Pawel89c Opublikowano 8 Lipca 2017 Opublikowano 8 Lipca 2017 Witam mam pytanie mianowicie posiadam auto od miesiaca czasu i miałem dwa przypadki takie ze po chwili jazdy okolo 10 min zaczęło mi sie dymic z pod maski, zatrzymałem samochód i po chwili przestało temp nie przekraczała 90 stopni. Czy to moze być od tego ze koleś co mi sprzedał samochód czyscil silnik i wyplakował i to po tym? Sprawdzałem pod komputerem u elektromechanika nic nie wyszło wszystko było ok. Mówił ze to moze być ze ten plak sie jeszcze przepala.
lukirks83 Opublikowano 8 Lipca 2017 Opublikowano 8 Lipca 2017 a jaki zapach jest dokładnie oleju, plastiku?
bartek1182 Opublikowano 8 Lipca 2017 Opublikowano 8 Lipca 2017 Może gdzieś olej kapie na kolektor i dlatego dym jest? A może jakiś plastik czegoś gorącego dotyka? Bardziej przyjrzałbym się czy nie ma żadnego wycieku oleju.
Pawel89c Opublikowano 8 Lipca 2017 Autor Opublikowano 8 Lipca 2017 Zapach bardziej podchodzi pod olejowy. sprawdzałem niby żadnych wycieków niema. Musze jeszcze moze popatrzyć czy faktycznie coś nie dotyka plastikowego
lukirks83 Opublikowano 8 Lipca 2017 Opublikowano 8 Lipca 2017 pewnie na kolektor olej kapie sprawdź na zimnym czy nie widać wycieków
Pawel89c Opublikowano 8 Lipca 2017 Autor Opublikowano 8 Lipca 2017 Ale znowu kolega mi mówił jak by był wyciek to w kazdy dzien bym tak miał a nie dwa tylko przypadki w ciągu miesiąca
Damis16 Opublikowano 9 Lipca 2017 Opublikowano 9 Lipca 2017 być może jest to związane z wypalającym sie DPFem
Pawel89c Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Opublikowano 10 Lipca 2017 Już zlokalizowałem przyczyne na 90 procent miedzy turbina a kolektorem mi to tłumaczył znajomy na łączeniu rury nie jest dobrze uszczelnione i jak mu dodam wiecej gazu to przepuszcza spaliny
kuebk Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 Mozesz miec nieszczelnosc albo pomiedzy blokiem a kolektorem wydechowym (rzadziej) albo miedzy turbina a dpfem (czesciej).
Rekomendowane odpowiedzi