Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B8 2.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, xsebo1 napisał:

Zamieniłem b6 na c6 model 2011 głównie z powodu miejsca. Dużo więcej emoji4.png na autostradzie połyka km. Co do C7 z początku produkcji s-tronik bywał kłopotliwy, zdarza się że klosze lamp same pękają, wolałem starszą sprawdzoną konstrukcje i śmiało polecam

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

No właśnie ja też chciałbym zmienić bo w b8 zaczyna mi trochę brakować miejsca ?? i na pewno bym wziął w manualu.. Jakoś nie jestem przekonany do automatu

Opublikowano

Manual jest ok, tempomat rozlanczasz jedynie hamulcem lub manetką. Stosunkowo tanio zrobisz aktywny tempomat, u mnie model 2011 ma też funkcje hamowania więc musi być czujnik na pompie ABS. Łokcia mi brakuje, jasnoszary z kremową skórą to rzadkość 4c18fe3fae0fd7256439f0c51de570ac.jpg

Opublikowano
6 godzin temu, xsebo1 napisał:

Zamieniłem b6 na c6 model 2011 głównie z powodu miejsca. Dużo więcej emoji4.png na autostradzie połyka km. Co do C7 z początku produkcji s-tronik bywał kłopotliwy, zdarza się że klosze lamp same pękają, wolałem starszą sprawdzoną konstrukcje i śmiało polecam

A jaki silnik wziąłeś w a6c6 diesla czy benzyna  ?

Opublikowano
A jaki silnik wziąłeś w a6c6 diesla czy benzyna  ?
2.0 tdi caha 170 km. Podchodzilem dosyć sceptycznie do tego silnika w tej budzie, po jeździe próbnej byłem w szoku. Elektronika nie dawała rady opanować buksowania kół na 2 i 3 biegu. Zrobiłem 21 tyś i efekt zniknął, trzeba będzie dojść co jest nie tak

Opublikowano
  • Autor

Ciąg dalszy przemyśleń.. 

Zostaje przy b8.. Ale nadal będę ją powoli przerabiać hm pewnie spytacie dlaczego tak? Ponieważ zaczynam powoli zbierać na działkę budowlaną

Mam w planach tak lipiec/sierpień zmienić całe wnętrze na skórę.. kolor albo brązowy albo bananowy, fis wymienie w kolor i zmienię tylne światła na ledy :)

Noi jeszcze w końcu będę musiał ogarnąć te odpryski na masce bo spokoju mi nie dają :/ ale to też w wakacje :)

82b5f9707e8a7ce1med.jpg

101f486b7d393f0bmed.jpg

Opublikowano
  • Autor

Mam problem z jednym czujnikiem parkowania z tył :/ 

Powoli coraz bardziej się zapada do środka..

3b555c8d9a9a81c7med.jpg

Żeby to ogarnąć muszę ściągać cały zderzak? Wgl jak to ogarnąć?

Opublikowano

Czujniki są osadzone w takich plastikowych koszyczkach . Te koszyczki mają dwa zaczepy na końcu , które trzymają czujnik , może czujnik był źle dociśnięty i nie zaskoczył za te zatrzaski . Może być też tak , że te zatrzaski się pourywały . Mnie „narożny" raz udało się docisnąć bez zdejmowania zderzaka . Te środkowe bez zdejmowania zderzaka chyba się nie da .

117e1accf21bac6e.jpg

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, mariusz36 napisał:

Czujniki są osadzone w takich plastikowych koszyczkach . Te koszyczki mają dwa zaczepy na końcu , które trzymają czujnik , może czujnik był źle dociśnięty i nie zaskoczył za te zatrzaski . Może być też tak , że te zatrzaski się pourywały . Mnie „narożny" raz udało się docisnąć bez zdejmowania zderzaka . Te środkowe bez zdejmowania zderzaka chyba się nie da .

117e1accf21bac6e.jpg

Z tego co ja pamiętam jak mi wrclaguna to montował to mocowanie czujników było przyklejane taśmą 3M do zderzaka.. i może to mocowanie zaczyna puszczać.. próbowałem delikatnie wcisnąć ten czujnik do środka sprawdzić czy dalej pójdzie i już nic się nie rusza.. są dwie opcje.. albo całe mocowanie się odkleiło trochę albo faktycznie czujnik nie był dobrze wciśnięty.. jakby nic się nie stało z tym już więcej to chyba ogarnę to dopiero w wakacje bo nie uśmiecha mi się ściągać zderzak na parkingu :/ i wgl tu w de nie mam potrzebnych kluczy..no chyba że do mechanika gi oddam żeby to zrobił

Opublikowano
  • Autor

A więc tak.. 

