Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Jaki warsztat polecacie do wycięcia katalizatora ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w mojej a4 1.8t aeb.

Z tego co poczytałem zamiast kata dajemy rurkę 2.5" i musi być zachowany kąt , gdzie w wawce udzerzyć z wymianą , co bym nie musiał specjalnie tlumaczyc co i jak maja zrobic , znacie jakies sprawdzone miejsca?

Jakie wiażą sie koszty z wymianą i czy można w roliczeniu zostawić starego kata?

Opublikowano

Chesz wymienić, czy wyciąć w ogóle?

Opublikowano
  • Autor

Chcę wyciąć kata i wstawić rurkę bo to podobno najlepsze rozwiązanie[br]Dopisany: 13 Styczeń 2009, 15:37_________________________________________________Dzwoniłem do firmy el-tec z piastowa , Panowie wiedzieli o co chodzi jeśli chodzi o flansze itp. przerabiali już ten temat w a4.Podobno 3-4 godziny roboty koszt ok 350zł z częściami.Nie za drogo to???

Opublikowano

Wycięcie kata i wspawanie rury zrobi Ci każdy tłumikarz. Ceny od 30-80 zł. Z droższymi się nie spotkałem.

Opublikowano

Witam,

Ja też szukam takiego dobrego miejsca w Wawie do wycięcia kata i wstawienia rurki.

Jakieś konkretne namiary na dobrego tlumikarza który wiec o co chodzi byłyby super.

Dzieki

Opublikowano

Nie musicie nic wyjątkowego szykać, tu nie ma żadnej filozofii, wycinasz katalizator i wspawujesz kawałek rury. Każdy kto robi tłumiki musi to zrobić dobrze.

Opublikowano

A co z problemem błędu który sie pojawia, po wycięciu katalizatora, gdy za nim jest sonda lambda ?

Opublikowano

albo podnosisz sonde lekko w gore zeby strumnien spalin nie walil bezposrednia w nia, albo pogodz sie z wlaczona kontrolka "check engine" :wink4:

Opublikowano
  • Autor

wlaśnie o tym mowa chce uderzyc do kogos kto mi zrobi to na tip-top , mysle ze zwykly tlumikarz nie wie ze rurka ma byc 2,5" pod katem , a i tez nie chcialbym miec pozniej wywalanych bledow przez ECU.

Opublikowano

Mam tak samo. Czakamy na konkretne namiary!

Dzieki.

Opublikowano

ja ostatnio bylem sie dowiadywac i gosc powiedzial mi 50 zł :shocked: jak dla mnie bomba bo mam w V6 katalizatory. na dodatek w ta cene wliczona jest rura :naughty:

Opublikowano
  • Autor

teraz za kata weźmiesz 1/3 tego co pół roku temu , przykładowo w sierpniu sprzedawalem z golfa IV bez problemu przytuliłem 250zł teraz ok 80zł warty , z mojej a4 do 100zł.O co chodzi platyna tak staniała?

Wracając do tematu nikt nie jest wstanie polecić zakładu co by się znał na rzeczy i w miarę tanio wymienił kata na rurkę :mysli:

wszyscy sami robicie czy nie wycinacie swoich katalizatorów

Opublikowano

albo podnosisz sonde lekko w gore zeby strumnien spalin nie walil bezposrednia w nia, albo pogodz sie z wlaczona kontrolka "check engine" :wink4:

:oklaski: :oklaski: :oklaski:

:sick3: :sick3: :sick3: :sick3: :sick3: :sick3: :sick3: :sick3: :sick3: :sick3: :sick3:

Opublikowano

a tak na marginesie, co na takie rozwiazanie diagnosci? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Powiem Wam że w moim rodzinnym mieście bo tam robię przeglądy to sprawdzają jak chcesz , pojechalem kiedyś audi starym cygarem zagazowana była , ale bez żadnych papierów od LPG wszystko bez najmniejszych problemów a i gratis do wyboru zestaw kluczy lub szampan :kwasny:

Opublikowano

U mnie katy były 4 wywaliłem 2 i dwa pozostałe robią za głowne :)

Opublikowano

Z uporem maniaka powtórze : macie jakieś namiary na konkretny zakład, który robi dobrze...takie rzeczy?

S.

Opublikowano

Powiem Wam że w moim rodzinnym mieście bo tam robię przeglądy to sprawdzają jak chcesz , pojechalem kiedyś audi starym cygarem zagazowana była , ale bez żadnych papierów od LPG wszystko bez najmniejszych problemów a i gratis do wyboru zestaw kluczy lub szampan :kwasny:

no i nie ma sie co dziwić ze dziura ozonowa sie powieksza

Opublikowano
  • Autor

No i co Warszawa duże miasto nikt nie może nikogo polecić :mysli:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dołączam się do prośby, bo też chętnie bym sobie tak zoperował niunie.. Tylko gdzie ? Jakiś namiar tel lub adresowy ?