Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki olej silnikowy do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupic bagnet w ASO.

nie trzeba było kupowac bagnetu.\

kupiłem tzw 'lej' i juz bagnecik sie trzyma :)

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Wyświetleń 795 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam wszystkich!!! Mam pytanie co sądzicie o oleju CASTROL EDGE SPORT 0W-40 ??? Czy mozna go używać do silników audi ??? :mysli:

Opublikowano

wystarczy wejsc na strone castrola i sprawdzic: :gwizdanie: http://ew5.earlweb.com/recommendations.php?site=8&sector=1&category=6&subset=125&vehicle=1784

Dzięki ENDRIUU !!! Teraz już wszystko wiem po wejściu na tą stronke. Ten olej jest nawet zalecany przez castrol. :good:

Opublikowano

panowie, mam 310tys przebiegu zalałem mobila mineralnego tak mi doradził mechanik, a teraz czytam wasze wypowiedzi i zastanawiam się czy dobrze zrobiłem. Niestety nie wiem co było lane wczesniej, teraz zrobilem juz na nim 2 tys km i nie wciągnęło go nawet o 1mm :) czy wymienic go na polsyntetyk?

Opublikowano

zostan prz mineralu. albo przyu nastepnej zmianie zmien na półsynt. i sprawdz czy bedzie bral.

Opublikowano

a mysle ze przy tym przebiegu spokojnie mozna zostac przy mineralu

Opublikowano
Hej.Witam wszystkich,a co sądzicie o oliwie shell helix 10w40 półsyntetyk

Ja jak przyciągnołem auto to miłem shella 10w40 i nienażekałem ale po dziadygowej jeździe 70dziesiątką gorący silnik wydawał się jakby głośniejszy. Teraz mam Mobila 10w40 i takiego dziwnego dzwiąku nie słysze :mysli: Ale pojeżdze więcej to zobacze :cool1:

endriuu mam do Ciebie pytanie ile wlewasz oleju do silnika podczas wymiany?? Bo mam podejżany bagnet niby orginał ale mój stauszek ma 1.6 i są tych samych długości to normalne??

Opublikowano

oczywiscie, ze normalne. ja wlewam 3.5 litra

Opublikowano

a mysle ze przy tym przebiegu spokojnie mozna zostac przy mineralu

A ja uważam że mineral się nie nadaje do tej klasy samochodu, pół syntetyk conajmniej

Opublikowano

Panowie przeciez i tak prawie kazdy z was ,kto dba o swoje autko zmienia oliwke co 10000km. (zalecane co 15000)wiec przy przebiegu ok 300000km. lejąc mineral on akurat kończy po tych 10000 swoje najleprze właściwosci smarno- myjace.

i znowu wymiana , wiec nie ma zbytnio czasu na zbieranie sie nagaru o który oskarza sie mineral. ja mam shell 15W40 przejechane 10300od wymiany i zmieniam, a olej jest czysty zwyczajnie przepracowany żadnej smoly . datego uważam że jak ktoś pilnuje wymian to i na mineralnym spokojnie zajedzie .Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zmieniłem olej z Mobila Super S 10W40 na Motorexa Topaz 10W40. Podobno najlepszy olej - pojeździmy zobaczymy.

Opublikowano

Witam serdecznie , dziś dostałem olej taj jak w tytule MOBIL 1 10w30 , szukałem w internecie co to za olej ale nic nie znalazłem.

Bardzo proszę o pomoc co to za olej i czy można go wlać do mojego samochodu i czy warto.

Jaka to klasa oleju .

Dziękuje serdecznie za pomoc.

Opublikowano

Witam serdecznie , dziś dostałem olej taj jak w tytule MOBIL 1 10w30 , szukałem w internecie co to za olej ale nic nie znalazłem.

Bardzo proszę o pomoc co to za olej i czy można go wlać do mojego samochodu i czy warto.

Jaka to klasa oleju .

Dziękuje serdecznie za pomoc.

dostałeś??? nie czaje

olej ten to półsyntetyk

Opublikowano

Tak poprostu ktoś mi dał .Na opakowaniu jest napisane Mobil1 Tri-Synthetic 10w-30 zastanawiam się czy to dobry olej ,obecnie mam wlany fullsyntetyk .

Opublikowano

witam. moja a4 bierze olej ok 1litr na 800km przebieg 170000tys po spokojnej jezdzie i dodaniu gwałtownie pdału gazu widać że kopci czarny dym jak mySlicie co to może być?

Opublikowano

oo kolego, silnik do remontu. pali ci olej jak smok.

Opublikowano

masz racje . ale silnik pracuje bardzo równo nie ma spadku mocy jest zalany lotosem 10w40

Opublikowano

Witam

Mam przejechane 208tyś. i właśnie zbliża się wymiana.

Auto zalane jest olejem Aral 5w40 a teraz chciałbym zmienić na Castrol Edge Sport 5w40.

Jak myślicie jest to dobry pomysł?

Dodam jeszcze że z silnikiem nic się nie dzieje, pracuje równo nic nie stuka.