Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Automatyczne otwieranie klapy bagażnika w Audi A4 B7 sedan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy macie namiar gdzie i co trzeba kupić żeby otrzymać taki efekt

Opublikowano

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżę kotleta. Pokazuje w poście afro " Przepraszamy, nie możemy wyświetlić tej zawartości ponieważ nie masz uprawnień, aby ją zobaczyć. " Chciałbym zamontować takie patent do siebie. Ktoś jakieś info zapoda?

Opublikowano

Mój odnośnik kierował do nieaktualnego już ogłoszenia, w którym były do nabycia potrzebne do tego efektu zawiasy, sprężynki i siłowniki.

Opublikowano

Jest ktoś w stanie napisać jak takiego moda ogarnąć? :)

Opublikowano

Przecież napisałem - wymiana całych zawiasów ze sprężynkami i mocniejszymi siłownikami.

Opublikowano

Zawiasów od czego? Siłowniki ile N i jakie sprężynki? Bardzo ogólnie napisałeś :)

Opublikowano

Czytaj uważanie co afroo. pisze. Wymieniasz cały zestaw ponoszący klape - zawiasy, sprężyny, siłowniki. Co gdzie i jak nie powiem, nie wiem, niepopularny mod w sedanie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
16 godzin temu, Damianq napisał:

Zawiasów od czego? Siłowniki ile N i jakie sprężynki? Bardzo ogólnie napisałeś :)

Mało kto sztukuje te części. Najlepiej poszukać na aukcjach całych zawiasów. Kwestia poszperania. :wink:

Opublikowano

Rozumiem Panowie tylko czy te zawiasy są z A4 B7 czy innego modelu? Jakieś numer części? Parzyłem na aukcjach ale nic takiego nie znalazłem.

Opublikowano

Zawiasy są z A4 B7, mało jest tego na rynku wtórnym, ale czasami się trafia. Poniżej nr wszystkiego co potrzeba do tego moda:
zawias lewy 8E5827301H
zawias prawy 8E5827302H
sprężyny gazowe 8E5827552K x 2szt
sprężynki 4F5827665A x 2szt

Opublikowano

Dzięki wielkie !

W jakim B7 seryjnie to jeździło?

Edytowane przez Damianq

Opublikowano

tam gdzie był kod wyposażenia 4E5

Opublikowano
17 godzin temu, Damianq napisał:

Dzięki wielkie !

W jakim B7 seryjnie to jeździło?

Przeważnie w RS4 B7, wysłałem Ci coś na pw :) 

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Panowie zakupiłem oryginalny zestaw używany na allegro z B7 05r. zawiasy ze sprężynkami i silownikami 700Nm ale klapa unosi się tylko centymetr do góry i dalej trzeba jej pomóc, chociaż chodzi jekko jak w standardzie... W czym problem? Siłowniki są również z tego samego samochodu 2005r.

Opublikowano

Problemem jest niska temperatura, niestety siłowniki mają już swoje lata i nie funkcjonują jak nowe. Poczekaj do wiosny i wszystko będzie ok - to tak na pocieszenie :) 

Opublikowano

Zamontowałem te słynne automatyczne otwieranie klapy i była kiszka.  Z oryginalnymi siłownikami rzecz jasna . Dopiero zamienniki siłowników  tj. Krosno 24519+ niebieskie sprężyny 19 x 44 z allegro i otwiera się  zimą całkiem. 

Opublikowano
15 godzin temu, Axel1 napisał:

Zamontowałem te słynne automatyczne otwieranie klapy i była kiszka.  Z oryginalnymi siłownikami rzecz jasna . Dopiero zamienniki siłowników  tj. Krosno 24519+ niebieskie sprężyny 19 x 44 z allegro i otwiera się  zimą całkiem. 

Raczej nie możliwe że nie dały rady. Z jaką literką na końcu były siłowniki? Bo tylko z "K" cały zestaw pracuje tak jak powinien a przeważnie dają z "J". Ja jak kiedyś montowałem ten zestaw to nawet w ASO się pomylili i musiałem czekać 3 dni na dostawę odpowiednich siłowników z Niemiec

Opublikowano

Widocznie były już zużyte  albo sprzedawca sprzedał to co sprzedał. 

Opublikowano
W dniu 21.02.2018 o 05:12, Gregory87 napisał:

Przeważnie w RS4 B7,

znalazem na ebay z tym nr 8E5827301G /302G sprzedawca twierdzi,ze sa z rs4 b7 sedan

czy ktos moze potwierdzic,ze sa takie same jak z literka H.