Opublikowano 18 Maja 20179 l Modyfikacje (aktualizacja na bieżąco):- ramiona od Passata B5 FL (aero) - zrobione- spryskiwacze grzane mgiełkowe od Golfa IV- montaż czujników parkowania w zderzaku na gładko oraz w kolorze nadwozia - zrobione- wymiana lusterek na elektrycznie składane (prawe duże) - zrobione- sportowy układ wydechowy - zrobione (produkcja i montaż RCP Exhaust) https://www.youtube.com/watch?v=C6_JEKwc56c- fotochromatyczne lusterko wewnętrzne z B8- tuner dvb-t2- środkowy pas bezpieczeństwa z funkcją automatycznego zwijania - zrobione- światła przeciwmgłowe tylne umieszczone symetrycznie po obu stronach pojazdu - zrobione- grill RS4 OEM + satynowy emblemat wzorem ramki grilla- zrobione- plastry w środkowej kratce zderzaka (wzór RS4)- zawieszenie gwintowane - zrobione (AP Sportfahrwerke)- tylna półka czarna (S4) z roletą - zrobione- podsufitka oraz wszystkie słupki alcantara- dekroy alcantara- montaż rozpórki kielichów od A6 C5 - zrobione- montaż większej chłodniczki wspomagania od A6 C5 - zrobione- regeneracja kierownicy (obszycie góra i dół skóra gładka, boki perfora oraz płaski dół) - zrobione- regeneracja nakładki na ręczny (perfora) - zrobione- swap hamulców na większe - zrobione (przód 312x25 na jarzmach od A6 C5 i tył 256x22 na komplecie z S4 B5)- podświetlenie w zegarach na biało oraz grube wskazówki z A6 C5 Allroad (zostaje licznik z analogowym zegarkiem) - zrobione- montaż lepszego nagłośnienia - zrobione (Audio System M 130 EVO 2 + Audio System CO 165 EVO + Audio System Carbon 250.4 + przewody Audio System)- montaż modułu komfortowych kierunkowskazów - zrobione (Hayperek) Dla zainteresowanych do rozwinięcia lista napraw/serwisu (aktualizacja na bieżąco).Naprawy/serwis (aktualizacja na bieżąco):2017- olej 5w30 (LM) + Ceratec (LM)- filtry: powietrza, kabinowy, oleju (MANN)- termostat (OEM)- świece (NGK)- olej w skrzyni oraz moście (Motul)- uszczelnienie mostu (OEM)- płyn do wspomagania (OEM)- chłodnica wody + płyn chłodniczy (OEM)- uszczelki pokryw zaworów + na wałkach (Victor Reinz)- przednie zawieszenie: wahacze, łączniki, końcówki (Lemforder)- przewody hamulcowe (ATE)- przegub napędowy- regeneracja poduszki mostu (poliurytan)- serwis klimatyzacji- D2S Night Breaker2018- olej 5w40 (LM)- filtry: powietrza, kabinowy, oleju, paliwa (MANN)- żarówki świateł drogowych (H7 Osram Night Breaker Laser +130%)- łożysko prawy tył (FAG)- przewód odmy- pływak paliwa (OEM)- tylne zawieszenie: wahacze (OEM) + łączniki, końcówki (Lemforder)- płyn hamulcowy2019- olej 5w40 (LM)- filtry: powietrza, kabinowy, oleju, paliwa (MANN)- regeneracja + malowanie zacisków hamulcowych przód i tył- tarcze hamulcowe (przód OZ Sport/tył OZ) + klocki (ATE) 2020- olej 5w40 (LM)- filtry: powietrza, kabinowy, oleju, paliwa (MANN)- osłona przegubu lewy przód- mocowanie czujnika poziomowania xenon przód (OEM)- sterownik ABS- poduszki silnika (OEM)- poduszki skrzyni biegów (Lemforder)- mocowania przednich amortyzatorów (Febi)- gumy tylnego stabilizatora (OEM)2021- olej 5w40 (LM) + płukanka (LM)- filtry: powietrza, kabinowy, oleju (MANN)- tylne mocowania amortyzatorów (custom made) + pierścienie tłumiące (OEM)- większe osłony przednich tarcz hamulcowych- świece zapłonowe (NGK)- akumulator BOSCH 77Ah 780A- tarcze przód Brembo Xtra + klocki Brembo- rozrząd (INA), pompa wody (HEPU), pasek PK (Conti)- układ chłodzenia: węże, obejmy, rurki (OEM)- uszczelki pokryw zaworów + na wałkach (Victor Reinz)- serwis klimatyzacji- kompresor klimatyzacji (Nissens)2022- olej 5w40 (LM) + płukanka (LM)- filtry: powietrza, kabinowy, oleju, paliwa (MANN)- poprawki lakiernicze2023- olej 5w40 (Ravenol) + płukanka (LM)- filtry: powietrza, kabinowy, oleju (MANN)- olej w skrzyni oraz moście (Ravenol)- piasta lewy tył (OEM) + łożysko (FAG)- uszczelniacze wałków rozrządu (Victor Reinz) + uszczelki pod pokrywami zaworów (Victor Reinz) + półksiężyce (Victor Reinz) + zaślepki wałków (OEM)- oring podstawy filtra oleju/wymiennika ciepła- uszczelniacz wybieraka biegów- światła przeciwmgłowe (Depo)- przewód wspomagania- przewody chłodniczki oleju2024- olej 5w40 (Ravenol)- filtry: powietrza, kabinowy, oleju, paliwa (MANN)- płyn chłodniczy (Ravenol)- płyn wspomagania (Ravenol)- chłodnica klimatyzacji (OEM)- osłony przegubów zewnętrzne L+P- przegub wewnętrzny lewy przód2025- olej 5w40 (Ravenol)- filtry: powietrza, kabinowy, oleju, paliwa (MANN)- regeneracja kloszy lamp oraz odbłyśników- wymiana zbiorniczka wyrównawczego wraz z korkiem (OEM)- wymiana węża od zbiorniczka wyrównawczego (Gates) Edytowane 12 minut temu12 min przez DaveLove
Opublikowano 18 Maja 20179 l Dobra sztuka, ciekawe plany, oby wszystko poszło po Twojej myśli [emoji2]
Opublikowano 19 Maja 20179 l Autor Dzięki kolego! Obecnie auto spoczywa u mechanika, ponieważ jest problem ze wspomnianymi jarzmami. Niestety tarcze nie są równo ścierane i konieczna jest wymiana jarzm tylnych. Myślę, że dziś Audi znowu będzie w moich rękach .
Opublikowano 19 Maja 20179 l Autor Dzięki Bartek . Myślałem nad tym, jednak zostawiam czystą benzynę. Kupując auto z takim silnikiem, liczyłem się ze spalaniem .
Opublikowano 19 Maja 20179 l Dzięki kolego! Obecnie auto spoczywa u mechanika, ponieważ jest problem ze wspomnianymi jarzmami. Niestety tarcze nie są równo ścierane i konieczna jest wymiana jarzm tylnych. Myślę, że dziś Audi znowu będzie w moich rękach [emoji38].Swapuj na większe od razu [emoji6]
Opublikowano 19 Maja 20179 l Autor Też o tym pomyślałem . Póki co będzie seria ale temat na pewno do poważnego rozważenia.
Opublikowano 19 Maja 20179 l Ładnie się prezentuje. Do listy zachcianek dołożyłbym bixa na nowszych projektorach. Alu - Avus, najbardziej mi się podobają A zderzak robiłby super robotę, sam mam przód z S4 (niestety na razie bez halo) i przód od razu inaczej wygląda i zwraca uwagę. Edytowane 19 Maja 20179 l przez Pij1973
Opublikowano 20 Maja 20179 l Autor Dzięki kolego za ciekawe pomysły! Zderzak przód tak jak mówisz robi robotę .
Opublikowano 9 Czerwca 20179 l Autor Kompletne zawieszenie na przód czeka . Myślę, że początek tygodnia i będzie już siedział w aucie. Kolejny zabieg to wymiana kompletnego układu wydechowego.
Opublikowano 6 Lipca 20179 l Autor Więc tak, zawieszenie przód zrobione kompleksowo . Wahacze, łączniki, końcówki, itd. Na pokładzie Lemforder pełną parą. Zawieszenie ma już pierwsze 2 000 km za sobą i muszę stwierdzić, że jest różnica. Miesiąc później.. Kolejna rzecz do poprawienia to przegub (niestety przy skręcaniu słyszalny charakterystyczny stukot) oraz węże hamulcowe. Dziś odebrałem autko i wszystko chodzi jak należy . Przy okazji zmieniłem płyn hamulcowe, a wężyki wrzucone ATE. Udało się również (po ciężkich bojach) wrzucić lusterko z anglika. Postaram się podesłać kilka zdjęć. Cały czas nie mogę znaleźć czasu, aby wymienić poduchę mostu (regeneracja unieruchomi auto na 3 tygodnie). Myślę, że czas znajdę dopiero w środku przyszłego miesiąca.
Opublikowano 16 Lipca 20178 l Autor Przez weekend udało się trochę odświeżyć silnik . Wrzucam również foto ze zmiany lusterka na angielskie (duże). Mocowanie przełożone, więc jest elegancko, jedynie kolor się na zgadza ale to kwestia czasu . Myślę, czy oddać do lakierowania, czy może okleić. Niestety w drodze powrotnej do domu, spotkała mnie przykra niespodzianka i tylny hamulec się zablokował. Rozebrałem zacisk, trochę WD-40 i udało się dojechać do domu. Teraz szykuje się na gruntowną regenerację zacisków, lub zakup nowych. Edytowane 7 Sierpnia 20187 l przez Rumaq
Opublikowano 22 Lipca 20178 l Autor A więc tak.. Po przygodzie z niesprawnym zaciskiem udało się już wymienić oba zaciski tylne oraz komplet węży elastycznych i metalowych. Niestety starość znowu się odezwała i tym razem spalił się jeden xenon. Myślę nad nowymi i zastanawiam się nad OSRAM night breaker. Edytowane 22 Lipca 20178 l przez Rumaq
Opublikowano 22 Lipca 20178 l Jak masz kase, ładuj tego bixa jak mówił kolega wyżej, chyba że wolisz bi led ale to juz duża kasa Tak w ogóle to rzadka sztuka, ładna powodzenia w modzeniu PS: Jak masz robić wydech to aby nie seryjny, szkoda by V6tka się tak marnowała bo brzmi świetnie także pomyśl o jakimś firmowym lub z kwasu tym bardziej, że jak mówisz to nie jedyna furka
Opublikowano 22 Lipca 20178 l Autor Dzięki za miłe słowa! Czaiłem się na tego bixa, bo widziałem nawet ostatnio sporo ofert w dziale sprzedam. Póki co zatrzymam się jednak na seryjnych lampach, a może w przyszłości coś pomyślę . Robię już rozeznanie co do wydechu i przeszukując czeluści internetu znalazłem kilka poleceń dotyczących firmy RCP (http://rcp.com.pl/). Myślę, żeby odezwać się do nich i podpytać o temat.
Opublikowano 23 Lipca 20178 l Jak lubisz ori wygląd to wystarczy dać swoje reflektory do przeróbki, zostaje ori wygląd a świeci duuuzo lepiej I w sumie jak masz reflektory to taniej wychodzi chyba niż kupić Co do RCP, nie orientuje sie odnośnie ich, BAQ Garage mogę polecić robią robotę Tak brzmi u mnie remus, nagranie jedynie telefonem więc lipa ale coś tam słychać
Opublikowano 23 Lipca 20178 l Polecam Baq garage, robiłem tam cały wydech, jest filmik u mnie w temacie : )
Opublikowano 23 Lipca 20178 l Autor 2 godziny temu, SwogONE napisał: Jak lubisz ori wygląd to wystarczy dać swoje reflektory do przeróbki, zostaje ori wygląd a świeci duuuzo lepiej I w sumie jak masz reflektory to taniej wychodzi chyba niż kupić Co do RCP, nie orientuje sie odnośnie ich, BAQ Garage mogę polecić robią robotę Tak brzmi u mnie remus, nagranie jedynie telefonem więc lipa ale coś tam słychać Brzmienie niczego sobie. A jak sytuacja z katami?