Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7]Avant 2.0 TDI Quattro BPW GTB2060VKLR_CNC/DP3/2??KM/??0NM/AluDTM+A5/-40/BilsteinB8/345m-330mm/vFiz ( ͡º ͜ʖ͡º)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey,

Ojjj Na 2 tlumikach i 3" będzie głośno ?

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, black4 napisał:

Hey,

Ojjj Na 2 tlumikach i 3" będzie głośno ?

Pozdrawiam

Teraz na tym co mam nie czuję za to różnicy innej niż na samym dp :) także jest spoko. 

Opublikowano
  • Autor

Przełożenia 2.0 vs 3.0 dla potomnych, 3.0 fotki od @danielstol moje puki co jeszcze z fabrycznej JEE.image.png

Edytowane przez golden87

Opublikowano

A sprawdźcie pany prosze ile obrotów macienprzy 180km/h, porównamy z HCK, gdzie wtedy jest ~3 tysie obr.

Opublikowano
  • Autor

Kamerka zamontowana, i przy okazji sample video jak działa sprzet z chin za 120 zł :D
obraz.thumb.png.4fa40b66a0d1b5bc7110f31d

obraz.thumb.png.7e42c2ae5acb886099e212ff

Opublikowano

Jakościowo bot bad. Jak to jest z ustawieniem czasu trwania poszczególnej sekcji? Czytałem opinie, że nie da się ustawić np. 2 czy 3 minutowe.

Btw. Jak go podłączyłeś? Do któregoś bezpiecznika? I ciekawi mnie jak poprowadziłeś przewód, bo sam muszę się za to zabrać w końcu a nie mam żadnej wiedzy jak i co podpiąć :D z gory dzięki :)

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, jolley napisał:

Jakościowo bot bad. Jak to jest z ustawieniem czasu trwania poszczególnej sekcji? Czytałem opinie, że nie da się ustawić np. 2 czy 3 minutowe.

Btw. Jak go podłączyłeś? Do któregoś bezpiecznika? I ciekawi mnie jak poprowadziłeś przewód, bo sam muszę się za to zabrać w końcu a nie mam żadnej wiedzy jak i co podpiąć :D z gory dzięki :) 

Przewod szpatulka wlozony do podsufitki, potem przy slupku i tam do skrzynki, potem + po zapłonie :), szeregowo jeszcze wpięty przed wszystkim bezpiecznik 10A w takim gniezdzie.
image.png Musze sprawdzić na miejscu który to był bo robiłem z jakiegos artykulu z forum, jak byś nie znalazł

O tutaj masz szczegóły

Opublikowano

Gdzieś ta budę chyba widziałem w Elblągu :) fajnie się prezentuje ! 

Opublikowano
  • Autor

Sie zgadza...  w El-Bongo pomykam nią :D Kiedys myslalem o spotach ale nie byl ozbyt wielu chetnych

Opublikowano
  • Autor

Sprzegło przygotowane pod montaż.... Zabielony Sachs Perf, i tarcza obita Luk 8090s czyli materiał z tarczy jak w ori Sachs Perf, niestety wungiel był w Maklandzie niedostępny, a drewno/korkiem nie chcieli obić... chyba jednak mają jakiś problem z tym materiałem, uprzejmy Pan zapewnia, ze przy tym docisku i ta okladzina spokojnie spelnie swoje zadanie... choc ja zawsze lubilalem miec zapas :/

image.thumb.png.4d6b591638b0b3416915d11bb66c02a5.png

Dla porównania jak wygladalo przed zabieleniem, lekko przypalone (używka)

image.png

Edytowane przez golden87

Opublikowano
11 minut temu, golden87 napisał:

Sprzegło przygotowane pod montaż.... Zabielony Sachs Perf, i tarcza obita Luk 8090s czyli materiał z tarczy jak w ori Sachs Perf, niestety wungiel był w Maklandzie niedostępny, a drewno/korkiem nie chcieli obić... chyba jednak mają jakiś problem z tym materiałem, uprzejmy Pan zapewnia, ze przy tym docisku i ta okladzina spokojnie spelnie swoje zadanie... choc ja zawsze lubilalem miec zapas :/

image.thumb.png.4d6b591638b0b3416915d11bb66c02a5.png

Maciej a wcześniej miałeś kevlar z maklandu może tą sklejke?

Opublikowano
  • Autor
Teraz, misiek95 napisał:

Maciej a wcześniej miałeś kevlar z maklandu może tą sklejke?

Mialem ja montować, ale nie bylo jeszcze potrzeby bylem przed zmiana turba, za to 2 moich znajomycch montowało drewno/korek tak to slangowo u nas zwą.... i oboje mieli problemy, jeden wrócił do serii, drugi do Luk8090s, nie dało sie ruszyc bez sprzegla, smierdzialo okrutnie przy upalaniu, a po rozgrzaniu sie slizgalo....

Jak dzwonilem niby mowili ze to byly choroby wieku dzieciego, sposob nitowania i jeszcze niby ze grupa VAGa jest bardzo uczulona na grubosc oraz to ze brali wczesniej bez docisku.... i zeby podeslac moja tarcze razem z dociskiem to sprawdza, nabylem docisk puki mam na wierzchu, to sru do nich.

