Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przeguby do Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Podpowie mi może ktos czy przegub wewnętrzny SKF VKJA 8509 podejdzie do polosi o numerze 8E0407271BK. Pacjent A4 B7 2.0 TDI BPW MULTITRONIC 2006r. 

Opublikowano

Do tej Twojej półosi ma iść przegub o nr 8E0498103C znajdź sobie wymiary, ilość zębów i będziesz wiedział ;) Ale wygląda, że to samo 34 zęby, średnica 124mm...

Opublikowano

Numer oryginału znałem, ale pomyślałem, że może już ktoś już przerabiał podobny temat i może potwierdzić, że taki przegub pasuje. Zostaje mi rozebranie przegubu i pomierzenie go.?

Opublikowano

Przeguby wymienione? Zamiennik SKF VKJA 8509 pasował bez problemu.

Opublikowano
W dniu 21.05.2018 o 18:14, misiek95 napisał:

Polecam produkty firmy SKF. Wkładałem ostatnio dwie nowe połośki SKF'a do S4 B6. Jakoś wykonania naprawde górna półka. luzów na przegubach ZERO- w odróżnieniu od tego co tam ktoś wcześniej pisał nt. nowych wewnętrznych.

Nie chcę Cię martwić, ale montowałem całą półoś SKF do ASN. Niestety, nie są 1:1 do oryginału.  Jak posypie Ci się osłona lub przegub zewnętrzny to zamienniki pod Vin oryginału nie pasuje do tej półosi.

Opublikowano

Szukam przegubów wewnętrznych do ASN Tiptronic Quattro. Ktoś spotkał się z zamiennikami ? W hurtowniach brak, a cała półoś SKF jest jednorazowa tak jak pisałem wyżej...

Opublikowano

Z ETKI mi wychodzi, że do automatu z quatro i ASN idzie 4E0498103, czyli  SKF VKJA 8509...

Opublikowano
38 minut temu, kamil-vag napisał:

Z ETKI mi wychodzi, że do automatu z quatro i ASN idzie 4E0498103, czyli  SKF VKJA 8509...

Przeglądam temat i rozumiem, że to te same co idą do AVF ?

Opublikowano

Wygląda na to że tak. To samo jest. 

Na allegro można znaleźć SKF 

Edytowane przez luki19862121

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

W ostatnim czasie zacząłem odczuwać wibracje na przyspieszeniu na 4,5,6 biegu były to impulsywne wibracje sekunda wibracji sekunda ciszy. Im więcej km tym te wibracje nasilają się bardziej i są już odczuwalne przy stałych obrotach jak auto np postoi przez noc to wszystko znów zaczyna się od tych wibracji tylko na przyspieszeniu. Przenoszą sie one głównie na drążek, pedały i kierownice. Pacjent audi a4 b7 1.8 t quattro 

Opublikowano

Mogą być, ale nie muszą przeguby. Na kanał, pod auto i wybadać czy są odczuwalne luzy na półosi...

Opublikowano
W dniu 25.10.2017 o 17:35, Lukaszxxx napisał:

Firma SkF robi juz teraz przeguby wewnetrzne, ostatnio zmienialem u siebie, do montazu.. odkrecasz śrubę centralna przegubu zewnętrznego, odkrecasz 6 srub od skrzyni i wyciagasz cala półoś, na stole wyciagasz przegub i zakladasz nowy..

Ja też wymieniłem przeguby wewnętrzne na nowe skf. Drgania są takie same jak były A luzy w nowych są większe jak w starych . Podczas wymiany zauważyłem że ta flansza jak to mówią do której przykreca się przegub  wewnętrzny  ma luz z 10 mm z obu stron i słychać taki stuk. Podczas przyspieszania lub gwałtownego puszczenie gazu  A nawet przy skręcie niekiedy słyszę właśnie taki metaliczny stuk . Czy ktoś to naprawial lub wie jak ?

Opublikowano
8 minut temu, piwoszek28 napisał:

Podczas przyspieszania lub gwałtownego puszczenie gazu  A nawet przy skręcie niekiedy słyszę właśnie taki metaliczny stuk .

To bardziej do obadania poducha skrzyni albo odbój na pasie przednim... 

Opublikowano
5 godzin temu, kamil-vag napisał:

Mogą być, ale nie muszą przeguby. Na kanał, pod auto i wybadać czy są odczuwalne luzy na półosi...

Zaczęło być to odczuwalne po programie na 250 km

Opublikowano

Gdzie dostanę przeguby na 24 zęby do b7?

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam mam problem z przeglubem wewnetrznym stary sie rozsypal, wsadzilem skf-a. Po przejechaniu niecalych 100km. Rozsypal sie. Gdzie moze byc przyczyna? Dodalem gazu na prostych kolach, przy przyspieszaniu. A4 b6 1.8t bfb 163 konie.

Opublikowano

widzę, że coraz więcej negatywnych opini o SKF. Teraz mam dylemat co brać za przegub SKF, GSP czy LPR