Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B9 2.0 TFSI 252 KM Quattro S-tronic S LINE - FULL OPCJA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

W środę nastąpiła chwila, poszło zamówienie na nowe Audi A4 Avant 2.0 TFSI 252KM Quattro S-Tronic S Line. Czas gotowości odbioru auta koniec sierpnia czyli 3 miesiące.

Auto jest w full opcji z konfiguratora jakie były dostępne .

Stylistyka zewnętrzna:

- kolor Daytona Perłowa

-pakiet czerń

-szklany dach

-felgi 19 RS

- LED MATRIX Beam

- szyba przednia podgrzewana + Ogrzewanie postojowe + przyciemniane z tyłu

WNĘTRZE:

- Fotele sportowe typu S , tapicerka skórzana Feinnapa

- kierownica spłaszczona

- fotele z regulacja i pamięcią,  podgrzewany przód i tył + masaż przód, podłokietnik przesuwany, pakiet skóry drzwi i tunel przedni

- podsufitka czerń, wnętrze dąb naturrel

- oświetlenie abiente

WYPOSAŻENIE:

- VirtualCockpit + Audi Smartphon Interface

- Bang & Olufsen

- lusterko z pamięcią i funkcją przeciwoślepieniową z prawej i lewej strony

- klimatyzacja 3 strefowa + ogrzewanie postojowe

- Homelink otwieranie bramy, kluczyk komfortowy z funkcją otwierania bagażnika

- Hak holowniczy + adaptacja bagażnika w szyny i uchyty AVANT

- MMI + tuner cyforwy DAB + Audi Connect

- Systemy wspomagania kierowcy w mieście i na trasie : wszystkie

- Dynamiczny układ kierowniczy

- Zawieszenie sportowe z układem regulacji tłumienia amortyzatorów

- poduszki tył

Na tę chwilę mogę jedynie pochwalić się zdjęciami z konfiguratora.

Na bieżąco będę informował o postępach produkcyjnych.

A4-1.jpg

A4-2.jpg

A4-3.jpg

A4-4.jpg

Edytowane przez INFOLUDEK

Opublikowano

250k ? :D

Tak z czystej ciekawości, w pakiecie czerń lusterka zewnętrze nie powinny być czarne? Spotkałem się już dwa razy z taką B9.

Opublikowano

He he 250k? W takiej opcji to stawiam około 320k :) a co do luster to jak masz pakiet czerń mogą być czarne lub w kolorze nadwozia. Jak chcesz. Ja do pakietu czerń wziąłem lustra w kolorze nadwozia bo tak mi sie bardziej podobało. 

A tak wogóle to gratuluję zamówienia 

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, JawoR36 napisał:

250k ? :D

Tak z czystej ciekawości, w pakiecie czerń lusterka zewnętrze nie powinny być czarne? Spotkałem się już dwa razy z taką B9.

W pakiecie czerń można "oznaczyć" by lusterka były w kolorze nadwozia

Zamień 2 na 3 i będziesz miął odpowiednią kwotę ale to oczywiście kwota cennikowa...

Opublikowano

naprawdę ich pogięło z tą ceną za B9...

Opublikowano

No ładny konfig.  Prawie wszystko poza dodatkami z Audi Exlusive. Ale wtedy 4 z przodu by się pojawiło hehehe. Lustra czarne do pakietu czerń trzeba dodatkowo zaznaczyć. U mnie to 500 zł kosztowało, a nie wiem czy teraz nie wyzerowali tej ceny.

Moja kosztowała 285 a nie mam tylu systemów (aktywny tempomat, line assist itd) ani ogrzewania postojowego. Na prawdę fajna opcja. Czekamy więc jak przyjdzie (najgorszy i zarazem najlepszy okres dla faceta to czekania na zamówiony samochód :) )

Edytowane przez Kosmita

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Kosmita napisał:

No ładny konfig.  Prawie wszystko poza dodatkami z Audi Exlusive. Ale wtedy 4 z przodu by się pojawiło hehehe. Lustra czarne do pakietu czerń trzeba dodatkowo zaznaczyć. U mnie to 500 zł kosztowało, a nie wiem czy teraz nie wyzerowali tej ceny.

