Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki olej silnikowy do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej a do alta 2.0 z b6 dobry będzie olej motul 5w40 x-clean ?:) może być lepsiejszy od x-cessa ?

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Wyświetleń 796,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
hej a do alta 2.0 z b6 dobry będzie olej motul 5w40 x-clean ?:) może być lepsiejszy od x-cessa ?

a nie bierze ci oleju? bo jak śledzę wpisy to wszyscy narzekają na nadmierne zużycie oleju. Słyszałem że w ALT lepiej przejść wcześniej na półsyntetyk. Ja przeszdłem na motula 10w40 i oleju nie bierze...

Opublikowano

a nie bierze ci oleju? bo jak śledzę wpisy to wszyscy narzekają na nadmierne zużycie oleju. Słyszałem że w ALT lepiej przejść wcześniej na półsyntetyk. Ja przeszdłem na motula 10w40 i oleju nie bierze...

:facepalm: fajna teoria.

Heniu wyszedł z drzewianej szopy z upapranymi łapami smarem po łokcie i Ci to powiedział???

Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać :polew::polew::polew::polew::polew::polew:

Opublikowano

Do ALT jest osobny wątek olejowy. Nie zaśmiecajcie tego.

Wysłane z prodiża.

Opublikowano

Do ALT jest osobny wątek olejowy. Nie zaśmiecajcie tego.

Wysłane z prodiża.

Bo ten jest o prawdziwych silnikach :decayed:

Co do półsyntetyków i to jak je dobrze podgrzejemy to potrafią się zrobić wodniste a pełny syntetyk jeszcze się trzyma :decayed:

Opublikowano

:facepalm: fajna teoria.

Heniu wyszedł z drzewianej szopy z upapranymi łapami smarem po łokcie i Ci to powiedział???

przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać :polew::polew::polew::polew::polew::polew:

śmiej się śmiej, śmiech to zdrowie, może lepiej ci sie zrobi. Mam wrażenie że to ty jesteś takim Heniem z szopy co leje tylko to co w specyfikacji napisali. Syntetyki wymyslili głównie ze względów ekologicznych, bo zmniejszenie tarcia w silnku = zmniejszone zużycie paliwa...Heniutku:glupek2:

Opublikowano

bo już masz równo zasraną odmę tym gó....em i dlatego nie ma ubytków :facepalm:

Opublikowano

bo już masz równo zasraną odmę tym gó....em i dlatego nie ma ubytków :facepalm:

to ja was już nie rozumiem...gadacie całymi miesiącami o braniu oleju w ALT czemu winna jest jakaś odma...a teraz przez zasraną odmę jakimś gó..nem silnik nie bierze oleju...bądźmy konsekwentni, bo z waszych wypowiedzi wynika że patologia działa na korzyść

Opublikowano

Kolego poczytaj o braniu oleju w ALT-eku a zrozumiesz o czym napisałem

Opublikowano
Kolego poczytaj o braniu oleju w ALT-eku a zrozumiesz o czym napisałem

wiem wiem winna jest jakaś odma którą trzeba przerobić według schematu "pana Henia" a będzie cacy...niektórzy na tym forum już chyba przerabiali a silnik jak pił tak pije dalej.

P.S. czy jesteś konstruktorem silników Audi? czy autor tego magicznego schematu pracuje już w Inglostadt? :facepalm:

---------- Post dopisany at 20:40 ---------- Poprzedni post napisany at 20:30 ----------

wątek przyklejony z działu o braniu oleju: http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/b6-alt-propozycja-rozwiazania-problemu-oleju-silniku-2-0-alt-149198/index65.html (strona 65 post 1)

Wynika z niego że tylko zmiana oleju na gęstszy coś jednak daje...łyso ci?

Opublikowano

taaaa łyso mi :facepalm:

dla mnie możesz jezdzic nawet na Kujawski mam to w d... no wiesz gdzie

znam konstrukcje tego silnika bardzo dobrze i wiem co mu dolega i jak sie tego trwałe pozbyc

a Ty będziesz musiał przesiedzieć na forum nie jedną noc aby to zrozumiec

sorrrryyy za OT

Opublikowano

wejde w słowo ale potrzebuje pomocy :)

nowe A4 na forum, 1.8T BFB . Do teraz jeździło na Moblu 5w-40. Przeczytałem wątek wiem, że Motul polecacie ale nie wiem co lepsze

- 5w-40 x-cess

- 5w-40 x-clean

Rozumiem, że pełnego 0w-30 x-lite... nie powinienem zalać?

Opublikowano

niektórzy polecili właśnie kujawski

Opublikowano

nowe A4 na forum, 1.8T BFB . Do teraz jeździło na Moblu 5w-40. Przeczytałem wątek wiem, że Motul polecacie ale nie wiem co lepsze

- 5w-40 x-cess

- 5w-40 x-clean

wszystkie trzy będą dobre

Opublikowano
taaaa łyso mi :facepalm:

dla mnie możesz jezdzic nawet na Kujawski mam to w d... no wiesz gdzie

znam konstrukcje tego silnika bardzo dobrze i wiem co mu dolega i jak sie tego trwałe pozbyc

a Ty będziesz musiał przesiedzieć na forum nie jedną noc aby to zrozumiec

ok ok ja też przepraszam za ironię, wiem że te silniki biorą olej ale mój jakoś nie bierze i śmiga jak ta lala...zuzywa jakieś 100-150 ml na 15000km

Opublikowano

nie bierze Ci oleju bo masz niedrożną odmę

Opublikowano

- 5w-40 x-cess

- 5w-40 x-clean

wszystkie trzy będą dobre

a możesz mi w 3słowach napisać czym one się różnią ?

Opublikowano
nie bierze Ci oleju bo masz niedrożną odmę

w takim razie jakie są objawy niedrożnej odmy (poza brakiem połykania oleju w ilościach nieakceptowalnych)

Opublikowano

jaka jest różnica między x-cess a x-clean?

Opublikowano

No właśnie z ciekawości też mnie ten x-cess i clean interesuje ale zrobił się bajzer na 2 strony i kazali mi spadać do mojego ukochanego forum o alcie i pożeraniu oleju :)