Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRB] Wałek Rozrządu 038109101AF - Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Z góry przepraszam ze zakładam temat w tym miejscu ale wiem z doświadczenia że tutaj uzyskuje najwięcej pomocy.  

Panowie potrzebuje jak w temacie wałek rozrządu 038109101AF. Zależy mi na oryginalnym używanym. Mam założony ruville ale niestety nie dał rady . Czy ktoś moze mi podrzucić hasło gdzie takowy mogę znaleźć ? Ma ktoś jakieś namiary ? Niestety szukam od miesiąca i nic z tego ? . Będę wdzięczny za pomoc!!!

Pozdrawiam 

Opublikowano

Jeżeli potrzebujesz na juz to jak kolega Turzol radzi. Kupić używany walek do pd w dobrym stanie to prawdziwe wyzwanie.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Przed zakupem zorientuj się,czy masz DPF-a i czy ten wałek jest do DPF-a.BO DO SILNIKÓW Z dpf-EM są inne wałki i nieco droższe.

Opublikowano

Do BRB i BKE, bez znaczenia czy ma DPF czy nie ma, idzie wałek z końcówką AF, czyli ten "do DPF".

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam 

Może ktoś z forumowiczów mających dostęp do serwisów sprawdzić cenę takiego walka do silnika brb. Interesowałby mnie zakup nowego oryginału wersja do dpfu.

Opublikowano

Na getem.pl ok 2300 zł 

W ASO - ok 2800 zł - ale wiadomo, można targować zniżkę

Opublikowano
W dniu 27.05.2017 o 20:44, kociu84 napisał:

Mam założony ruville ale niestety nie dał rady .

Ile wytrzymał, pewny jesteś że z głowicą w której był zamontowany jest wszystko w porządku ? ?

Opublikowano
Godzinę temu, kamil-vag napisał:

Piotrze to już nie pierwszy taki przypadek z tym wałkiem :/ 

Kamil ja wiem że w PD-kach 8V wałek rozrządu to pięta Achillesa, szczególnie w niedrogim zamienniku :)

Ale jak gniazda hydropopychaczy w głowicy luźne, to nawet najlepszy  olej nie da gwarancji, i nawet najlepsze  szklanki i wałek nie mają szansy długo bezawaryjnie popracować ...

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano

Jaka jest alternatywa dla ori z ASO? Oczywiście pomijajać używki z allegro. Co jeszcze trzeba wymienić razem z wałkiem w komplecie zeby nie wracać do tematu?

Opublikowano

Odpowiedź już padła w temacie:

Kup wałek Kolbenschmidt, najbardziej zbliżony do oryginału jeżeli chodzi o Aftermarketowe wałki.http://allegro.pl/walek-rozrzadu-passat-b5-audi-a4-b6-b7-1-9-2-0-tdi-i6824746358.html

A co jeszcze wymienić doczytaj w pierwszym obszernym poście tego tematu: https://a4-klub.pl/index.php?/topic/186316-Wałek-Rozrządu-i-Dziwne-odbijanie-w-filtrze-powietrza-1.9-TDI

Opublikowano
15 godzin temu, dude5 napisał:

Jaka jest alternatywa dla ori z ASO? Oczywiście pomijajać używki z allegro. Co jeszcze trzeba wymienić razem z wałkiem w komplecie zeby nie wracać do tematu?

Ze słuchu , bardzo dobre opinię o firmie Nockenwelle

A tutaj masz ich zestawik :

https://www.ebay.de/itm/VW-Audi-Seat-Skoda-1-9-TDI-PD-8V-NOCKENWELLE-LAGER-Schrauben-Dichtungssatz-/142170445725