zaba84 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Witam. Niewiem czy dobry dzial wybralem na ten post ale nie wiedzialem zabardzo gdzie go wrzucic. Na allegro widzialem uniwersalne nowe zestawy takich spryskiwaczy i mysle nad zalozeniem czegos takiego, co o tym myslicie ?? A druga sprawa to mam sedana i tak myslalem zeby nieinstalowac jakis tam smiesznych wlacznikow do takis spryskiwaczy to wpadalem na wizje zeby zamontowac manetke od AVANTA ktora ma opcje spryskiwania tylnej szyby i podlaczyc spryskiwanie reflektorow wlanie niby zamiast tylnej szyby. Dalo by rade cos takiego zrobic ?
darulez Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 co do spryskiwania leflektorów w ori instalacjach to jest kwestia przekaznika. przytrzymujesz dluzej sprysk przedniej szyby i przkaznik przesyla sygnal do pompki spryskow w zderzaku. Nie jestem pewnien czy standardowy przekaznik wycieraczek to posiada, czy trzbeba wymienic na taki z ta opcjia. ale obstawiam to 2 gie, jesli sie myle niech mnie ktos poprawi.
razk Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 poza tym napisz jak jest rozwiazane dostarczanie plynu do tych spryskow. chodzi o to ze w ori instalce sa do nich duzo grubsze weze i oddzielna pompka. jesli maja byc podpiete pod fabryczna pompke to moim zdaniem to strata kasy bo nie wytworzy ona dostatecznego cisnienia do zmycia lampy jesli jest w komplecie osobna pompka to jak wpasujesz ja w zbiornik kolejna sprawa jest taka ze auta z ori instalka maja ok 2x pojemniejszy zbiornik bo idzie 2x wiecej plynu.
Kowi87 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 w przypadku B5 zbiorniczek mieści 4,5l :gwizdanie: na dwie pompki
zaba84 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2009 miby w zestawie jest juz wszystko.. zbiornik, pompka itp.. http://www.allegro.pl/item528151040_spryskiwacze_reflektorow_spryskiwacze_lamp_xenon.html a w tych niema tylko zbiorniczka http://www.allegro.pl/item528204169_xenon_hid_nowe_spryskiwacze_reflektorow_kpl.html
Kowi87 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 W przypadku tych orginalnych mozesz mieć problem z montazem w zwykłym zderzaku bo cyba nie mocowań :gwizdanie: Ja za tyle kupiłem kompletne z wężami ze wszystkim Chcesz wycinać w zderzaku otowory to bedzie trudne żeby to jakos wyglądało :gwizdanie: (mówie o drugiej opcji)
Rekomendowane odpowiedzi