Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7]Avant 2.0 TDI Quattro BPW GTB2060VKLR_CNC/DP3/2??KM/??0NM/AluDTM+A5/-40/BilsteinB8/345m-330mm/vFiz ( ͡º ͜ʖ͡º)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapewnienia sprzedawcy można sobie w buty wsadzić jak sam nie sprawdzisz u konkretnego wulkanizatora to można niezle się wkopać... ja 1.5 roku temu kupiłem felgi z forum i tez miały być proste a okazało się, ze 4 Krzywe i jednej nie opłaca sie prostować... siana tyle wtopiłem  a dalej biły... Czasami tez opony potrafią być „Krzywe”... jak masz możliwość to je oddaj i szukaj dalej :) 

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Norbas napisał:

Zapewnienia sprzedawcy można sobie w buty wsadzić jak sam nie sprawdzisz u konkretnego wulkanizatora to można niezle się wkopać... ja 1.5 roku temu kupiłem felgi z forum i tez miały być proste a okazało się, ze 4 Krzywe i jednej nie opłaca sie prostować... siana tyle wtopiłem  a dalej biły... Czasami tez opony potrafią być „Krzywe”... jak masz możliwość to je oddaj i szukaj dalej :) 

Też jestem tego zdania, że jesli bedzie opcja postaram się je zwrócić... Niestety felgi kupowałem w okresie świątecznym i nie było jak sprawdzić...
W tym wypadku ewidentnie jest felga krzywa, widać na maszynie jakie ma bicie.... ktoś musiał zapierdzielic w coś prawa strona, bo Prawy przód jest najmocniej skrzywiony, prawy tyl lzej, przod lewy lekko i tyl lewy OK. Poza tym mam wraznenie ze raz prostowane felgi maja tendencje do wracannia do starego kształtu...

Puki co po pierwszym telefonie, wyraza chec wspolpracy, i akceptuje oddanie, jednak jak fizycznie bede mial kapuche w reku z powrotem to bede happy...

Opublikowano
3 godziny temu, golden87 napisał:

Poza tym mam wraznenie ze raz prostowane felgi maja tendencje do wracannia do starego kształtu...

Jeśli są odpowiednio zagrzane do prostowania i później zahartowane to nie powinny wracać do "starej krzywizny" ..

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Adam87 napisał:

Jeśli są odpowiednio zagrzane do prostowania i później zahartowane to nie powinny wracać do "starej krzywizny" ..

Wiesz, zeby to 1 była lekko krzywa... to bym sie moze zdecydował, ale 1 ma takie bicie ze moim zdaniem to juz powinien być smiętnik...
Pozatym płąciłem za sprawne, proste itd... (to nie była okazja....)

Mam nadzieje ze uda się, niestety bylo to przez OLX i oprócz paru SMSów i rozmów telefonicznych wiele nie mam.
Puki co sprzedawca zapewnia o tym iż przyjmie towar... w weekend sie okaże, staram się być dobrej myśli.

.... ale co z tego.... jak wszystkie inne felgi które miałem na oku w między czasie sie sprzedały :facepalm:

Opublikowano
3 minuty temu, golden87 napisał:

Wiesz, zeby to 1 była lekko krzywa... to bym sie moze zdecydował, ale 1 ma takie bicie ze moim zdaniem to juz powinien być smiętnik...
Pozatym płąciłem za sprawne, proste itd... (to nie była okazja....)

No chyba że tak :decayed: 

Ja też kupiłem niedawno fake rs4 19" i 2 są do prostowania ale kupiłem okazyjnie i gość powiedział że 2 są krzywe.. i rzeczywiście tak było po wrzuceniu na wyważarke..

Także u mnie bez stresu.. ale szukaj dalej, trzymam kciuki:papa:

Opublikowano
  • Autor

Kusi mnie troche ten wzór jakby siadł w A4.... tyle ze po te gnałem 120 km.... i 120 km bede musiał gnać je odwiezc...
Były jeszcze w Bydgoszczy Interlagosy ale sie sprzedały... i nic ciekkawego nie zostało....

Jedynie te jeszcze jako-tako.... ale boje się że zbyt klasyczne:

image.png

Te też mogłby być ciekawe ale cena zabójcza :(

image.png

Opublikowano

No takie turbinki w a4... może być fajnie .. napewno nowość:decayed:

O faktycznie tamte to klasyki.. ale kto co lubi :naughty:

Opublikowano
  • Autor

No i całe szczęście krzywusy z powrotem u właściciela...

