Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki kompresor/ sprężarka do garażu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie i Panie.

Zamierzam kupić kompresor do garażu. Na 230V, v2,  przynajmniej 50L. im wydajniejszy tym lepiej

Zastosowanie pompowanie kół, przedmuchiwanie, może jakąś polerkę podłączyć z czasem, coś pomalować małego.

Czasami zabrać na budowę pomalować ścianę lub gładź natryskowo nałożyć - lub chociaż spróbować.

Wymagania nie są małe dlatego na budowę nie będzie zabierany jeśli nie podoła zadaniu.

Warty uwagi chinol ? : http://allegro.pl/kompresor-sprezarka-tagred-50l-v2-8w1-separat-gw-i6023474227.html

Jakie firmy polecacie?

Budżet do około 800 zł, wiem że to mało ale co w tej kasie mogę kupić najlepszego?

Opublikowano

Tydzień temu kupiłem Ojcu takie coś http://allegro.pl/kompresor-dwutlokowy-50l-jn-30v-ripper-i6864299481.html 

Mogę go śmiało polecić, daje rady przy malowaniu, przedmuchiwaniu i takich podstawowych pracach, bardzo szybko się napełnia i dopełnia.

Szukałem dużo na temat kompresorów i właśnie tego polecali na forum lakierniczym z tego przedziału cenowego :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Pucek dzięki [emoji6]
myślałem że będzie większe zainteresowanie tematem a tymczasem lipa...

chudineze - wpisałem w szukajce kompresor/ sprężarka i nic nie pokazywało dlatego założyłem własny temat zdziwiony, że na forum nie ma takiego już rozpoczętego... 

btw. Na tel nie widziałem linków, które umieściłeś tylko: itd.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Zymek1989
nie wyświetla linków na telefonie

Opublikowano
4 godziny temu, Zymek1989 napisał:

chudineze - wpisałem w szukajce kompresor/ sprężarka i nic nie pokazywało dlatego założyłem własny temat zdziwiony, że na forum nie ma takiego już rozpoczętego... 

btw. Na tel nie widziałem linków, które umieściłeś tylko: itd.

Ja wpisałem sam kompresor zresztą pamiętałem, że taki był temat i nie używam na telefonie tapatalka, bo właśnie dzieją się różne rzeczy.

Opublikowano

Nie wiem czy nie doczytałeś czy nie zrozumiałeś napisał min 50 l  a nie 6    takim to możesz....

Tym bardziej cena  netto za takie maleństwo :thumbdown:

Edytowane przez Robero321

Opublikowano
  • Autor

Za dużo czytania internetów i już 100l oglądam ale do garażu się nie zmieści [emoji20]

Opublikowano

Jak będziesz widział coś fajnego to wklejaj linki treż szuka czegoś dobrego

Opublikowano

Tak z ciekawości można kompresor zostawić na zewnątrz garażu przewiercic tylko dziurę i sam przewód wprowadzić do garażu? Kompresor mały nie jest a tak nie będzie przeszkadzał. Pytanie tylko czy nic mu nie będzie. 

Opublikowano
  • Autor

Pewnie że można. Ja nie mam takiej możliwości bo mam garaż w mieście daleko od bloku/miejsca zamieszkania i nie jest strzeżony więc zaraz ktoś pożyczyłby na wieczność [emoji6]
Btw. Kupiłem ten post wcześniej 100 litrowy.