Wczoraj zaswiecila mi się pomarańczowa kontrolka silnika.. dziś byłem u mechanika żeby podpiąć pod komputer i coś wyszło z pompą wysokiego ciśnienia. Mechanik usunął błąd i powiedział że jak kolejny raz się zaświeci kontrolka to wtedy mam przyjechać i się naprawi.. Trochę mnie to przeraża bo w pl są tego części po 1500zł :/

Opublikowano
W dniu 21.01.2018 o 14:42, Rafaello19944 napisał:

Zmieniło się coś w tym temacie ? Może ktos coś modzil i może naprowadzić jak coś takiego zrobić ;) 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wczoraj nareszcie odebrałem auto od mechanika i okazało się że do wymiany był kolektor ssący :D

Opublikowano

Siema zauważyłem dzisiaj coś dziwnego czy to pęknięcie?? i konieczna jest wymiana tego elementu?? Jak tak to poproszę o nr części chyba że ktoś ją ma to chętnie kupię. Audi a4 b8 2010r. avant jak coś to podam nr VIN. Jest to miejsce w którym znajduje się poduszka silnika od strony kierowcy.

1.jpg

Bez tytułu.jpg

Opublikowano
  • Autor
W dniu 10.03.2018 o 23:04, mrarturko napisał:

Siema zauważyłem dzisiaj coś dziwnego czy to pęknięcie?? i konieczna jest wymiana tego elementu?? Jak tak to poproszę o nr części chyba że ktoś ją ma to chętnie kupię. Audi a4 b8 2010r. avant jak coś to podam nr VIN. Jest to miejsce w którym znajduje się poduszka silnika od strony kierowcy.

1.jpg

Bez tytułu.jpg

Dlaczego pytasz o to w temacie z moją b8??

Opublikowano
  • Autor

W końcu ogarnąłem przedni czujnik parkowania  ☺

f6707920e206.jpg

56e3906f0667.jpg

A tu zdjęcie z mustangiem.. moim marzeniem  od bardzo dawna, ale w tej chwili stwierdzam że audi wygląda lepiej..

737207832873.jpg

Po ostatniej wizycie u mechanika zauważyłem jakby auto lepiej przyspieszało.. I jak na razie wszystko jest sprawne:D przyspiesza  i hamuje :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

W aucie jak narazie nic się nie dzieje :)
Nic już nie będzie w aucie modzone tylko będzie utrzymywane w idealnym stanie.. A za rok/półtora będzie na sprzedaż :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ile mniej więcej może kosztować zmiana klapy bagażnika i lampy na te z polifta? ;)

Opublikowano

Ciężko za Tobą nadązyć kolego... szybko plany zmieniasz.

Za lampy w dobrym stanie jakies 1300 - 1400 pln musisz liczyć.

Nie mam pojęcia jak z resztą. Na pewno zderzak też do wymiany, ale czy klapa? 

Opublikowano
10 godzin temu, Rafaello19944 napisał:

Ile mniej więcej może kosztować zmiana klapy bagażnika i lampy na te z polifta? ;)

Wszystko zależy od ceny gratów.

Lampy 1000-1500

Klapa od 1000-2000

Przeróbka wiązki i kodowanie 500-1000

Zderzaka nie trzeba koniecznie wymieniać, będzie co prawda niewielka szpara przy lampach na dole ale w niczym to nie przeszkadza .

Mnie udało się ze wszystkim (prócz zderzaka - jakieś 800-1000zł) zamknąć w 2500PLN.

Edytowane przez tomo.td

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, Veiru napisał:

Ciężko za Tobą nadązyć kolego... szybko plany zmieniasz.

Za lampy w dobrym stanie jakies 1300 - 1400 pln musisz liczyć.

Nie mam pojęcia jak z resztą. Na pewno zderzak też do wymiany, ale czy klapa? 

Zmieniłem zdanie bo stwierdziłem że nie będę przez ok dwa lata całej kasy odkładać na nowe auto? 

16 minut temu, tomo.td napisał:

Wszystko zależy od ceny gratów.

Lampy 1000-1500

Klapa od 1000-2000

Przeróbka wiązki i kodowanie 500-1000

Zderzaka nie trzeba koniecznie wymieniać, będzie co prawda niewielka szpara przy lampach na dole ale w niczym to nie przeszkadza .

Mnie udało się ze wszystkim (prócz zderzaka - jakieś 800-1000zł) zamknąć w 2500PLN.

No właśnie ja tak myślałem że wyrobie się w ok 3 tyś..  :)

Opublikowano

A jaki efekt

Micha mi się cieszy jeszcze, a mam je prawie od roku.:D