Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7]Avant 2.0 TDI Quattro BPW GTB2060VKLR_CNC/DP3/2??KM/??0NM/AluDTM+A5/-40/BilsteinB8/345m-330mm/vFiz ( ͡º ͜ʖ͡º)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, golden87 napisał:

Cyknij potem, chetnie przetestuje, 1.9 i 2.0 maja ten sam obrotomierz, wiec powinno byc malina :)

IMG_20190813_170403.jpg

IMG_20190813_170428.jpg

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, lewiatan1989 napisał:

IMG_20190813_170403.jpg

IMG_20190813_170428.jpg

I teraz jest elegancko :) dzięki

Opublikowano

Nie ma sprawy :hi:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jako że dawno sie nic nie działą, poczynam przygotowania pod większe wtryski.
Wpadł troche większy FMIC  (450x300x76) za namową @DanielMod oraz TIP wykonany przez niego! ? POLECAM PRODUKTY DANMODa :D
image.png

Wielkie podziękowania dla @Maniusiek28 za jak zwykle fachową pomoc w ogarnięciu tematu :)

Old vs new
image.png

Przygotowanie belki:

image.png

Nojka na aucie:

image.png

PS. O dziwo obyło się bez większego podcinania zderzaka, a nawet można powiedzieć, ze ten nowy lepiej siadł niż stary ?? Teraz pozostaje tylko zakup nowych zaslepek halogenów i będzie malina :)

PS2. Stary fmic juz sprzedany więc nie pytać się :)

Opublikowano

Jak zwykle ja namówiłem ? haha 

Opublikowano

Na zdjęciu widac że powinien pójść jakieś 1-2cm w lewo, ale dla chłodzenia nie powinno miec to znaczenia. Tak jak Maciek pisze obawialismy sie wiekszego podcinania zderzaka, a wszedł na większy luz niż stary (pewnie dlatego że bardziej dolega do chłodnicy, temu twojemu specowi od klimy na pewno sie to nie spodoba).

Edytowane przez Maniusiek28

Opublikowano
  • Autor
29 minut temu, kamil-vag napisał:

Jakie testy w trasie robione ? Spadła temp w dolocie ? 

Na razie przy spokojnej jezdzie po miescie temperatura w dolocie wynosiła około 5 stopn więcej niż na zewnątrz i 10 stop mniej niż na starym FMICu,
Czyli wczoraj na dworze było 30, w dolocie 35, na starym 45.

Opublikowano

Spory spadek temp. to już fajnie dla motorku..

To i ja muszę się odezwać do @DanielMod ws. turbo?

I nie tylko...

Edytowane przez Adam87

Opublikowano

Tak przy okazji, Maciek, bo coś się bawisz chyba w softmodzenie, patrzyłeś kiedyś ori zabezpieczenie IAT vs boost ? ? ? Bo w sumie to nie ma chyba żadnego, a myślałem czy by trochę nie pozjeżdżać boostem przy wyższej temp... jakiej temp powinno się unikać w dolocie ? 70 stopni ? mniej... ? 

P.S przeglądałem kiedyś softy różnych super tunerów i nigdy nikt tego nie tyka ? i teraz jestem ciekaw, czy po prostu nie ma sensu tego ruszać, czy im się nie chce...

Opublikowano

Ładnie siadł ten coolerek ,belka też mało co dostała po doopie , a z Danielem strach rozmawiać , już mnie na turbo namówił , na heble z tyłu tez i o w tryskach też już mowa była .??:)

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, kamil-vag napisał:

Tak przy okazji, Maciek, bo coś się bawisz chyba w softmodzenie, patrzyłeś kiedyś ori zabezpieczenie IAT vs boost ? ? ? Bo w sumie to nie ma chyba żadnego, a myślałem czy by trochę nie pozjeżdżać boostem przy wyższej temp... jakiej temp powinno się unikać w dolocie ? 70 stopni ? mniej... ? 

P.S przeglądałem kiedyś softy różnych super tunerów i nigdy nikt tego nie tyka ? i teraz jestem ciekaw, czy po prostu nie ma sensu tego ruszać, czy im się nie chce...

Ja niebawie sie w Softmodzenie ... :P Jedynie co umiem to obslugiwac MPPS aby wgrać gotowy soft, i tyle co mi zostało troche z komputerowych zajawek ? Jesli o takie pytania to raczej do Daniela,

IAT sobie wyswietlam na vFizie ? Dlatego wiem ile spadło itd, jakie sa wartosci graniczne tego nie wiem, wiem ze im nizej tym lepiej, i raczej ma to za zadanie utrzymać zadaną moc, w ciezkich warunkach. Gorące powietrze ma mniejszą gęstość - zatem mniej tlenu

Opublikowano

@golden87 jakiego mpps a znaczy kabla używasz do wgrywania?

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, karol1981 napisał:

@golden87 jakiego mpps a znaczy kabla używasz do wgrywania?

Chińskiego z AliExpress.

Opublikowano
4 minuty temu, golden87 napisał:

Chińskiego z AliExpress.

To samo i ja używam, zero problemów... do tego mam ten soft bez loadera i bajka :)

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, kamil-vag napisał:

To samo i ja używam, zero problemów... do tego mam ten soft bez loadera i bajka :)

EDC15 to nawet galeciakiem mozna pykac, tu EDC16 to troche gorzej. Z tego co pamietam to bez loadera mam starssza wersje, z loadrem nowsza.

Opublikowano

Łoo Panie dzieję się widzę :)

nooo FMIC elegancki ? a już chciałem pytać o stary ... ?

Opublikowano

Co to korekcji temp w dolocie, wiec jak patrzę jest mapa  " maf correction by temperature "  zrobiłem screen jak to wygląda ? W TDI robionym na grubo usuwa się MAF całkowicie a dawka leci tylko po MAP Sensorze .

spacer.png

Edytowane przez DanielMod