Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czyszczenie odbłyśnika/soczewki w reflektorze BIXENON (xenon-plus)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W kazdym sklepie.

Wyciagnij bolec i podjedz do sklepu.Jak na sztuki to cos dopasujesz.

Albo kupc cale pudeleczko i ktorys pasuje:grin:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

witam kolego,interesuje mnie ten temat ale nie widze tych zdjec na temat tych lamp\

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

słyszałem że skutecznym sposobem jest ustawić światła i wszystkie elementy regulacji zasmarować smarem a przetwornice od spodu na łączeniach też zasmarować i przykręcić

Opublikowano
słyszałem że skutecznym sposobem jest ustawić światła i wszystkie elementy regulacji zasmarować smarem a przetwornice od spodu na łączeniach też zasmarować i przykręcić

Ja dodatkowo na samej górze "smyrnąłem" silikonem :decayed: - wytrzymało 1,5 roku :wink: rozkręciłem, wyczyściłem tylko same elementy do regulacji i było git majonez - nie uszczelniałem nigdzie przetwornic ani ich okolic :wink:

Opublikowano

kolego mam ogromna prosbe...dlaczego ja nie widze tych zdjec ktore zrobiles???!!!cos nie tak mam w ustawieniach forum?

Opublikowano
kolego mam ogromna prosbe...dlaczego ja nie widze tych zdjec ktore zrobiles???!!!cos nie tak mam w ustawieniach forum?

do którego kolegi piszesz :question::wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, dziś odbieram odbłyśniki po regeneracji, jutro wrzucę parę fotek

i zdam relację o jakości świateł (xenon )

Nie wierzą, aby "spraj" chrom był odpowiedni do tego typu napraw, przecież w lampach występuje wysoka temperatura ,

a większość tego typu farb jest do 50 stopni C

pozdrawiam

Professional

Witam

zamontowałem odbłyśniki po regeneracji, rewelacja , zapłaciłem 110,00 zł za sztukę, ale było warto, podaję namiary :

TMC

ul. 1-go maja 3

41-940 Piekary Slaskie

tel./fax +48 (32) 282 40 04

tel. kom. +48 0606 311 443

[email protected]

pozdrawiam

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżę temat by nie zakładac nowego .

Problem mam podobny ale nie do konca . zaparowała lampa niestety nikt przede mna o to nie zadbał i osad z pary został na kloszu w srodku . Musze go rozebrac ale próbowałem juz suszarka niestety nie poszło opalarka również porażka na koniec do piekarnika na 80 st na 30 minut również porażka . szczerze mowiąc piekarnik mniej nagrzał niz opalarka . zaczałem sie zastanawiac czy czasem nie jest klosz przykręcony jakimis śrubami bo tak twardego dziadostwa dawno nie widziałem . wczesniej w golfie 3 i pasku b5 odchodziło praktycznie suszarka .

wracając do tematu

macie jeszcze jakis sposób na wyczyszczenie klosza od srodka ? myslałem zeby moze wyciągnąc soczewke ? wyciaga sie ja od tyłu czy trzeba tez klosz sciagnąc ?

a moze jakis płyn do rozpuszczania kleju ?

a moze jeszcze raz ten piekarnik tylko wiecej stopni ?

nie bede kupował lampy bo troche kosztuje a z takim zaparowanym jezdzic to kicha tym bardziej ze xenon :/

Opublikowano
Odświeżę temat by nie zakładac nowego .

Problem mam podobny ale nie do konca . zaparowała lampa niestety nikt przede mna o to nie zadbał i osad z pary został na kloszu w srodku . Musze go rozebrac ale próbowałem juz suszarka niestety nie poszło opalarka również porażka na koniec do piekarnika na 80 st na 30 minut również porażka . szczerze mowiąc piekarnik mniej nagrzał niz opalarka . zaczałem sie zastanawiac czy czasem nie jest klosz przykręcony jakimis śrubami bo tak twardego dziadostwa dawno nie widziałem . wczesniej w golfie 3 i pasku b5 odchodziło praktycznie suszarka .

wracając do tematu

macie jeszcze jakis sposób na wyczyszczenie klosza od srodka ? myslałem zeby moze wyciągnąc soczewke ? wyciaga sie ja od tyłu czy trzeba tez klosz sciagnąc ?

a moze jakis płyn do rozpuszczania kleju ?

a moze jeszcze raz ten piekarnik tylko wiecej stopni ?

nie bede kupował lampy bo troche kosztuje a z takim zaparowanym jezdzic to kicha tym bardziej ze xenon :/

nie szukales chyba za dobrze w tematach :smiley:

wyciagnij soczewke i odepchnij do srodka lampy chromowana maskownice(inaczej nie wsadzisz dloni)

dla bezpieczenstwa klosza i dloni naloz sobie cienka bawelniana rekawiczke,do reki bardzo delikatna szmateczka nawilzona dobrym plynem do mycia szyb -zrobi o wiele mniej rysek delikatna szmatka.Tam gdzie nie dojdziesz dlonia mozesz dojsc dlugim tepym precikiem owinietym szmatką.

Opublikowano

Może spróbuj przemyć lampy roztworem wody destylowanej z ipią, miki tak robił i wyszło dobrze :wink:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam poszukalem taki filmik moze komus sie przyda :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

witam potrzebuje waszej pomocy jestem tu nowy zakupilem niedawno audi a4 b6 i slabo mi swieca swiatla mam xenony d1s co to mam zrobic od czego zaczac pomozcie

Opublikowano

Napisz do kolego o nicku Gwerty wszystkiego się dowiesz :wink:

Opublikowano

jak mam go znalesc?

Opublikowano

poprostu wymien projektory na inne np z a4 b8 albo kup na alledrogo projektory z b6 po regeneracji :wink:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mam pytanko czyściłem soczewki i wymieniłem żarniki na nowe ,miałem trochę problemów z ustawieniem świateł drogowe-mijania . Wydaje mi się że jest dobrze jak myślicie ?

P1010998.jpg

P1010999.jpg

Opublikowano

wg mnie troche za nisko masz drogowe. musisz poluzować troszkę dolne śruby od soczewki

Bo rozumiem, że chodzi Ci o zwykły xenon a nie bix

Opublikowano

Tak zwykły xenon. Nie zaznaczyłem sobie jak świeciły przed rozkręceniem lamp

---------- Post dopisany at 22:50 ---------- Poprzedni post napisany at 22:42 ----------

Może macie Panowie jakieś fotki jak powinny świecić oryginalnie ?