jabbaras94 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Witam mam problem z odpalaniem auta polega to na tym że samochód kreci jak szalony. Próbowałem samostartem i nic nie reaguje silnik. Ale jak go wziąłem na zaciąg to odpalił. i było okey. Następnego dnia rano już nie mogłem go odpalić. Podłączyłem VAG i jest okey . Pomocy
Langista Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Samostartem? Tzn jak? Bo ja nie znam takiej metody. Generalnie jak silnik nie che odpalić to : - świece żarowe przepalone (ale w tedy miałbym problem odpalić tylko przy x > ~ -5C) - zapchany filtr paliwa w baku (taki koszyczek) - uszkodzona pompa paliwa - przestawiony kąt wtrysku na zbyt wczesny, bądź zbyt późny - padnięte pompowtryski - ewentualnie przy przekręceniu ze stacyjką coś powaliło się z elektryką i odcina zapłon. (sprawdź bezpieczniki)
jabbaras94 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2017 4 minuty temu, Langista napisał: Samostartem? Tzn jak? Bo ja nie znam takiej metody. Generalnie jak silnik nie che odpalić to : - świece żarowe przepalone (ale w tedy miałbym problem odpalić tylko przy x > ~ -5C) - zapchany filtr paliwa w baku (taki koszyczek) - uszkodzona pompa paliwa - przestawiony kąt wtrysku na zbyt wczesny, bądź zbyt późny - padnięte pompowtryski - ewentualnie przy przekręceniu ze stacyjką coś powaliło się z elektryką i odcina zapłon. (sprawdź bezpieczniki) Dzięki za rade sprawdzę to. A co do Samostartu to działa jak Plak jeśli nie chce zapalić auto to psikasz do filtra powietrza. z góry dziękuje za rade pozdrawiam.
andrzejtabaka80 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Świece bym wyeliminowal po samostarcie by odpalil. Sprawdź uklad paliwowy cos będzie nie chalo.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
andrzejtabaka80 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 A dymi jak kręcisz jak kat będzie nie taki to coś z wydechu by się pokazalo? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
wachu01 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 zapowietrza sie, masz gdzies nieszczelnosc w ukl paliwowym albo pompa w baku jesli odpala z "zaciagu". Ze swiecami bzdura przy tej temp.
Rekomendowane odpowiedzi