Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 avant] relingi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie czy ktoś wymieniał u siebie relingi? Co trzeba zdemontowac by je odkrecić?

Dużo z tym zabawy z zdjeciem posufitki i jak sie zabrac by czegoś nie spier.....

CZekam na jakies info

Opublikowano

powiem tak, szwagier zniszczył sobie podsufitkę w swoim audi ale zgadali sie z kumplem i napisali oświadczenie i zostało to naprawiane w aso za kase ubezpieczalni, tylko w aso pourywali te plastiki co są na słupkach oczywiście dali nowe tylko potem były problemy z ubezpieczeniem itd.

a co do tematu to musiałbyc pozdejmować ze wszystkich słupków te nakładki/plastiki (czy jak tam to sie nazywa) mi sie wydaje że to duuuużo delikatnej roboty będzie. no ale da sie zrobić. :wink:

Opublikowano
Witam,

Mam pytanie czy ktoś wymieniał u siebie relingi? Co trzeba zdemontowac by je odkrecić?

Dużo z tym zabawy z zdjeciem posufitki i jak sie zabrac by czegoś nie spier.....

CZekam na jakies info

ja kolego jak odkrecałem swoje to 2 sruby ukrciłem :cry:

ogólnie porażka :a4fan:

Opublikowano
  • Autor
ja kolego jak odkrecałem swoje to 2 sruby ukrciłem

no to dzięki za info heheh :lol:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hej.

I jak sonczyla sie u Ciebie sprawa z relingami ?

Wymieniłes ?

Poz

Opublikowano
  • Autor

Tak wymieniłem na chromy......... zreszta widac na poniższym obrazku w podpisie.....

Wymieniali mi to w ASO , zajeło im to chwilke. Nikt nic nie pourywał poszło bardzo sprawnie. Musili wszystkie plastiki tak posciągac by dało się delikatnie opuścić podsufitke.

Opublikowano

cuber, a możesz wkleić fakturę, czy choćby przepisać dane z niej ?

Zawsze się może przydać komuś...

Opublikowano
  • Autor

FV nie brałem bo po co....? zreszta i tak cały zabieg był robiony bez wiedzy kierownika serwisu .... czyli tak zwana "fucha"

Opublikowano

ile zaplaciles?;]

Opublikowano
FV nie brałem bo po co....?

no przecież ASO daje fakturę na byle śrubkę, chyba że miałeś relingi z innego źródła.

Opublikowano

Sam kupiłem dla siebie chromy - dalem 400 zł.

W NOMIE mi powiedzieli 350 zł za założenie.:D

Śmiech na sali. Sam powiedział , że nie ma z tym za dużo roboty i taka kasa.

Zastanawiam sie czy moje tez nie poleżą troche.

Opublikowano
  • Autor

Relingi kupiłem na "magicznej " stronce która sie zwie allegro za 299 zł :) kobieta która Je sprzedawała chyba nie miała pojęcia co sprzedaje..... koszt wymiany to : 0,7 % ..........

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Chciałbym się pochwalić, że dołączyłem do dumnego grona posiadaczy pełnego pakietu chrom.

Kilka dni temu Raggaman wyczaił dla mnie chromowane relingi za 350PLN. Chwała mu za to! :hi:

Dzisiaj rano wziąłem się za montaż i po mniej więcej 1.5h operacja zakończyła się sukcesem :th: Nic nie połamałem, nic nie pourywałem. Opowieści o tym jak trudno to zrobić można wsadzić między bajki.

DSC05942.JPG?imgmax=720

DSC05943.JPG?imgmax=720

Niniejszym ogłaszam się głównym klubowym specjalistą od montażu relingów w B6 :) Chętnie służę pomocą.

Opublikowano

Witam,

CZekam na jakies info

A ktoś tu mówił że już nic nie dokłada... :th:

Opublikowano

Malik napisz tylko czy rzeczywiście trzeba demontować wszystkie słupki ? Bo jak tak to chyba sie poddam.

Opublikowano

Nie, zadnych slupkow sie nie demontuje. Odkrecasz tylko obydwa uchwyty, dodatkowo srubkę pod kapselkiem Airbag kurtyn oraz jedna ktora siedzi w uchwycie do gornego mocowania rolety (dosyc gleboko). Wtedy wszystkie listwy tapicerki (pomiedzy slupkami i podsufitka czyli dokladnie te, ktore przykrywaja kurtyny) odchodza ladnie na calej dlugosci potrzebnej do dotarcia do srubek mocujacych relingi. Wtedy odginasz miejscami lekko podsufitke i masz super dostep do kazdej srubki.

Z drugim relingiem poszlo mi znacznie szybciej bo juz wiedzialem co demontowac. Pierwszy byl troche na czuja i niepotrzebnie odkrecalem np. oslone przeciwsloneczna z przodu. Mozna spokojnie odkrecic reling bez jej demontazu.

Na prawde nie ma sie czego obawiac.

Opublikowano

E to luz myślałem że więcej z tym kłopotu. A relingi pewnie z allegro masz. Ostatnio widziałem właśnie za 350 w Wawie z demontażu.

Opublikowano

Nie wiem skąd Raggaman wyczaił te relingi. Możliwe że z allegro. Chociaż tam ceny za chromy zaczynają się od 600PLN.

Opublikowano

Relingi od kolesi ktorzy handluja gratami do BMW . trafiły im sie w łapska jakieś pojedyńcze rzeczy ..lampa , relingi i coś tam jeszcze :decayed:

Chcieli 500 zł ...ale chcieć to se mogli :wink4::decayed:

Opublikowano

a jak to w końcu było z tymi relingami ??

chromy to była opcja za dopłatą, czy zamiennie z czarnymi?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.