Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7]Avant 2.0 TDI Quattro BPW GTB2060VKLR_CNC/DP3/2??KM/??0NM/AluDTM+A5/-40/BilsteinB8/345m-330mm/vFiz ( ͡º ͜ʖ͡º)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
32 minuty temu, black4 napisał:

Btw. Z ilu na ile EGT Ci spadło?

Na razie mam fabryczna sonde w DP, bo ta w kolektorze jest zalepiona pod ten typowy czujnik, ktory do mnie frunie i podobne go pod vFiza, ale patrzac po czujce na DP okolo 50-60 stopni w zakresie 2200+.

Opublikowano

Ok. Dzięki za info ?

Opublikowano

Powiem tak miałem samą rurę 3 cale na 2.5 i było ciekawie popcorn prał jak głupi ale już dorosłem trochę i wstawiłem serię puste puchy . Jest moim zdaniem idealnie teraz ? 

Opublikowano

Daniel ile tych puch masz teraz ?

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, KoJ@K napisał:

Daniel ile tych puch masz teraz ?

No po 1 na strone zapewne, i bez srodkowego.

U mnie jest puki co tak samo, ale jeszcze nie wybebeszone, gdyby sie ktos zasntawial, to moim zdnaiem jak sie ma DP3 cale, i zrobi reszte jak ja, to nie slychac roznicy.

Wydech jest na v-bandach a troche rury zostalo, mysle czy nie zrobic sobie 2 kompletów, jeden hardcorowy same rury dac, a drugi tak jak teraz :D Albo te przelotki już sam nie wiem

Opublikowano

U mnie jest z dwoma tlumikami na końcu, ale na trasie buczenie potrafi być uciążliwe niestety...

Opublikowano
  • Autor
25 minut temu, KoJ@K napisał:

U mnie jest z dwoma tlumikami na końcu, ale na trasie buczenie potrafi być uciążliwe niestety...

Ogolnie kolega ma 2260vklr, to chyba te 22-stki maja to do siebie ze sa glosniejsze sporo, bo u niego tez duzo lepiej slychac prace turbo, i jak juz pier...... tym boostem, to moze byc glosno szczegolnie na tylnej kanapie...

Jakie masz tlumiki, fabryczne? Ja Ci powiem ze teraz na tych fabrycznych nie czuje roznicy miedzy DP3, a teraz DP3 i 3 do Y,.

PS. Patrze tak w twoj watek, i jedno mi sie nasuwa, dlaczego nie masz jeszcze Q? ?

Opublikowano
Godzinę temu, golden87 napisał:

PS. Patrze tak w twoj watek, i jedno mi sie nasuwa, dlaczego nie masz jeszcze Q? ?

Bo z Quattro nie da się tak łatwo spalić gumy:gicior:

Opublikowano

Mam teraz 3 cale DP i reszta 2.5 na 2 końcowych ori wybebeszonych puszkach od 3.0 TDI  ? 

Edytowane przez danielstol

Opublikowano

Nie wykluczone, że kiedyś Q sie doreza, ale narazie co innego staje na przodzie...

Akurat turbo jakoś bardzo nie słychać, bardziej mi chodzi i buczenie przy większych prędkościach i bucie.

Tak wyglaďa od d*py strony;

cxzNoLV.jpg7

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, KoJ@K napisał:

Nie wykluczone, że kiedyś Q sie doreza, ale narazie co innego staje na przodzie...

Akurat turbo jakoś bardzo nie słychać, bardziej mi chodzi i buczenie przy większych prędkościach i bucie.

Tak wyglaďa od d*py strony;

cxzNoLV.jpg7

Wyglada eleancko

Te buczenie to mysl kwestia przelotu, a gdyby jak ja, ucial przed tlumkiem, zrobil vbande, i sobie komplet na przelotach zrobic tak jak masz, i komplet dorobic na ori zeby bylo wlasnie ciszej :)

W trasie zakladasz ori, chcesz pohuczec, dajesz te :D

Opublikowano

Proponuję zrobić na 2 przepustnicach wydech i będzie cicho na puszkach i głośno na gołej rurze ? Robiłem tak u kolegi w b7 tfsi 

Opublikowano

Kolego Danielstol możesz bardziej szczegółowo opisać ten wydech na przepustnicach w TFSI?

Dzięki z góry,

Pozdrawiam ?

Opublikowano

Wydaje mi się, że jakiś  jeden dobry środkowy by załatwił sprawe, no ale wiadomo to zabieg na stałe, a taka przepustnica była by cacy. Przy normalnej jeździe nie drażni ani nic takiego, ale lecąc w jakąś dłuższa trase tym autem, z dzieckiem, na tylnej kanapie ... to poprostu męczarnia...dlatego moja min.  nie lubi tym jezdzić + jeszcze gwint ... ?

Opublikowano
  • Autor

Za inspiracją kolegi @danielstol lecimy dalej z tematem ?
Jak wszystko siądzie jak powinno dam znać,

bo o dziwo ta skrzynia była z dyfrem jak mój (EUB) więc do swapa sama skrzynia powinna wystarczyć :D

image.png

W dniu 29.12.2018 o 01:29, KoJ@K napisał:

Wydaje mi się, że jakiś  jeden dobry środkowy by załatwił sprawe, no ale wiadomo to zabieg na stałe, a taka przepustnica była by cacy. Przy normalnej jeździe nie drażni ani nic takiego, ale lecąc w jakąś dłuższa trase tym autem, z dzieckiem, na tylnej kanapie ... to poprostu męczarnia...dlatego moja min.  nie lubi tym jezdzić + jeszcze gwint ... ?

Decyzja padla na to, ze zrobie 2 komplety sobie,

1 na fabrycznych tlumikach

2 na przelotkach turbo-worksa :D

Opublikowano

Kolego Golden 87,

Na ilu tłumikach przewidujesz układ z Turbo Works?

Pozdrawiam

Opublikowano
43 minuty temu, golden87 napisał:

Za inspiracją kolegi @danielstol lecimy dalej z tematem ?
Jak wszystko siądzie jak powinno dam znać,

bo o dziwo ta skrzynia była z dyfrem jak mój (EUB) więc do swapa sama skrzynia powinna wystarczyć :D

image.png

Decyzja padla na to, ze zrobie 2 komplety sobie,

1 na fabrycznych tlumikach

2 na przelotkach turbo-worksa :D

Jakie oznaczenie skrzyni że występowała z dyfrem EUB?

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, black4 napisał:

Kolego Golden 87,

Na ilu tłumikach przewidujesz układ z Turbo Works?

Pozdrawiam

Kolega o dziwo poleca mi zastosowac po 1 na strone takim jako końcowym i będzie zadowalająco :), Czyli DP3->3Cale->Y->2xTE_TŁUMIKI> KOŃCÓWECZKI :D

http://turboworks.pl/Tlumik-Srodkowy-TurboWorks-X113C-2-5-304SS-p2652?fbclid=IwAR3vpFsu6V9kScT36jca0t5zB9nXXIY82IbyllMuhFUCORAObn1HFbzFyVY

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, BartoszBB napisał:

Jakie oznaczenie skrzyni że występowała z dyfrem EUB?

HXQ

image.png

Opublikowano
  • Autor

PS. Swoja stara skrzynie bede mial na sell :D