Myslalem ze wroci obite juz tym drewnem na poprawionej metodzie i bedzie git, ale zadzwonil pan i mowil ze przy tym docisku nie bedzie zadnego problemu z moja docelowa moca, i to propnuje bo nie gwarantuje ze bede zadowolony z efektu na "drewnie".... takze cos jest na rzeczy... z tym materiałem, mieli ostatnio jakas niby nowa okladzine weglowa ktora zamontowali jednemiu ze znajomych w ramach gwarnacji i jest oki, i ponoc to ma znosic jakies mega momenty, ale jest problem z jej dostepnoscia od ich jakiegos hurtownika, i nawet chcialem doplacic do tej reklamacji zeby tym weglem zroboili, ale nie mieli na stanie tego materialu, a we wtorek mam zamiar montować to do kupy, razem ze skrzynia z 3.0 tdi... więc odpusciłem temat.

Opublikowano
  • Autor

Obiema autami osobiscie jezdzilem, bo to znajomi z mojego miasta, i bylo slabo, nie wiem moze do jakiegos popierdalacza malo cywilnego by sie nadalo, ale z drugiej strony skoro tak smierdzi i nie trzyma jak sie upali to co....

Opublikowano

Pytam bo też mam problemy z tą tarczą. Podejrzewam że coś z niej odpadło albo sie zdeformowała, bo objawy to szarpanie przy ruszaniu. Pomimo zastosowania nowej dwumasy i docisku. Z gwarancją problemu żadnego nie ma z tego co z uprzejmym Panem ustaliłem... no ale skrzynie trzeba zwalać

Opublikowano
  • Autor
55 minut temu, misiek95 napisał:

Pytam bo też mam problemy z tą tarczą. Podejrzewam że coś z niej odpadło albo sie zdeformowała, bo objawy to szarpanie przy ruszaniu. Pomimo zastosowania nowej dwumasy i docisku. Z gwarancją problemu żadnego nie ma z tego co z uprzejmym Panem ustaliłem... no ale skrzynie trzeba zwalać

No niestety, moglo sie okazac, ze stary docisk i dwumasa byla ok... a te szapranie to wlasnie MakLand, opisz Panu swoja sytuacje, jednemu z dwóch moich kolegów temu bardziej roszczeniowemu, po przedstawieniu rachunków zwrócił kasę za wymianę również.

Opublikowano
  • Autor

Lipa tez bo mowili ze sie niby dotrze, ulozy sranie w banie, i d*pa czlowiek czekal miesiac, dwa... i moze to byl sposob na odrovczenie reklamacji ?

Opublikowano

Podziwiam i podziwiam i podziwiam i jestem w szoku ja myślałem , że 7X.XXX zł które włożyłem w moje auto wraz z zakupem to sporo ,a tu proszę i tu przynajmniej widać efekt wizualny ,a u mnie tylko w zawieszeniu i silniku ,no no. Wielki szacun dla Poprzedniego i obecnego właściciela tej perełki. Oby służył jak najdłużej.

P.S.  Jeśli jesteś dostępny w Elblągu to muszę zobaczyć to auto na żywo w Czerwcu 2019 będę w Elblągu u rodziny to może Cię spotkam i przy okazji pochwale się moją niunią.

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, Lygrys napisał:

Podziwiam i podziwiam i podziwiam i jestem w szoku ja myślałem , że 7X.XXX zł które włożyłem w moje auto wraz z zakupem to sporo ,a tu proszę i tu przynajmniej widać efekt wizualny ,a u mnie tylko w zawieszeniu i silniku ,no no. Wielki szacun dla Poprzedniego i obecnego właściciela tej perełki. Oby służył jak najdłużej.

P.S.  Jeśli jesteś dostępny w Elblągu to muszę zobaczyć to auto na żywo w Czerwcu 2019 będę w Elblągu u rodziny to może Cię spotkam i przy okazji pochwale się moją niunią.

Jestem zapraszam, tylko w Elblagu słabo jakos ze spotami ? ale jak bedziesz daj znac mozna pogadac itd ?

Opublikowano
  • Autor

Skrzynia z 3.0 TDI i wał na aucie.

Za dużo czasu wczoraj na testy nie miałem zaraz ruszę na miasto ale 3 kończyła się koło 110-120. 

Postaram się zrobić porównanie, jak tam wcześniej, ogólnie jest fajnie i jednak Sachs performance inaczej zimupelnie klei, znowu bez żadnej korekty itd czuć że mocniej sprzęgła. Można powodzie że prace mechaniczne w kierunku mocy będą zakończone, więc finalna korekta i pomiar. 

To te 3.5 cm wala którego brakowało

Przy okazji trochę hardcorowo ale zrobiłem wloty do osłony alu co by chłodnica oliwy też miała jakieś przeciag

IMG_20190125_182504.jpg

IMG_20190125_192921.jpg

Ogolnie polecam kazdemu, tylko bierzcie caly swap, razem z pewnym mechanizmem zmiany biegów i poduszki pod skrzynie albo zeby byly dobre albo trza miec pod reka.

Mówie, do poprawki są wybieraki albo cały mechanizm zmiany biegów [bo wybieraki okazały sie krzywe... ?] , ale to już będzie formalność tylko troche cierpliwości znowu sie tam od dołu i góry dostać.
Komicznie to wyglada, bo jedynke mam w miejscu trójki,image.thumb.png.4eda4f15d2ee8d99c5472288348228e8.png
trójke w 5 , a piatek w ogole jest na prawo.... ale musialem to zlozyc zeby wyjechac.

image.thumb.png.13b272b10da869f012fd8cdb149bb6bd.png

Jak na te prostowanie na podstawie zdjęc z Allegro to i tak dobrze ze wszystkie wchodzą ?

Opublikowano
  • Autor

A no i wielkie podziękowania dla kolegi @danielstol w temacie przecierania szlaku SWAPu i wielu rad itd :D