Moja kosztowała 285 a nie mam tylu systemów (aktywny tempomat, line assist itd) ani ogrzewania postojowego. Na prawdę fajna opcja. Czekamy więc jak przyjdzie (najgorszy i zarazem najlepszy okres dla faceta to czekania na zamówiony samochód :) )

Tak pakiet AUDI EXLUSIVE + ......  :) ale co gorsza  + 3-5 miesięcy do produkcji....

285K rozumiem ze konfiguracyjne kosztowało ;)

Edytowane przez INFOLUDEK

Opublikowano

Wiem. Stąd też nie brałem tego. Ładna furka. Odzywaj się jak odbierzesz - porównamy ;)

Opublikowano

285k? Cos mi tu nie pasuje... moja kosztowala wg konfiguratora 316k + 10k dealerskie ekrany z tyłu (Ty ich nie masz chyba, wiec jednak nie full opcja :P). Ja stawiam, ze ten samochód zbliżył się do 350tys zł.

BTW: w takiej furze az prosi sie o obudowy lusterek Carbon :D wiem co mowie, mam i chwale :P

Pieknosci ;) fotele zazdro i masaze z wentyl zazdro :)

Opublikowano

285 to cena mojego samochodu. Prawie 100 drożej kosztowała kolegi. Moja to nie full opcja, a kolegi prawie :) Faktycznie ma prawie wszystko.

Ja brałem to co chciałem dla siebie - jak każdy :) I jak bym miał przeznaczyć 100 tys. więcej to wolałbym S4 tak samo wyposażoną niż A4 z tymi systemami wszystkimi.. Ale całe szczęście cec**je nas ludzi różnorodność i każdy bierze to co mu pasuje :) Jeszcze raz powtórzę, super konfig.

Edit: heh okazuje się że słowo 'cecha' to przekleństwo :))))))

Edytowane przez Kosmita

Opublikowano
  • Autor

Witam

Moja historia z autami jest dość skromna:)

Toyota Corola 10 letnia

Nissan QQ+2 nowy

Skoda Octavia Vrs - nowa ( po 1,5 roku  żona zabrała :(  więc przesiadłem się do Golfa VII  1.4 benzyna i stwierdziłem , że mi to wystarczy :) ale po 6 miesiącach jednak stwierdziłem , że musze coś nowego i mocniejszedo :) no i padło na Audi A4 ,nigdy nie miałem  tej marki :) Full opcje wziąłem dlatego że chciałem zobaczyć zastosowanie ich w praktyce , przez 2-3 lata napewno będę miął dobre rozeznanie co mi sie przyda co nie...

Nie ukrywam , że konfugurator AUDI  nie raz mi się zaczynał na S4 avant :) ale cena kończyła się na +400 z dużym hakiem.... co i tak A4 FULL OPCJA  było już mocno przegieciem mojego planowanego budzetu:) Więc stwierdziłem , że teraz będzie FULL OPCJA A4 ... a za 3 lata bedzie S4 albo S6  :) z wyposażeniem ktore będzie dla mnie wystarczające! :)

Samochód rzecz wtórna jest możliwość trzeba się cieszyć i korzystać

PS. Dzisiaj dowiedziałem się , że jest szansa ze Auto wejdzie na "warsztat" w I lub II tygodniu lipca i wtedy było by do odbioru  pod koniec lipca:] czyli miesiac przed planowym terminem:]

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, st@rost napisał:

285k? Cos mi tu nie pasuje... moja kosztowala wg konfiguratora 316k + 10k dealerskie ekrany z tyłu (Ty ich nie masz chyba, wiec jednak nie full opcja :P). Ja stawiam, ze ten samochód zbliżył się do 350tys zł.

