Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dobór tarcz - TRW, Brembo lub może inne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Niestety nie znam średnicy jakie mam aktualnie. Mechanik mi dziś wskazał że tarcze są w katastrofalnym stanie i zaproponował mi zakup TRW lub Brembo. Pytanie która opcje opłaca się wybrać bardziej? Ogólnie budżet mam nie za duży a z tego co mi wiadomo TRW są droższe. Chciałbym chętnie przeczytać opinię osób które miały już styczność z przedstawionymi markami. Wiadomo, że chodzi o bezpieczeństwo nie tylko moje.

Brembo koszt - same tarcze 110zł sztuka

Edytowane przez Rampage

Opublikowano

ja u siebie zmienialem tarcze klocki bo też były w opłakanym stanie i mechanik założył mi wszystko z textara. Hamują normalnie, nie piszczą. jest ok. Ale nie mam porównania do innych

Opublikowano

O hamulcach jest pełno tematów.Wiadomo że każdy się zastanawia co zakładać,ale większość osób poleci Ci Ferodo lub Textar.W dziale z ogłoszeniami chłopaki handluja częściami i bez problemu dobiorą Ci części,z rabatem i szybką wysyłką ;-)

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

OZty 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja zawsze wychodziłem z założenia, że "oryginały" są najlepsze. Sam sprawdziłem kilka razy TRW i zdarza się, że mogą szumieć. Co do Brembo, jest to marka, ale nie wiem jak sprawuje się w Audi. Polecam mimo wszystko BOSCH'a.

Opublikowano

A co powiecie o Ate Power Disk na przód ?

Opublikowano
17 minut temu, jacek70 napisał:

A co powiecie o Ate Power Disk na przód ?

Dziadostwo nie warte swojej ceny

Opublikowano

Zobaczymy ile wytrzymają . Na razie złego słowa powiedzieć o nich nie mogę. Siadły dobrze , klocki biorą na całej powierzchni , no i hamulec mam o wiele lepszy niż na.starych zardzewiałych tarczach. Czas pokaże.

Opublikowano

Mialem Textary , teraz mam ATE  to tak.

Textar lepiej hamuje ale bardziej się zdziera i syfi felgi . ATE sa trwałe ale potrafią piszczeć.

Ja wrócę do Textarow ;)

Opublikowano

Z tym piszczeniem to niema zasady.  Tarcza Ate power disk + klocek Ferrodo i jest cicho.  Nic nie piszczy i hamuje  ( jak na razie)☺

Opublikowano
1 godzinę temu, jacek70 napisał:

Z tym piszczeniem to niema zasady.  Tarcza Ate power disk + klocek Ferrodo i jest cicho.  Nic nie piszczy i hamuje  ( jak na razie)☺

na jakim rozmiarze ?

Opublikowano

312mm

Opublikowano

eeeeeeeeee..... cza było dac od razu 320mm

Opublikowano

Co zrobić kasa kasa . Nie stać mnie na 320. A z ciekawości ile taki zestaw u Ciebie ?