i wymiane lozyska szczotek) no i chyba tyle... zabawa na 1700pln....
adams78 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Eeeee...tam, parę złotych wydałeś i biadolisz Wstawiaj K 04 zamiast regeneracji - świetna baza do rezania
Dev Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 jak chcesz miec dobrze zregenerowana dmuchawkę uderzaj tam: www.reampoland.pl - Lublin
loco87 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2009 na allegro k04 jest za 1200pln i to juz z wymienionymi wirnikami na wieksze Do starego auta prawie dwójke wrzucić to nie tak mało Prócz k04 żadna inna mi nie podejdzie ? I jak mam o nią pytać. Bo coś mi się wydaje ze wyrwe ją za 900pln Wystarczy ze pwoeim prosze mi zregenerowac nie moją turbine a : " k04" ? Ona tam wchodzi bez problemu wyglada tak samo ?[br]Dopisany: 18 Styczeń 2009, 07:34_________________________________________________http://home.comcast.net/~hhong4/k04install.htm Tutaj są informacje na ten temat. jednak potrzebuje chyba jeszcze numery seryjne To że dana turbina to k03 czy k04 to to jest 3 i 4 liczba w nuemrze seryjnym ? Czy gdzieś indziej ?[br]Dopisany: 18 Styczeń 2009, 07:44_________________________________________________Witam Jutro najprawdopodobniej będę mieć turbine z powrotem. Montaż w sobotę. Okaże się czy to pomogło..... [br]Dopisany: 22 Styczeń 2009, 09:31_________________________________________________Została wymieniona turbina. Auto jak nowe wkoncu opel astra nie bedzie mi spod swiatel uciekal Dod. Wyczyszczona przepustnica wymieniony czujnik cisnienia oleju (lał spod niego olej) przegub i takie tam czyszczonki. W turbinie rozleciały się łożyska i zawór n75 . Powiem Wam że strasznie czystą miałem tą przepustnice....:| mam nadzieje ze na zimnie juz nie będą falowały obroty.
poziek Opublikowano 24 Stycznia 2009 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Daj znać jak tam autko śmiga I nie pałuj go od razu, daj mu trochę czasu
loco87 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2009 Milutko jest teraz :] Narazie nie widze minusów zabiegu wymiany turbiny. NA + : - jedno uderzenie przy 2 tyś. (slabsze) duże uderzenie przy 3 tyś. ( dzieje sie to zawsze w tym samym momencie dzięki tej powtarzalnosci jezdzi sie duzo bezpieczniej ) - ładnie teraz gwizfda - ładnie schdozi z obrotów - nowy zawór upustowy (ori) ładnie upuszcza - duzo lepiej oddaje moc - bardziej agresywnie - szybciej schodzi z obrotów (nie wiem dlaczego ale tak jest) Pozatym wyczyściłem wkoncu komore śilnika Teraz wygląda to o niebo lepiej Na wiosne wymiana świec i takie tam duperelki. Chcialbym pwoiedziec ze firma motomaximus calkeim neizle ją zregenerowała. W nowej nie było żadnego luzu. 2 lata gwar. bez limitu km. Mam nadzieje ze predzej firma z rynku nie zniknie:)
Rekomendowane odpowiedzi