Najgorsze ze wszystkie 18-stki które miałem obserwowane znikły... nie wiem czy nie trzeba bedzie zdjąć tych szerokich walców z pompejek i poszukac 235/35 i może to założyc bo szkoda zayżynać zimówki w tą pogodę...

Opublikowano
2 godziny temu, golden87 napisał:

No i całe szczęście krzywusy z powrotem u właściciela...

Całe szczęście że wziął spowrotem.. :decayed:

2 godziny temu, golden87 napisał:

Najgorsze ze wszystkie 18-stki które miałem obserwowane znikły... nie wiem czy nie trzeba bedzie zdjąć tych szerokich walców z pompejek i poszukac 235/35 i może to założyc bo szkoda zayżynać zimówki w tą pogodę...

Ja też już zmieniłem na lato 18" póki 19" nie będą zrobione .. szkoda zimówek:decayed:

Opublikowano

a miałes takie fajne pająki....... to sie Januszować zachciało.

Opublikowano
  • Autor
50 minut temu, Maniusiek28 napisał:

a miałes takie fajne pająki....... to sie Januszować zachciało.

Nie ma to jak kolega które wesprze w potrzebie, bardziej i tak boli mnie to ze przeJanuszowałem i nie kupiłem ku..a tych ori rotorów 19 za 3k....... :(:facepalm:
Jak patrze jak u kolegi @HOLMATRO siedzą to nie moge sobie wybaczyć...  Jest kosa...

Opublikowano

Ano jest..... :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

Kolejny mały element układanki... od zawsze mnie ciągneło do tego, choc cena troche zniechęcała, trafiłem w końcu w miare normalnej ;)

Bez tytułu.jpg

Opublikowano
21 godzin temu, golden87 napisał:

Kolejny mały element układanki... od zawsze mnie ciągneło do tego, choc cena troche zniechęcała, trafiłem w końcu w miare normalnej ;)

Bez tytułu.jpg

To już wiem kto zakosil mi te nakładki!

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, tazzi napisał:

To już wiem kto zakosil mi te nakładki!

Jeszcze ta kiere bym chetnie zakosil co wystawiales, ale budzet nie pozwala puki co ;-)

A jakby piatek 13-sty mialby byc malo pechowy, to w domu pralka sie zesrala, a w aucie conajmniej zawór w sprężarce lub cała sprężarka klimy...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Długo nie pisałem bo nie było za wiele co.... Niestety po raz kolejny awarii uległa sprężarka... tym razem mam dość pół srodków... a więc poszła kuuuuuuuuuuupa siana, ale mam nadzieje że teraz już będzie dobrze i spokoj z klimą....

Zatarł się kompresor... opiłki w układzie, czyli płukanie całego układu

Wymiana kompresora - nowy Denso
Wymiana skraplacza
Wymiana parownika

Niestety wszelkie zaskórniaki przewidziane na mody zostały wykorzystane :( Także niestety w najbliższym czasie raczej tylko serwis... :(

IMG_20180528_154935.thumb.jpg.777374ade1

IMG_20180528_154945.thumb.jpg.41dcfc6b24

IMG_20180528_155004.thumb.jpg.8a194bd9c5

Opublikowano

Golden87, 

Przykra sprawa jak klima niedziała, zwłaszcza w te upały.. Ale patrząc pozytywnie to będziesz miał teraz spokój. 

Korzystając z okazji, jaki masz IC i czy kupiłeś zestaw P&P czy sam dobierałeś orurowanie?? 

Pozdrawiam 

Opublikowano

Wymieniłeś odrazu zawór rozprężny/ filterek w przewodzie na wejściu do kabiny ? 

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, Norbas napisał:

Wymieniłeś odrazu zawór rozprężny/ filterek w przewodzie na wejściu do kabiny ? 

Tak tak oczywiście, jeśli chodzi o fmic to dzieło poprzedniego właściciela z tego co widziałam to jest z fmic.pl ale ja bym za sam napis osobiście nie płacił. Kwestia montażu bo rurki powinny być wspawane pod kątem jak u kolegi Danielstol a nie tutaj trochę zderzak naciagniety i kratki rezane. On jest świeżo po montażu więc pewnie będzie wszystko wiedział pozdro :)

Opublikowano

Często ludzie o nim zapominają ? To teraz pewnie będziesz wychodził z soplami :decayed: