Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7]Avant 2.0 TDI Quattro BPW GTB2060VKLR_CNC/DP3/2??KM/??0NM/AluDTM+A5/-40/BilsteinB8/345m-330mm/vFiz ( ͡º ͜ʖ͡º)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam robiłeś czyszczenie klimy czy na warsztacie ?

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, kupczak90 napisał:

Sam robiłeś czyszczenie klimy czy na warsztacie ?

Robiłem w warsztacie metoda Tunap niby, oprocz tego ze psikał jakaś specjalna chemią w przypadku A4 B7 nie wygladało to na specjalnie trudne, ale jak sam mówił tutaj dostęp jest dobry.

Opublikowano

Którędy wprowadzał płyn ? 

Opublikowano
  • Autor
Którędy wprowadzał płyn ? 
Niechętnie pokazywał proces, to takie spy photo, zdemontowal tylko schowek i tamtedy gdzieś "wchodził" w tunel, mówił że i tak w a4 b6/b7 jest stosunkowo łatwy dostęp.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To zapewne przez gumowy korek rewizyjny, to samo co w B6, ale to trzeba mieć jeszcze tą super dyszę, środek jest do kupienia w necie :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Zaczęło się od małych stuków, rewizja na kanale pokazała więcej, wszystkie dolne do zmiany, jako że planuje pojeździć trochę tym autem wpadło.

56508b77d0e031225b514d10538ecc03.jpg

9a329a853a8dcba7265804422931fd1e.jpg

Dodtakowo z centymetr wyżej stał mi przód od tyłu wiec talerzyki z a4 b5 [emoji6] - talerzyki nie wjechały bo z przodu już siedzi blistein na grubej ladze

Do tego profilatycznie, zmiana osłony, fabryczna plastikowa potrafila się przytapiac przy złączu elastycznym.

Przed montażem pójdzie baranek żeby nie wygladal jak transforemers [emoji6]

a9999e04d429f5b0989cca20be8b8fd5.jpg78527147ce513fbf2e5c79fef8650050.jpg94d86fc73dbbe4c1289afc032f746b91.jpg

4eddffb5e85ecfab8f2e133bf2aa7314.jpg

Opublikowano

Witam. Gdzie kupowałeś tą osłonę ALU ? :-) 

Opublikowano
  • Autor
Witam. Gdzie kupowałeś tą osłonę ALU ? :-) 

Tutaj http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6950979247 muszę przyznać że pasuje idealnie i po małej negocjacji sprzedawca dołoży komplet śrub do montażu.

Pozdro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Jako że poprzedni właściciel wymienił przednie amorki na Bilstein B8 i założył Eibach -30.... to kiedy tylne fabryczne amorki dały o sobie znać, nie wahałem sie długo,
Tylko postanowiłem zakupić na tył Bilsteina B8, co w połączeniu z przednim B8 i sprężynami Eibacha daje pakiet zawieszenia B12 :-)

Montaż lada dzień

IMG-20171018-WA0003.jpeg

IMG-20171018-WA0005.jpeg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Pakiet zimowy na aucie amorki również zamontowane :)f3da9f53360d19400bf64ff9617b0858.jpg

Opublikowano

Zacnie wygląda :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Oczywiscie już dawno amorki zamontowane, gdyby ktoś sie wahał szczegolnie polecam Bilsteina biggrin.png

Przyszła zima... akmulator był jeszcze fabryczny Audi wiec po poleceniach znajomych i malym rozeznaniu wpadł:

obraz.thumb.png.cfe822acce3b9af9ab02c49847eeace9.png

PS. W Passacie 74 Ah starczało, tu już 100... dodatkowo ktoś z grupy prosił mnie o #popcorn #exhausttest wiec i tu wrzucę:

https://www.facebook.com/a4b7golden87/videos/152535122034642/

Edytowane przez golden87

Opublikowano

Tuborg bardzo dobre akumulatory ;) 

Opublikowano
  • Autor
18 minut temu, tomekhxc napisał:

Tuborg bardzo dobre akumulatory ;) 

Miło usłyszeć od kogoś z "branży" że są OK :-) , wcześniej zawsze brałem Bosch'a, ale niestety teraz aku padł mi w "sezonie" bo zazwyczaj kupowałem latem, bo zdecydowanie taniej :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Zapowiedź kolejnego moda... :)

Ps w związku z nim zegar.boosta wraz z czujnikiem i oil temp bez czujnika idą na sell.. :)cfc12fd12171be0618c54527026c8b2b.jpg

Opublikowano
  • Autor

Początki zabawy z vFiz by Mario Qmatis,
i wielkie podziękowania dla Maniusiek28 za ogromną pomoc :):drinks:

Stare czujniki już też znalazły nowego własciciela :)

Opublikowano

Napisz na PW jakie pakiety wziąłeś do vFiza i jakie pieniendze cie to wyszło. Ja mam juz jakas tam swoją kalkulacje, ale jeszcze nie padła decyzja.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, HOLMATRO napisał:

Napisz na PW jakie pakiety wziąłeś do vFiza i jakie pieniendze cie to wyszło. Ja mam juz jakas tam swoją kalkulacje, ale jeszcze nie padła decyzja.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wybór dla mnie był jasny, musi to być wersja rozszerzona z map-sensorem i dodatkowymi wejsciami bo:

• Odczyt boosta z ECU to max 1.8Bara, więc potrzebna była wersja z wbudowanym map-sensorem
  • Posiadam czujke temperatury oleju i po zmianie turbo zamierzam dolozoyc EGT, i zalezy mi na prawdziwych a nie kalkulowanych odczytach - dlatego dodatkowe złączą
  • Opcje GPS i wejscia na anty-radar sobie odpuściłem, nie ścigam się na 1/4 żeby mnie te setne sekund interesowały, no i antyradaray też się niestety nie dorobiłem :(

Dodatkowo była promocja na black-friday -15% dla wersji rozszezonych, wiec komplet z wysyłka wyszedł ~700zł.

Opublikowano

To czekam na promocje... Bo chciałem ten sam pakiet.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Mikołaj był :)36ca5788147324c705c42cc418e0eaa0.jpg