Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Nierówne obroty na jałowym biegu i poszarpywanie auta.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Proszę o pomoc. Na jałowym biegu auto ma krótkie spadki obrotów takie dosłownie sekundowe, odczuwalne jest szarpnięcie auta w momencie spadku obrotu. Zauważyłem że problem nie występuje na zimnym silniku po całej nocy postoju. Przy wolnym ruszaniu tak do 1500 obr też czasami daje się odczuć ale jak wkręcę go na obroty pracuje idealnie. W  VAG-u nic nie pokazuje, nie ma żadnych błędów.  Mechanik u którego byłem uważa że to początek końca pompowtrysków jednak auto nie kopci no i pracuje równo na wyższych obrotach. W samochodzie nie było nic wymieniane/naprawiane w ostatnim czasie.

Jestem gotów wymienić te pompowtryski ale jest to spory koszt. Co innego może powodować takie zjawisko. Od czego zacząć aby nie inwestować od razu w nowe wtryski. Pomóżcie.

Silnik 1.9 TDI AJM.

Opublikowano

Zacznij od logów. 

Opublikowano

Tzn ? Podpinany był do VAGa i program nie pokazał żadnych błędów. Co dokładnie mam zrobić ? Poinstruuj mnie proszę to będę w stanie wrzucić takie logi w piątek.

Opublikowano

Przeczytaj temat który Ci podesłałem, tam jest wszystko opisane.

Opublikowano

Wpisz w google. Jak zrobic logi vag

Opublikowano

Witam po długiej przerwie.  

Od czasu utworzenia tematu w aucie miała miejsce masa modernizacji pod kątem sprawności. Chciałem tylko napisac ze udało mi się rozwiązac problem. Po jakims czasie pojawiły sie problemy z odpalaniem auta na rozgrzanym silniku co z kolei skierowało mnie do czujnika położenia wału (G28). Wymiana czujnika rozwiązała problem poszarpywania i odpalania jednocześnie. 

Może komuś przyda się moja informacja. 

Pozdrawiam.