JarcioA4 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Witam wszystkich ! Posiadam silnik o oznaczeniu AJL, podczas schodzenia z obrotów czy jadę czy na postoju, słychać taki dziwny dźwięk jakby szybkie stukanie blachy o blachę czy coś takiego. Poczytałem trochę na ten temat i chciałbym się dowiedzieć czy bardziej obstawiacie napinacz łańcuszka czy zawód WG ? Jakie są koszty wymiany/naprawy tych części ? Miał może ktoś podobny problem i może mi przedstawić jak to wyglądało u niego. Pozdrawiam, Jarek Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Adrian1727 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 4 godziny temu, JarcioA4 napisał: Witam wszystkich ! Posiadam silnik o oznaczeniu AJL, podczas schodzenia z obrotów czy jadę czy na postoju, słychać taki dziwny dźwięk jakby szybkie stukanie blachy o blachę czy coś takiego. Poczytałem trochę na ten temat i chciałbym się dowiedzieć czy bardziej obstawiacie napinacz łańcuszka czy zawód WG ? Jakie są koszty wymiany/naprawy tych części ? Miał może ktoś podobny problem i może mi przedstawić jak to wyglądało u niego. Pozdrawiam, Jarek Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka A mógłbyś nagrać jakiś film ? Możesz określić dokładnie z jakiego miejsca wydobywa się ten dźwięk ?
JarcioA4 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Dźwięk wydobywa się zza silnika, no niestety nie mam teraz dostępu do auta Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
bialy986 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Jak mówisz że zza silnika czyli z tyłu to obstawiam napinacz.A jak silnik rozgrzejesz i go przybutujesz to na postoju słyszysz ten metaliczny dźwięk?Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
JarcioA4 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2017 No i kłopotliwy dźwięk wydobywal się z turbo Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
bialy986 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 A coś więcej napiszesz?Klapka czy co innego?Naprawiłes,kupiłeś nowe turbo czy nic nie robisz?Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
JarcioA4 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Klapka WG :/ Mechanik powiedział ze aż przetopilo cokolwiek to znaczy, na pewno to brzdąkało i na zdjęciu zaznaczę element do wymiany.. Teraz właśnie napisałem inny temat na forum a pro po turbo czy regenerować czy kupić jakąś większą która podeszłaby zamiast mojej, ale póki co brak odzewu.A to numery mojej turbiny Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi