Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AEB] Proszę o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To logi to sobie możesz do kosza wyrzucić...

nic z tego nie wyniknie!!

zrób prawidłowe

Opublikowano

Wgłębiając się w te logi rzeczywiście można by ześwirować :decayed:

Ale poza tym widać, że jak tylko wciśniesz gaz lambda pokazuje że jest bogato i stara się zubożyć mieszankę. Znaczy to, że jest mała pozostałość tlenu w spalinach. Na jakim IC teraz jeździsz????????

Opublikowano

Czyli zalewa ... IC seryjny a myslisz ze czemu kminie nad innym ? :tongue4: zobacze moze uda mi sie dzisiaj wrzucic seryjna puche powietrza zamiast stozka moze cos z tego wyniknie... jak nie wrzuce tą przepływke ori ale nie wiem czy cokolwiek z tych zabiegów pomoże :/

Opublikowano

IC seryjny a myslisz ze czemu kminie nad innym ?

No to ładnie....ładnie ładujesz w silnik 1.5Bar na seryjnym IC, to proponuje zlogować misfire, bo może nieźle stukać. Powiedz jeszcze jakie paliwo lejesz do baku? Masz jedynie szczęście że teraz zima :tongue4:

Opublikowano
:embarrassed: wiem wiem poziek mnie tez juz pojechał o to :naughty: Ale seryjny jest tylko dlatego ze jest zima własnie i nie ma takich temperatur. Jakis FMIC na dniach zakupie. Only 98 z reguły :) [br]Dopisany: 18 Styczeń 2009, 21:22_________________________________________________A własnie : jest gregor u nas kanal gdzie sie odczytuje temperature w dolocie ? :hi:
Opublikowano

jest gregor u nas kanal gdzie sie odczytuje temperature w dolocie ? :hi:

Jest. Nie pamiętam który ale są tam obrotysilnika, temp. silnika i obok jest temp. zasysanego powietrza, to jeden z pierwszych kanałów.

Opublikowano
:good:[br]Dopisany: 19 Styczeń 2009, 17:08_________________________________________________Panowie o co chodzi z tym "duty cycle" w kanale lambdy ? Tzn za co odpowiada (co nam mówi) ten parametr ?
Opublikowano

Panowie o co chodzi z tym "duty cycle" w kanale lambdy ? Tzn za co odpowiada (co nam mówi) ten parametr ?

To wypełnienie sygnału zaworka odpowietrzającego zbiornik paliwa. To raczej cię nie interesuje w twoim przypadku :wink4:

Opublikowano

Acha myslałem ze cos wazniejszego ;) U mnie od poczatku jest to odciete i zaslepione tjs rurka z tego zaworku... Chyba nie ma to wplywu na nic ?

Opublikowano

Powinno nie być zaślepione bo to odpowietrzenie zbiornika paliwa.

Opublikowano

Puscic to w dolot czy do atmosfery ? [br]Dopisany: 28 Styczeń 2009, 13:04_________________________________________________Panowie w sumie bez poprawy po załozeniu FMIC. Rury posprwawdzalem i wszystko szczelne. Zalozony nowy wskaznik AG (ten smoke) wskazania : 1,4 w peak'u 1,3 ładuje a na wysokich spada do 1 bara.

Spalanie koszmarne :/ Typowy emeryt trasa/miasto 80/20 lekką nogą (praktycznie cały czas podcisnienie) 13 litrów :/ No bez jaj :wallbash: Przeciez na podcisnieniu to ma palic tyle ile zwykle 1,8T :)

Wytłumaczcie mi co mi da zamiana przepływki na seryjną ? Bo na mój głupi rozum to : spadnie doładowanie + bedzie jeszcze bardziej przelewało ...

A ze stozkiem to (niech mi ktos sensownie wytłumaczy) dlaczego po jego montazu mialoby wzrosnąc spalanie ?

Poziek tobie jak spala lalka z czystej ciekawosci?

Opublikowano

Puscic to w dolot czy do atmosfery ? [br]Dopisany: 28 Styczeń 2009, 13:04_________________________________________________Panowie w sumie bez poprawy

w dolot

A ze stozkiem to (niech mi ktos sensownie wytłumaczy) dlaczego po jego montazu mialoby wzrosnąc spalanie ?

załóż seryjna puszkę i sprawdź...dlaczego jeszcze tego nie zrobiłeś?

Poziek tobie jak spala lalka z czystej ciekawosci?

13,5 średnio

Opublikowano

Bo jakos nie miałem kiedy :) I szkoda mi tego dzwieku :P

no ale ty po wawie a ja trasa w sumie i 15 :/

Podmieniam własnie czujniki temperatury cieczy i w dolocie nie wiem czy cos to da ale nie zaszkodzi spróbowac...

Opublikowano

Bo jakos nie miałem kiedy :) I szkoda mi tego dzwieku :P

no to za to płacisz :decayed:

Opublikowano

A wytłumaczy mi ktos sensownie jaki to ma wpływ na spalanie ? Stozek , ogólnie brak filta i serujna pucha ? Jakie to ma znaczenie :mysli:

Opublikowano

Stożek nie ma większego wpływu na spalanie. Chyba, że cały czas jeździsz na max bucie.

Opublikowano

czesem nie wszystko da się wytlumaczyć slowami :kox:

Opublikowano

Lekko jezdze :/ Z tych 25 litrów moze uda sie zrobic 200 km... Trasa w sumie miedzy skarzyskiem a kielcami (e7) ale wiekszosc emeryt ( do 3 tys ) moze kilka razy dodalem mocniej gazu ...

wydaje mi sie ze 12,5 litra to sporo za duzo....

Poziek a podpowiedz czemu tak sugerujesz? Miałes z tym jakies dosiwadczenia ? ;)

PS : posprawdzałem czujniki temperatur i są ok.W vagu temperatury ok ( glowny nacisk polozyłem na ten 4 pin - obok mam jeszcze jakis 2 pin - co to za jeben?) Podmienilem na inne tak samo... Konczą mi sie pomysły ... Jakos po niedzieli moze wstawie dla testu tą seryjną puche...

Opublikowano

Nosb wszystko już ci napisaliśmy co masz zrobić, ale ty nie idziesz według naszych instrukcji, wolisz gdybać swoje własne teorie. Nie będe się wypowiadał w tym temacie więcej do póki nie zrobisz tego co ci konkretnie polecano już kilka razy :tongue4: :tongue4:

Opublikowano

dokładnie ja też już cierpliwość straciłem