Opublikowano 27 Grudnia 20187 l Autor 32 minuty temu, black4 napisał: Btw. Z ilu na ile EGT Ci spadło? Na razie mam fabryczna sonde w DP, bo ta w kolektorze jest zalepiona pod ten typowy czujnik, ktory do mnie frunie i podobne go pod vFiza, ale patrzac po czujce na DP okolo 50-60 stopni w zakresie 2200+.
Opublikowano 28 Grudnia 20187 l Powiem tak miałem samą rurę 3 cale na 2.5 i było ciekawie popcorn prał jak głupi ale już dorosłem trochę i wstawiłem serię puste puchy . Jest moim zdaniem idealnie teraz ?
Opublikowano 28 Grudnia 20187 l Autor 7 minut temu, KoJ@K napisał: Daniel ile tych puch masz teraz ? No po 1 na strone zapewne, i bez srodkowego. U mnie jest puki co tak samo, ale jeszcze nie wybebeszone, gdyby sie ktos zasntawial, to moim zdnaiem jak sie ma DP3 cale, i zrobi reszte jak ja, to nie slychac roznicy. Wydech jest na v-bandach a troche rury zostalo, mysle czy nie zrobic sobie 2 kompletów, jeden hardcorowy same rury dac, a drugi tak jak teraz Albo te przelotki już sam nie wiem
Opublikowano 28 Grudnia 20187 l U mnie jest z dwoma tlumikami na końcu, ale na trasie buczenie potrafi być uciążliwe niestety...
Opublikowano 28 Grudnia 20187 l Autor 25 minut temu, KoJ@K napisał: U mnie jest z dwoma tlumikami na końcu, ale na trasie buczenie potrafi być uciążliwe niestety... Ogolnie kolega ma 2260vklr, to chyba te 22-stki maja to do siebie ze sa glosniejsze sporo, bo u niego tez duzo lepiej slychac prace turbo, i jak juz pier...... tym boostem, to moze byc glosno szczegolnie na tylnej kanapie... Jakie masz tlumiki, fabryczne? Ja Ci powiem ze teraz na tych fabrycznych nie czuje roznicy miedzy DP3, a teraz DP3 i 3 do Y,. PS. Patrze tak w twoj watek, i jedno mi sie nasuwa, dlaczego nie masz jeszcze Q? ?
Opublikowano 28 Grudnia 20187 l Godzinę temu, golden87 napisał: PS. Patrze tak w twoj watek, i jedno mi sie nasuwa, dlaczego nie masz jeszcze Q? ? Bo z Quattro nie da się tak łatwo spalić gumy
Opublikowano 28 Grudnia 20187 l Mam teraz 3 cale DP i reszta 2.5 na 2 końcowych ori wybebeszonych puszkach od 3.0 TDI ? Edytowane 28 Grudnia 20187 l przez danielstol
Opublikowano 28 Grudnia 20187 l Nie wykluczone, że kiedyś Q sie doreza, ale narazie co innego staje na przodzie... Akurat turbo jakoś bardzo nie słychać, bardziej mi chodzi i buczenie przy większych prędkościach i bucie. Tak wyglaďa od d*py strony; 7
Opublikowano 28 Grudnia 20187 l Autor 7 minut temu, KoJ@K napisał: Nie wykluczone, że kiedyś Q sie doreza, ale narazie co innego staje na przodzie... Akurat turbo jakoś bardzo nie słychać, bardziej mi chodzi i buczenie przy większych prędkościach i bucie. Tak wyglaďa od d*py strony; 7 Wyglada eleancko Te buczenie to mysl kwestia przelotu, a gdyby jak ja, ucial przed tlumkiem, zrobil vbande, i sobie komplet na przelotach zrobic tak jak masz, i komplet dorobic na ori zeby bylo wlasnie ciszej W trasie zakladasz ori, chcesz pohuczec, dajesz te
Opublikowano 29 Grudnia 20187 l Proponuję zrobić na 2 przepustnicach wydech i będzie cicho na puszkach i głośno na gołej rurze ? Robiłem tak u kolegi w b7 tfsi
Opublikowano 29 Grudnia 20187 l Kolego Danielstol możesz bardziej szczegółowo opisać ten wydech na przepustnicach w TFSI? Dzięki z góry, Pozdrawiam ?
Opublikowano 29 Grudnia 20187 l Wydaje mi się, że jakiś jeden dobry środkowy by załatwił sprawe, no ale wiadomo to zabieg na stałe, a taka przepustnica była by cacy. Przy normalnej jeździe nie drażni ani nic takiego, ale lecąc w jakąś dłuższa trase tym autem, z dzieckiem, na tylnej kanapie ... to poprostu męczarnia...dlatego moja min. nie lubi tym jezdzić + jeszcze gwint ... ?
Opublikowano 3 Stycznia 20197 l Autor Za inspiracją kolegi @danielstol lecimy dalej z tematem ? Jak wszystko siądzie jak powinno dam znać, bo o dziwo ta skrzynia była z dyfrem jak mój (EUB) więc do swapa sama skrzynia powinna wystarczyć W dniu 29.12.2018 o 01:29, KoJ@K napisał: Wydaje mi się, że jakiś jeden dobry środkowy by załatwił sprawe, no ale wiadomo to zabieg na stałe, a taka przepustnica była by cacy. Przy normalnej jeździe nie drażni ani nic takiego, ale lecąc w jakąś dłuższa trase tym autem, z dzieckiem, na tylnej kanapie ... to poprostu męczarnia...dlatego moja min. nie lubi tym jezdzić + jeszcze gwint ... ? Decyzja padla na to, ze zrobie 2 komplety sobie, 1 na fabrycznych tlumikach 2 na przelotkach turbo-worksa
Opublikowano 3 Stycznia 20197 l Kolego Golden 87, Na ilu tłumikach przewidujesz układ z Turbo Works? Pozdrawiam
Opublikowano 3 Stycznia 20197 l 43 minuty temu, golden87 napisał: Za inspiracją kolegi @danielstol lecimy dalej z tematem ? Jak wszystko siądzie jak powinno dam znać, bo o dziwo ta skrzynia była z dyfrem jak mój (EUB) więc do swapa sama skrzynia powinna wystarczyć Decyzja padla na to, ze zrobie 2 komplety sobie, 1 na fabrycznych tlumikach 2 na przelotkach turbo-worksa Jakie oznaczenie skrzyni że występowała z dyfrem EUB?
Opublikowano 3 Stycznia 20197 l Autor 8 minut temu, black4 napisał: Kolego Golden 87, Na ilu tłumikach przewidujesz układ z Turbo Works? Pozdrawiam Kolega o dziwo poleca mi zastosowac po 1 na strone takim jako końcowym i będzie zadowalająco , Czyli DP3->3Cale->Y->2xTE_TŁUMIKI> KOŃCÓWECZKI http://turboworks.pl/Tlumik-Srodkowy-TurboWorks-X113C-2-5-304SS-p2652?fbclid=IwAR3vpFsu6V9kScT36jca0t5zB9nXXIY82IbyllMuhFUCORAObn1HFbzFyVY
Opublikowano 3 Stycznia 20197 l Autor 1 minutę temu, BartoszBB napisał: Jakie oznaczenie skrzyni że występowała z dyfrem EUB? HXQ