Vexart Opublikowano 9 Czerwca 2017 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Witam Jestem zmuszony do wymiany skrzyni biegów, mam skrzynię o oznaczeniu GBT. I nie mogę znaleźć informacji jakie skrzynie (o jakich oznaczeniach) można włożyć w zamian. Jest to napęd Quattro most ma oznaczenie ETS. Mogła by to być 6 biegowa jeżeli da się włożyć bez większych przeróbek. Proszę o pomoc.
majkel_majki Opublikowano 9 Czerwca 2017 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Z 6 tką miałbyś trochę zabawy, jest parę części do wymiany, a najtrudniej znaleźć wał w sensownej cenie i stanie (wymiarowo 6'tka jest dłuższa, więc wał jest inny, krótszy). Na pewno z piątek pasują: FTZ, FNU, FPT, FJV, GDU (te dwie mają delikatnie dłuższy 5 bieg).
Vexart Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2017 FJV i GDU Dłuższe tak? a są one p&p czy trzeba coś kombinować? to chyba z 6 zrezygnuje jak jest trudno znaleźć wał. Dzięki za pomoc.
majkel_majki Opublikowano 9 Czerwca 2017 Opublikowano 9 Czerwca 2017 (edytowane) P&P, na ostatnim biegu przy tych samych obrotach masz 5 kmh więcej Wał i resztę rzeczy do przekładki można znaleźć, ale to nie kosztuje 200 zł, moim zdaniem efekt niewspółmierny do wydatków. Edytowane 9 Czerwca 2017 przez majkel_majki
Vexart Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2017 To niewielka różnica :/ Na allegro jest kilka skrzyń GDU używanych, zapewne ich stan to loteria.
Rekomendowane odpowiedzi