Xasko Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 Witajcie, mam na imię Patryk i jestem nowy w tym wszystkim i mam parę pytań do doświadczonych kolegów. Jestem w posiadania A4/B6 1.8T 150KM Quattro 2001r (niepotwierdzony przebieg 140tys km) , chciałbym ją troszkę podrasować obecna moc jest w zupełności wystarczająca do normalnego poruszania się, ale wiecie im więcej tym więcej frajdy z jazdy Więc moje trasy wygladaja tak raz czy dwa razy w miesiącu Kłodzko-Katowice okolo 230km( 120km miasta i tereny pozamiejskie,100km autostrady) , a tak to głownie krótkie odcinki 20-50km codziennie. Jazda mieszana lubię depnac w pedał gazu ale tez spokojnie 130km/h bez szaleństw). Czytałem ,oglądałem, ale brak doświadczenia i wiedzy skłonił mnie do napisania tego tematu. Nie rozpisując się za wiele pisze konkrety. porządana moc około +/- 250KM przyszłościowo myślałem o instalacji LPG (plusy oszczedność, minusy wg. mnie to kolejny element o który trzeba dbac) Tak więc co i jak aby osiagnać moc jakie modyfikacje mechaniczne, komu zlecic co kupic itd PS. Jestem z okolic Kłodzka, ale też jestem w stanie zostawić auto na Śląsku (Katowice).Wybaczcie za jakość tekstu napisanego przeze mnie.
spraniec Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 Downpipe,turbo,wtryski,sztywny tip,fmic image url upload upload img img host
Xasko Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Opublikowano 16 Maja 2017 A konkretnie jakies modele numery wtryskiwaczy turbo itd ? Osobiscie znalazlem takie cos FMIC tutaj nie wiem co do niego w sensie rury kolanka rurki sylikonowe itd żeby nie było to jakieś robione na kolanie tylko jak najbardziej konkretne z jak najmniejszej ilosci elemento, na sztywno Wtryskiwacze wyczytane z jakiegos watku o tuningu i podnoszeniu mocy downpipe widziałem z jeden z użytkowników bodajże gregor10 coś takiego robi pytanie jaki rozmiar 2.5 2.75 turbo - nie mam pojęcia jaka TIP tutaj również 0 pomysłów skąd co i jak Kto sie tym zajmuje, oddałbym auto najlepiej w rece jakiegos specjalisty i tyle
majlet Opublikowano 26 Maja 2017 Opublikowano 26 Maja 2017 Michał Ja robiłem u gregora w Jaśle chipa, downpipe, wtryski od bexa i tu masz wynik co z niego wyszło. Zachęcał mnie do oferty na 300KM zostawiasz 15tysi i śmigasz ;]
jarek920 Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 W Jeleniej Górze jest firma Rep tune zadzwoń zapytaj
Xasko Opublikowano 1 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2017 Dzięki za informacje, zdecydowałem się na modyfikacje u gregora teraz tylko ustalić termin
Rekomendowane odpowiedzi