petrosdbz20 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Opublikowano 18 Czerwca 2017 (edytowane) Hej. Mogę jakoś sprawdzić. bez zabaw z kabelkami, czy wentylator mi się załącza? Dzisiaj po 5-10 min w korku w prawie 30stopniowym upale wyskoczyło mi ostrzeżenie o przegrzaniu. Patrzę, a tu jakieś 120 stopni na wskaźniku. Zjechałem na bok, postałem 5min i ruszyłem z ogrzewaniem kabiny na maxa. Trochę spadło i dojechałem na parking. 2h później wracałem, korków nie było, temp cały czas 90. Parę tygodni temu w upale podobnym miałem taki sam problem, ale wtedy poszedł mi króciec, uciekł płyn, więc myślałem, że to było przyczyną. Teraz króciec nowy, płynu nie ubywa i dopiero dzisiaj w takich niesprzyjających warunkach pojawił się problem. Wstępnie założyłem, że to wina wentylatora, ale nie znam się, do mojego mechanika dopiero za 2tygodnie jadę rozrząd i dopiero wtedy będzie mógł coś zobaczyć. Czy jak zrobię rundkę po mieście i potem zostawię na chodzie na parkingu, to wentylator powinien się załączyć? Edytowane 18 Czerwca 2017 przez petrosdbz20
petrosdbz20 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zrobiłem rundkę po mieście, próbowałem szarżować i symulować korek (za oknem 25 stopni), ale wskazówka ani trochę nie drgnęła powyżej 90 stopni, a jak się zatrzymywałem, to wentylator stał w miejscu. Raz tylko udało mi się zobaczyć, że się bardzo powoli kręci
Rekomendowane odpowiedzi