Opublikowano

Po pierwsze kompresor pod chmurką to głupi pomysł, chyba że pod zadaszeniem to tak. Najlepiej jest zrobić sobie sztywną instalację na ścianach z przykładowo 4 przyłączami. Kolejna sprawa to podział instalacji na instalację do urządzeń ogólnych i do lakierowania. Ta pierwsza wymaga osuszacza i smarowania ( są zestawy combo osuszacz i naolejacz zespolone). Druga wymaga tylko osuszacza, w żadnym wypadku oleju! Ostatnia sprawa to kompresor. Kupno 50 litrowego to pomyłka!!! Tym się nie da nic zrobić z uwagi na małą pojemność zbiornika z powierzem. Pistolet lakierniczy wymaga takiego ok. 150 litrów. Polerki zużywają również sporo powietrza z uwagi na długi cykl pracy. Kompresor po prostu cały czas będzie pompował bez odpoczynku, a w praktyce to wy będziecie czekać z pracą aż dobije wam trochę powietrza. W tak długich cyklach pracy długo nie pociągnie, albo wy z racji oczekiwania na powietrze, tak więc pozostaje jedynie pompowanie kół. wydawanie 800 zł by oponkę pompnąć od wielkiego dzwonu to ....., wiecie co.  Podsumowanie: Najlepsze rozwiązanie to taki 150 litrów. ja posiadałem nowego ABAC-a. Koszt kilka lat temu 1800 zł. Sprzęt nie do zabicia nawet dla profesjonalnych warsztatów, a cena jak na sprzęt mała. Wiem jednak że to sporo kasy. Rozwiązaniem tego może być prosty patent. Kupujecie takiego szczeniaka jak chcecie, a na złomie kupujecie zbiornik ciśnieniowy( np od starego duzego kompresora). Zbiornik wpinacie pod kompresor który będzie go traktował jak własny, oczywiście wyłącznik ciśnieniowy montujecie na zbiorniku dodatkowym lub wpinacie zbiornik w przewód sztywny idący od sprężarki do zbiornika originalnego. To rozwiązanie pozwoli mieć dużo powietrza do pracy, za koszt małego. Najlepszym rozwiązaniem są kompresory wysokociśnieniowe które mają zbiorniki 15 litrowe a wydajność kompresora zwykłego ze zbiornikiem 400 500 litrów.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
szukam kompresora do garażu - do sporadycznego użytku - czasem malowania drobnych rzeczy :)
Opublikowano
16 godzin temu, Marcin Gugu33 napisał:
szukam kompresora do garażu - do sporadycznego użytku - czasem malowania drobnych rzeczy :)

Ja za namową kolegi z forum kupiłem bass polska 100l 230v i powiem że mega zadowolony jestem. Mam go ok pół roku. U mnie służy w garażu przy wymianie kół pneumatem, wymiany zawieszeń, pompowanie kół, coś przedmuchac  itd. Szybko dobija, rzeczywista ilość powietrza na wyjściu to 420l/min. W zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Weź tylko pod uwagę że kupno kompresora to dopiero 2/3 wydatków :decayed:potrzebujesz potem zespół przygotowania powietrza, węże pistolet itd więc ładna sumka się robi. 

Opublikowano

a taki zestaw poglądowy z czego sie składa i może jest gotowiec warty uwagi?

Opublikowano

Kompletów nie widzialem. Ja akcesoria kupowałem osobno. 

Opublikowano

i tak podstawowo co ma być w tym zestawie jeszcze?

Opublikowano

U mnie kompresor był wyposażony w jeden zespół powietrza czyli odwadniacz i reduktor ciśnienia. W te wejście wpialem przewód spiralny do pompowania i przedmuchiwania. Z drugiej strony wpialem zespół przygotowania powietrza(odwadniacz, naolejacz, reduktor cisnienia)  do klucza pneumatycznego i innych narzędzi które trzeba smarować. 

Tu masz co ja sobie dokupilem :

-Wąż spiralny 10m fi wewnętrzne 8mm

-zespol przygotowania powietrza (odwadniacz, naolejacz, reduktor) 

-Wąż prosty 10m fi wewnętrzne 10mm

-manometr do pompowania kol

-pistolet do przedmuchiwania

-zestaw końcówek do pompowania

-klucz pneumatyczny 

Opublikowano

Kompresor do garażu to min 100l na mniejsze szkoda kasy, przewody gumowe min 10mm średnica wewnętrzna , posłuży do klucza , pistoletu lakierniczego i pompowania kół itp , cienkie spirale nadają się tylko do pompowania kół

Opublikowano

Ktoś może dać jakiś link przykładowy warty uwagi ? bo tez sie rozgladam za kompresorem