Mateusz Chodura Opublikowano 7 Lipca 2017 Opublikowano 7 Lipca 2017 Posiadam a4 b5 1.8 apt 99rok polift. Mam licznik zwykły z zegarkiem ze wskazówkami, czerwone podświetlenie, z tylu 2 kostki. Na szrocie znalazłem licznik polfis z elektrycznym zegarkiem białym podświetleniem. Kostki takie same, podpiąłem go zamiast mojego, wszystko pokazuje godzina przebieg itp, pika ze immo, ale to wiadome. Problem w tym ze gdy ten nowy licznik jest podpięty, nie da się połączyć z autem vagiem ani can comanderem, nie moge immo zrobic. Gdy przekładam na mój licznik znów normalnie się łączy. Oba liczniki VDO. Ktoś wie co jest nie tak ?0
Fazii Opublikowano 7 Lipca 2017 Opublikowano 7 Lipca 2017 Trzeba poprzekladac piny w kostkach ponieważ w obu licznikach jest inny pinout
Mateusz Chodura Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Opublikowano 7 Lipca 2017 A jakas podpowiedz co przekladac?
Fazii Opublikowano 7 Lipca 2017 Opublikowano 7 Lipca 2017 Trochę wysiłku a nie wsio na tacy Na forum jest rozpiska chyba pod hasłem zmiana licznika na polift
Mateusz Chodura Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Opublikowano 7 Lipca 2017 Ale w przedlifcie byly inne wtyczki z tego co slyszalem i oni przekladali a ja mam wtyczki takie same jak w tym nowym liczniku.
marcin_franz Opublikowano 8 Lipca 2017 Opublikowano 8 Lipca 2017 Wtyczki takie same, ale piny w środku trzeba poprzekładać. Tu jest wszystko opisane:https://a4-klub.pl/index.php?/topic/5854-Efekt-wymiany-licznika-na-FIS
Mateusz Chodura Opublikowano 9 Lipca 2017 Autor Opublikowano 9 Lipca 2017 Oooo dzieki a ta temp zewn skad wziac bo u mnie w liczniku byla temp po srodki i tam byla kostka na 4 piny i ktory podpinac?
Rekomendowane odpowiedzi