Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zamek drzwi zablokowany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od paru dni slyszalem ze zamet drzwi za kierowca konczy swoj zywot. Dzis gdy podjechalem do pracy zamek juz sie nie odzywal i drzwi na cale szczesie/nieszczescie sa zamkniete. Panowie wymienilem w przeciagu 1,5 roku 3 zamki koszt zamka + 50zl za wymiane nie jest dla mnie niczym nowym... przez okres uzytkowania juz troszeczke poznalem samochod i chcialbym go wymienic sam pytanie tylko w jaki sposob mam teraz otworzyc drzwi by zdjac boczek i dostac sie do zamka.

Wysłane z mojego ASUS_X008D przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

jak masz funkcje safe to bez zerwania boczka się nie obejdzie

a wiązke w drzwiach masz całą może tu leży problem a nie zamki padają

Opublikowano

3 zamki w roznych drzwiach, zamek cos swiruje bo sie otworzyl czasem sie zamknie czasem nie przeczyszczenie stykow cos da? Ten zamek slychac najglosniej i wsumie to jest ostatni ktory nie byl wymieniany ;)

Opublikowano

Funkcja safe chodzi o przekrecenie w drzwiach elementu zapobiegajacego otwarcia drzwi od srodka? Moj syn jezdzi po drugiej stronie czyli jakby nie ten zamek

Opublikowano

funkcja safe jak się załączy to nie idzie otworzyć drzwi ani od wewnątrz ani od zewnątrz

Opublikowano

W jaki sposob moge to.sprawdzic czy jest tak owe zabezpieczenie?

Opublikowano

wejdź do auta i zamknij pilotem drzwi i zobacz czy możesz otworzyć drzwi klamką od środka jak nie pójdzie to masz opcję safe

Opublikowano

Wydaje mi sie ze mam ta opcje poniewaz juz kiedys zauwazylem ze po zamknieciu nie otworze drzwi probojac kilka krotnie ale upewnie sie jeszcze dzis gdy zejde pod blok. Kolejne moje pytanie zamek zalacza sie i slychac go ze cos proboje ryglowac jestem w stanie przeczyszcic jakos ten zamek? Sprawdzalem wiazke w tych drzwiach niby wszystko ok chyba ze szkopul kryje sie pod boczkiem?. Zamek teoretycznie juz rozbieralem stary po wymianie zeby zobaczyc jak to wyglada. Juz kiedys liznalem troche tematu z zamkiem dlatego sie zastanawiam czy probowac go naprawic czy kupowac nowy jakies sugestie gdzie jeszcze szukac przyczyny?