BTW: w takiej furze az prosi sie o obudowy lusterek Carbon :D wiem co mowie, mam i chwale :P

Pieknosci ;) fotele zazdro i masaze z wentyl zazdro :)

Mam pytanie o funkcjonalność Ekranów w sumie odrazu wykluczyłem tą opcje ale zastanawiam się czy dostajemy jakiś zdecydowany plus mająć "ala AUDI" tablety czy nie. ? Pytanie z użytkowania w szczególności poprzeż młodzież przedszkolna:] podczas jazdy?

I nurtuje mnie pytanie czy jest opcja wogóle zamówić te akrany na siedzenia z mojej konfiguracji...

Opublikowano

Polecam iPada kupić i oryginalny trzymak na tylny fotel. Większa funkcjonalność na codzień i więcej możliwości i sporo tańszy i sporo lepszy.

Co do wypowiedzi  w sprawie full opcji to mądre podejście. Chcesz sobie zobaczyć w 3 lata to zobacz :) A co :) Ja potestowałem po prostu i wiedziałem z czego będę korzystać lub co mi się bardzo podoba, a co nie.. Ale można wydłużyć testy do 3 lat :)

Opublikowano

Gratuluję zakupu, furmanka SZTOS :slina:

Opublikowano
On ‎23‎.‎05‎.‎2017 at 9:13 PM, INFOLUDEK said:

Mam pytanie o funkcjonalność Ekranów w sumie odrazu wykluczyłem tą opcje ale zastanawiam się czy dostajemy jakiś zdecydowany plus mająć "ala AUDI" tablety czy nie. ? Pytanie z użytkowania w szczególności poprzeż młodzież przedszkolna:] podczas jazdy?

I nurtuje mnie pytanie czy jest opcja wogóle zamówić te akrany na siedzenia z mojej konfiguracji...

Jak masz "dziury = mocowania" w oparciach foteli to możesz zamowic dealerskie, ale to pewnie wymaga opcji "przygotowanie do infotainment". A jak nie, to dodatkowe z katalogu Audi. Funkcjonalnosc nie wiem, nie mam dzieci. Kolega bawil się nimi jadac z tylu i mu się podobaly.

Opublikowano
Dnia ‎2017‎-‎05‎-‎20 o 20:49, INFOLUDEK napisał:

W pakiecie czerń można "oznaczyć" by lusterka były w kolorze nadwozia

Zamień 2 na 3 i będziesz miął odpowiednią kwotę ale to oczywiście kwota cennikowa...

Jaki dostałeś rabat ? W jakim salonie ?

Opublikowano

Jak dostał ponad przeciętny to o tym nikomu się nie mówi bo samemu się w stope strzela. Dealerzy nie mogą ot tak dawac wiekszych rabatow bo konkurencja nie spi. Szanujcie handlarzy, ktorzy wam dobrze auto sprzedadzą ;)

Opublikowano

Strzał w stopę ? Że niby diler przeczyta tę informację na forum i następnym razem nie da mu już takiego rabatu ? :decayed:

Opublikowano

Tak tak jak kto umie grać tyle ugra, ja tez dostałem rabat ponadprzeciętny. Sami sprzedawcy proszą aby tego nie nagłaśniać.

Opublikowano
  • Autor

Procentów niechce podawać ale zalapalem sie na program flotowy tj. Dla użytkowników 15 aut w firmie przysługuje ten rabat ( 15 różnych aut lub 10 z grupy vw)  jest to duży rabat wg mnie i wymaga on akceptacji audi oraz weryfikacji... ( nie jest to typowy rabat co nieraz mi proponowali Ala flota... 3% dodatkowego) sadze ze nie jest to tajemnica wiec można sie dowiedzieć u każdego dealera..,

ps. Wiem ze jest jeszcze większy rabat o kilka oczek ale wymaga on floty min 150 aut;)