Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[AQD] 2.8 v6 30v quattro OEM+

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, longer_xd napisał(a):

Dokładnie tak to jest, widzę że nie tylko u mnie :) W sumie to głupio byłoby zakładać, że będzie inaczej, ale jednak jeśli ktoś patrzy przez pryzmat lat świetności tych aut, to teraz po 25 latach od produkcji wygląda to trochę inaczej. Wspominam o tym, bo nierzadko jak ktoś zaczepi na parkingu mówi "fajne auto, miałem takie w 1.9 TDI i to był najlepszy samochód jaki miałem, nic przy nim nie robiłem. Trzymaj nie sprzedawaj ":D

Widzę, że niezmiennie wkładasz dużo starań, by utrzymać swoje B5 w jak najlepszej kondycji. Duże chapeau bas za to i powodzenia z aktualnymi naprawami, oby nie zabrakło Ci cierpliwości do tego wozu. Niewiele dzieje się w garażach w B5 na forum, więc chętnie zaglądam do tego wątku :)

Dzięki za miłe słowa! Kilka razy już miałem w głowie, aby sprzedać staruszka ale z drugiej strony trochę szkoda. Na szczęście mam drugie daily, więc mogę sobie pozwolić, żeby B5 trochę postała u mechanika.

Swoją drogą w A5 ostatnio pojawiło się drganie przy ruszaniu na skręconych kołach i wymiana oleju w torsenie rozwiązała problem (G 055 515 A2). Przy okazji wymieniłem też w tylnym moście (G 060 190 A2).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

B5 cały czas na serwisie, bo przy okazji prac zawsze wychodzą dodatkowe rzeczy do zrobienia. Tu uszczelnić, tam poprawić i tak się zbiera. Mechanik robi wszystko, dlatego muszę uzbroić się w cierpliwość. Wszystko zdemontowane, więc grzechem by było nie skorzystanie. Dodatkowe czyszczenie parownika, czy klap, itp.

1000005920.jpg.0ff70fe048ae7d81154b66db731c07f0.jpg

1000005921.jpg.f6356dc4f9e527518004e0a1758ece83.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 10.09.2025 o 09:34, DaveLove napisał(a):

Urok starszych aut, jedno człowiek naprawi to drugie się zepsuje. Ostatnio ciężko było odpalić więc podładowałem akumulator. Po dwóch dniach ta sama sytuacja i okazało się, że trup. Wpadł nowy MOLL 76AH 760A, a przy okazji zauważyłem wyciek płynu chłodniczego. W dobrym momencie, bo na drugi dzień znalazłem już plamę pod autem. Auto poczeka 2-3 tygodnie i wrzucam na serwis. Czekam jeszcze na kilka części z Classic Parts i będzie można porobić więcej rzeczy.

IMG_4438.jpg.6b501c6e905ff5a4158447251b037a6c.jpg

image0.jpeg.1afff751b36199a2dfbbdf9a85f9af77.jpeg

IMG_4458.jpg.8d0a1f483a62a52a004861d02ca28899.jpg

IMG_4459.jpg.a2c157242eca3787934d2a86da55d732.jpg

Pytanie: czy zanim pojawił się wyciek to miałeś tak, że przez kilka pierwszych minut jazdy parowały szyby, nawet gdy było sucho?

Opublikowano
  • Autor

Nic takiego nie zauważyłem. Dodam tylko, że auto już odebrane i teraz trzeba je trochę odświeżyć i wrzucić opony zimowe.